reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny nie wiem już co myśleć robiłam 3 razy betę była 6 druga 12 i dzisiaj był wynik trzeciej 25 jak myślicie będzie coś z tego ? Lekarka kazała mi dalej brać leki i jak nie będzie krwawienia mam się zgłosić 21.12 na usg... doradzicie?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Trudno powiedzieć ? A ta beta to co drugi dzień ? Jeśli tak to po mimo ze niska to przyrost prawidłowy . Kiedyś była tu taka dziewczyna z takim podobnym bardzo niskim bthcg a urodziła synka ale nie chce rozbudzić twojej nadzieji. jednak mocno trzymam kciuki .

Ja chyba już tylko myślę o pierwszym podejściu. W sierpniu jakimś cudem zaszłam naturalnie w ciążę i w 2 tygodniu poronilam nawet nie wiedziałam, że jestem w ciszy nie mogłam zobaczyć nigdy na teście 2 kresek, a to jest moje marzenie! i od sierpnia mam masakre z @ spóźnia mi się albo mam plamienia brązowe przed! teraz mam dostać @ 22 grudnia i mam nadzieję, że dostanę ja idealnie, boję się dlatego bo w styczniu mam w 2 dzień podać zastrzyk i boję się, że nie będę wiedziała, czy to napewno 2 @:'( ahhh chyba zaczynam wariowac
Ja też teraz miała ten problem, więc Cię doskonale rozumiem...masakra...dziś jestem po pierwszej dawce zastrzyków

Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj u mnie 6 dpt. To czekanie jest naprawdę męczące. W sumie czekam już trzeci raz (trzeci transfer) i powinnam przywyknąć, ale rozum swoje a serce swoje. Nie lubię tego uczucia, pełne nadziei i niepewności. Miałam testować 22 grudnia, ale chyba pojadę na betę w poniedziałek (11 dpt). Powinno już coś wyjść do tego czasu. Ogólnie nie lubię wcześnie testować, ale 22 grudnia wyjeżdżamy z mężem do rodziców na święta, czeka nas kilka godzin jazdy samochodem, więc wolę jechać ze spokojniejszą głową, a nie pełną świeżych emocji - mam nadzieję, że pozytywnych. Zastanawiałam się nad tym jak czułam się po dwóch wcześniejszych transferach i stwierdzam, że za każdym razem było inaczej. Teraz staram się nie analizować i odganiać wszelkie myśli idące w tym kierunku, bo to niczemu dobremu nie służy... no ale nie jest łatwo :)
Myśle ze jak zrobisz 22 go czyli 11 dpt to jak miało by wyjść to wyjdzie . Miałam podobnie jak ty z moja córcia . Ostatni zarodek crio i testowanko w wigilie , nie chciałam psuć sobie świat negatywnym wynikiem wiec poczekałam i testowałam po świętach . Wiedział ze jak nie dostanę okresu w święta to ze jestem . Nawet siłacza nie robiłam tak sie zaudalam :) życzę spokojnych świat z wysoka beta :)

I jak się czujesz?
Również dzwoniłam do lekarki żeby zapytać czy to już teraz jest 2 dzień cyklu...dostałam lekkie krwawienie z plamieniem ok godz.16 a w nocy już pełną parą okres. Zastrzyki mam podawać rano, więc nie wiedziałam czy to już będzie drugi dzień...ale powiedziała że drugi dzień cyklu-drugi dzień pełnego krwawienia. Czyli od dnia następnego-czyli dzisiaj. Czuję się ogólnie do bani przez okres:-) ale jeśli chodzi o zastrzyki to na razie nic odczuwam to dopiero pierwszy raz zobaczymy co będzie za 3 dni...:)

Dziewczyny mam takie pytanie- czy Wam lekarze mówili jak aplikować tabletki z progesteron em? Ja stosuje ultrogestan ale od tego czekania na badanie Zaczyna mi siadać na mózg i zastanawiam się czy je dobrze aplikuje czy nie za płytko
Przepraszam, wiem sieciowe pytanie ale wolę spytać

Liczka masz jakieś bóle itp? Mnie jajniki pobolewaja

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie- czy Wam lekarze mówili jak aplikować tabletki z progesteron em? Ja stosuje ultrogestan ale od tego czekania na badanie Zaczyna mi siadać na mózg i zastanawiam się czy je dobrze aplikuje czy nie za płytko
Przepraszam, wiem sieciowe pytanie ale wolę spytać

Liczka masz jakieś bóle itp? Mnie jajniki pobolewaja
Na pewno dobrze aplikujesz, o ile z Ciebie cała, nienaruszona ampułka nie "wyskakuje".
Mnie lekarze nigdy nie mówili jak głęboko mam aplikować. Wkładałam na długość palca i jest ok!
Nie daj się - całą ciążę się jeszcze naczekasz, przyzwyczajaj się [emoji6]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry