reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Za 12 godz. będę już tam....chyba nie zasne...Mam na 12 criotransfer nie wiem czy jeść rano cokolwiek... chyba nic nie przełknę....Zawsze w klinice jestem na czczo i pielęgniarki się śmieją ze nie trzeba. A wiec trzeba jutro czy nie?o makijażu perfumach nic nie mówili....tylko ja tyle co tu czytałam i na innych stronach...Wczoraj i dziś zjadłam po 1 plastrze ananasa....ciekawe czy ma zbawienny wpływ? A co z nospa? Brać nie brać? Lekarz nic nie mówi. ...Ohhhh kochane czemu to wszystko takie trudne?????
U mnie w zaleceniach było napisane aby nie używać perfum ani pachnących mocno balsamow. Ja nie brałam nospy przed transferem,ale jak lekarka zapytała i usłyszała,że nie brałam to dostałam od nich i kazała wziąć,więc ja polecam.
Jadłam ananasa,brałam Nospa zwykła 3x1 do bety i się udało :) oczywiście zapewne nie tylko dlatego,że brałam nospe i jadłam ananasa ale jak można sobie pomóc..
Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] myśl pozytywnie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No-spa zwykła czy max? mi doktor kazała brać omega 3 witaminę D3 B6 B12 kwas foliowy, witaminę E i tylko tyle. Mam pytanie, a co ananas robi może też jiz zacznę jeść

Nospa zwykła. Jeśli chodzi o ananasa to 3 dni przed transferem i 3 dni po. Ananas zawiera papaine i bromelaine które wpływają na lepkość macicy która ma przyciągnąć zarodek. 2 plastry dziennie
można spróbować nie zaszkodzi.

U mnie w zaleceniach było napisane aby nie używać perfum ani pachnących mocno balsamow. Ja nie brałam nospy przed transferem,ale jak lekarka zapytała i usłyszała,że nie brałam to dostałam od nich i kazała wziąć,więc ja polecam.
Jadłam ananasa,brałam Nospa zwykła 3x1 do bety i się udało :) oczywiście zapewne nie tylko dlatego,że brałam nospe i jadłam ananasa ale jak można sobie pomóc..
Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] myśl pozytywnie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

O tak poproszę o mocne trzymanie kciukow. Oby wreszcie się udalo!

Nospa 3*1 do bety,
Magnez 1*1 do bety, a w zasadzie do teraz.. zwykły magnez (tzn on ma jakąś substancje pomocnicza bo sam się nie wchłonie).

I IVF - mój Bąbelek ma 11 tygodni [emoji173][emoji703][emoji480][emoji304][emoji184][emoji320][emoji322][emoji324][emoji318]

Dziękuję . Będę brać nospe ostatnio się nie udało wiec może teraz kto wie? Tonący brzytwy się chwyta wiec.....

Bonia - spokoju. Trzymam kciuki. Wiesz już jak tam zarodeczki się mają?
Sunrisea [emoji106]
Ewunia jak tam, wyświetlają się wynik?

A ja chciałam złożyć wszystkim serdeczne życzenia z okazji niecierpliwie wyczekiwanego przeze mnie Końca Świąt ;) u mnie rodzice wyjechali do babci, brat pierwszy raz do rodziny dziewczyny a my z teściowa i były święta przy dźwiękach dyskusji politycznych i wizji świata według TVP1 [emoji43][emoji43][emoji43]

PGS, 5 zdrowych blasteczek na mnie czeka, od stycznia pierwsze crio :)

Nic nie wiem....do nas nie dzwonią przed transferem czy zarodek się ładnie .... rozmrozil i na mas czeka... Jeden wielki kłębek nerwów. ..

Hej dziewczyny nie wiem czy pisze w dobrym wątku ale spróbuję. Chciałabym się dowiedzieć wszystkiego na temat in vitro. Jakie były u was wskazania za którym razem się udało i gdzie oraz jaki był koszt. Ja staram się o dziecko już ponad siedem lat i oswajam się z myślą że zostało mi in vitro. Boję się tylko że nie dam rady już emocjonalnie i finansowo.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry