reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak - pani w recepcji powiedziała, że do innych lekarzy terminy są krótsze ....

W znieczuleniu ogólnym? [emoji47]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Maryn nie zdawałam sobie sprawy ze do dr Wojewódzkiego tyle sie czeka . Jest to w zasadzie tez mój lekarz prowadzący :) ale ja nie czekałam na wizytę . W sumie to moze dla tego ze umawiał mnie na ta wizytę mój immunolog a jego kolega ? A punkcja dziewczyny nic poważnego :) ważne tylko żeby sie nie denerwować . Cała stymulacja i punkcja sa ok tylko ten stres z cała procedura i to czekanie ile pobiorą komórek ile sie zapłodni ile przeżyje a potem najgorsze kilka dni w napięciu do bety :(

reklama
Ja jeszcze chwile poczekam, ale myśle o tym wszystkim już bardzo i takie mnie nachodzą pytania i refleksje [emoji2][emoji8]

Rozumiem cue doskonale bowiem Ja mialam pierwsze spotkania z lekarzem na temat ivf w maju 2014
Jak zaczelam pierwsze spotkania ,badania w maju 2014 ,oczywiscie w ciagu tego czasu ponawiane nasze badania ktore zawsze byly te same ,to punkcja byla w 20 lipcu 2016, ( tyle trwa czekanie tu na ivf refundowane)nie mowiac lat staran o dzidzi ,czyli teraz sobie dopoero pomysle nie raz matko Ale mam cierpliwosc ,czy to nie Sen ze bede wkoncu mama - rodzicem!!;)) potem patrze na moj brzuszek I nie to nie Sen na szczescie
I tez duzo JuZ czytalam przejmowalam sie jak ty to normalne ten pierwszy raz , mam nadzieje ostatni

Zaczynam brać suplementy! te saszetki zacznę brać tak tydzień przed stymulacja będę miała większą pewność :-)

Załączniki

• sketch-1481667045237.png
    sketch-1481667045237.png
    388,6 KB · Wyświetleń: 94
Trzymamy kciuki za wysoką betę, piękne widoki w czasie wizyt i za same dobre wiadomości!
Cierpliwości dla wszystkich oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :* [emoji173]

Już grudzień - kobietki, to bedzie nasza zima. Niech bedzie szczesliwsza od lata i jesieni razem wziętych :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze! Ruszamy do boju po nasze szczescia.
Listopad zakonczony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie najwiekszego marzenia kazdej z nas bycia mamą :):*
Grudzień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie działo

13: bonia86 - usg jajników i rozpoczęcie stymulacji
13 (16:30) rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
13: koniczyna82 - wizyta przed crio
13: ewelin85 - betowanie 1

14: ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
15: mawila - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
16: margaretka35 - konsultacje
19: ewelin86 - termin cc: witamy na swiecie ukochanego synka
19: ziółko86 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
20: rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: butterfly1331 - 2 badania prenatalne
21: husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: Kropelka30 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
22: liczka - betowanie 1
28: BeataWarszawa - badania prenatalne 1
28: kreatola - wizyta kontrolna w instytucie badań prenatalnych

2017

09.01 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
03.01 - rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10.01 - jeera86 - początek stymulacji
12.01 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;) :D8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

dopisz mnie proszę ja jutro zaczynam pierwszą stymulację :-)

Cześć dziewczyny [emoji3]długo mnie nie było ,ale musiałam ogarnąć życie i siebie po tej hiperce [emoji58] u mnie juz ok ale jutro mam wizytę po @ pową i jestem ciekawa co dr zdecyduje,moze wiecie czy na naturalnym jeszcze mam szanse na transfer w tym miesiącu??

Jaskolcia proszę pisz co u Ciebie bo strasznie sie zdenerwowałam [emoji53] s leżysz we Wro w szpitalu?

Ewunka strasznie mi przykro ze tak Ci sie sprawy komplikują ,liczę na to ze
Los Cię wynagrodzi,moze trojaczkami [emoji12] i jeśli chodzi o tance dla Ciebie... to ja mogę solo, w duecie,zespołowo [emoji126]

Roksii89 ja tez Wro [emoji3] i za duzo nie myśl o tej punkcji,co ma być to bedzie, a sam zabieg jest dość przyjemny ??[emoji28]

A dziewczyny polecam wam Mamaginekolog na Facebooku lub insta,bardzo fajna lekarka i duzo ciekawych rzeczy o ciąży opowiada o badaniach,fakty i mity itd

I szczerze gratuluje tym którym sie udało,troszkę zazdroszczę ale wierze ze juz niedługo moja kolej na dobre nowiny,buziaki

I IVF Invimed Wro,23.11 punkcja-transfer przełożony -Hiperka [emoji30]

reklama
Trzymamy kciuki za udany początek stymulacji i za same dobre wiadomości!
Cierpliwości dla wszystkich oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :* [emoji173]

Już grudzień - kobietki, to bedzie nasza zima. Niech bedzie szczesliwsza od lata i jesieni razem wziętych :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze! Ruszamy do boju po nasze szczescia.
Listopad zakonczony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie najwiekszego marzenia kazdej z nas bycia mamą :):*
Grudzień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie działo

14: balątko - początek stymulacji

15: mawila - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
15: jogo - pukncja
16: margaretka35 - konsultacje
19: ziółko86 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
20: rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: butterfly1331 - 2 badania prenatalne
21: husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: Kropelka30 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
22: liczka - betowanie 1
28: BeataWarszawa - badania prenatalne 1
28: kreatola - wizyta kontrolna w instytucie badań prenatalnych

2017

09.01 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
03.01 - rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
05.01 - rustynka - badania prenatalne 1
10.01 - jeera86 - początek stymulacji
12.01 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;) :D8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry