reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ale estrofem nie blokuje owulacji tylko wspomaga wzrost endometrium. Sztuczny cykl to po prostu sztuczne wywolanie owulacji za pomocą clo po to aby pęcherzyki urosły, pekly i ciałko żółte zaczęło produkować niezbędny dla ciąży progesteron :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Sztuczny- nie ma owulacji, podawany jest estrofem na wzrost endometrium. Bardzo rzadko zdarza się, ze na sztucznym cyklu z estrofemem jest owulacja.
Dlatego nazywa się sztuczny bo teoretycznie nie ma owulacji i progesteron dostarcza się inna droga.
Naturalny- jest owulacja, nie ważne czy wspomagana clo, czy przychodzi samoistnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Odpoczywamy, dbamy o siebie i zbieramy siły na kolejny, przedświąteczny tydzień!
Cierpliwości dla wszystkich oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :* [emoji173]

Już grudzień - kobietki, to bedzie nasza zima. Niech bedzie szczesliwsza od lata i jesieni razem wziętych :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze! Ruszamy do boju po nasze szczescia.
Listopad zakonczony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie najwiekszego marzenia kazdej z nas bycia mamą :):*
Grudzień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie działo

19: ziółko86 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
19: liczka - betowanie 1
19: pimponowa - betowanie 1
20: rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
20: Bonia86 - wizyta przed crio
21: butterfly1331 - 2 badania prenatalne
21: husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: Kropelka30 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
24: sunrisea - betowanie 1
28: BeataWarszawa - badania prenatalne 1
28: kreatola - wizyta kontrolna w instytucie badań prenatalnych
28: Bonia86 - criotransfer
29: Maddie@ - badanie prenatalne
29: Mawila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
30: pixie_dixie - kontrola przed crio

2017

02.01 - peeggy - wizyta u gin prowadzącego ciążę
09.01 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
03.01 - rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
05.01 - rustynka - badania prenatalne 1
10.01 - jeera86 - początek stymulacji
11.01 - Maddi@ - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12.01 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
06.02 - ema51 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;) :D8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też brałam estrofen od 2dc i nie miałam owulacji i nawet lekarka na usg mi pokazywała i mówiła że właśnie blokuje żeby nie było owulacji więc jednocześnie jak się udaje leki trzeba brać do 12tc. Miłej niedzieli życzę:)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Odpoczywamy, dbamy o siebie i zbieramy siły na kolejny, przedświąteczny tydzień!
Cierpliwości dla wszystkich oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :* [emoji173]

Już grudzień - kobietki, to bedzie nasza zima. Niech bedzie szczesliwsza od lata i jesieni razem wziętych :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze! Ruszamy do boju po nasze szczescia.
Listopad zakonczony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie najwiekszego marzenia kazdej z nas bycia mamą :):*
Grudzień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie działo

19: ziółko86 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
19: liczka - betowanie 1
19: pimponowa - betowanie 1
20: rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
20: Bonia86 - wizyta przed crio
21: butterfly1331 - 2 badania prenatalne
21: husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: Kropelka30 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
24: sunrisea - betowanie 1
28: BeataWarszawa - badania prenatalne 1
28: kreatola - wizyta kontrolna w instytucie badań prenatalnych
28: Bonia86 - criotransfer
29: Maddie@ - badanie prenatalne
29: Mawila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
30: pixie_dixie - kontrola przed crio

2017

02.01 - peeggy - wizyta u gin prowadzącego ciążę
09.01 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
03.01 - rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
05.01 - rustynka - badania prenatalne 1
10.01 - jeera86 - początek stymulacji
11.01 - Maddi@ - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12.01 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
06.02 - ema51 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;) :D8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Mogę prosić 31 grudnia test - będę robić sikacz bo nie bedevmiala gdzie zrobić z krwi:(

Cześć dziewczyny za wszystkie wielkie kciuki! Jaskolcia :*

Myślicie żeby na wizytę pęcherzykową iść jeszcze do kliniki czy zapisać się już normalnie do gina gdzieś bliżej?

Ja 02.01 mam wizytę, która ma odpowiedzieć czy mogę podejść do kriotransferu, czy polip się złuszczył a nie u lekarza prowadzacego ciaze - choć to bardzo bym chciała żeby było :-)

Roksi89
Niestety byłam parę razy w takiej sytuacji ja 4 lata po ślubie a ktoś bezprzerwy zachodził w ciążę i to bez problemu no i pytania a wy kiedy? W domu potem sobie poryczalam no i miałam dola bo wszyscy myślą że to takie proste
My tak mamy bardzo często. Jesteśmy 5 lat po ślubie i ciągle pytania kiedy dziecko? Nie mam wogóle ochoty na świąteczne spotkania bo jak zwykle się zacznie, na co czekacie?kiedy dziecko?lata lecą powinniście już mieć? Itp.

Dzień dobry,
A ja poproszę o zapisanie mnie na jutro na wizytę przed crio bo nie poszłam w zeszłym tygodniu tego 13. No i jutro maja być w końcu wynik genetyczne moich zarodeczków, mam tez dostać protokół z zapłodnienia i mrożenia dopiero bo lekarz na urlopie był i nie mógł podpisać.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a z ciekawości kiedy robi się raczej criotransfer na naturalnym a kiedy na sztucznym? Od czego to zależy i co zwykle jest na pierwszy raz proponowane.. No i dlaczego. Szczególnie interesuje mnie postępowanie w przypadku kobiety z generalnie dobrymi wynikami, bez problemów zdiągnozowąnych, z regularnymi cylklami ok. 30 dni. Mówili wam coś lekarze? Moj tylko bąknąć ze pewnie będzie na tabletkach i tyle się dowiedziałam.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie na naturalnym że względu na regularne cykle.

reklama
Sztuczny jest wygodniejszy chyba przy okazji bo nie trzeba wstrzelac sie z czasem na owulacje wiec jest mniej wizyt monitorujacych. Usg okolo 14 dc i jak endo dobre to transfer umawiasz... A na naturalnym jednak moze sie zdazyc kilkakrotna potrzeba sprawdzenia kiedy...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
na naturalnym miałam 2 wizyty pierwszą w 15 dc następnie w 17 dc i endo 9.4 wtedy w 19 dc miałam podać ovitrell i kolejno już za 5 dni transfer. Więc u mnie poszło szybko i wizyt aż dwie.

Miłej niedzieli !

Ostatnia edycja:
Do góry