ambicja1987
Fanka BB :)
Dzwoniła do mnie pani doktor z wynikami Papp-a, jutro lub pojutrze dostanę papiery, to je sobie przeanalizuję. No więc trisomia21 mam 1:181, o pozostałych wspomniała tylko zdawkowo, że nie budzą podejrzeń. Oczywiście - jak się spodziewałam - powiedziała, że zaleca punkcję, na którą ja się nie zdecyduję.
Powiem Wam, że wynik jeszcze bardziej mnie uspokoił, ale już wczoraj przyjęłam postawę, że ta statystyka może mnie pocałować w migdał i nie mam zamiaru się przejmować. Większość dzieci z NT jak moje rodzi się zdrowe, mój wiek niestety bezsensownie zawyża ryzyko, więc po co mam się zastanawiać, co jakiś program powie o mojej ciąży i nienarodzonym dziecku? No więc się nie przejmuję.
A jeśli któraś z Was zastanawia się, czy robić test Papp-a, czy nie - odradzam. Niepotrzebny stres i wyniki oparte o statystykę.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Super postawa!
Dziś robiłam drugą betę, 11 dpt 233, dwa dni temu 118, chyba może być? Co teraz? Zrobić kolejną w piątek? Mam zalecone leki do dziś, chyba mogę brać dalej tak samo? Czy np zwiększyć luteinę i np brać pod język? Za dużo,luteiny może zaszkodzić?