reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Koniczyna82 pisze;
Dzięki za porady muszę chyba wypróbować wosk :) może ne bedzie tak zle

Ja woskuje tylko na wakacje,bo boli [emoji24] a tak na codzień to maszynka i bikini klasyczne albo francuskie,tym sie nie przejmuj zrób tylko tak,żeby długo szukać muszelki nie musieli [emoji12]

I IVF Invimed Wro,23.11 punkcja-transfer przełożony

reklama
Powiem tak. Ja się z woskiem zaprzyjaźniłam, poza tym robię go od lat sama. Ale jak poszłam pierwszy raz to jedyne co miałam w głowie to "CO MI DO CHOLERY ODBIŁO, AŁAAA!!!"
Jednym słowem jeśli to twój pierwszy raz, masz mocne owłosienie, a szczególnie jakieś alergie to serio nie polecam experymentow w tym momencie. Pierwsze wyrywanie boli znacznie bardziej a w dodatku nie wiesz jak zareagujesz. Są osoby bardzo uczulone na wosk, dosłownie wszystko puchnie, niektórym permanentnie robią się krostki... Przy bikini niedoświadczona kosmetyczka a szczególnie ty sobie sama łatwo może zerwać naskórek i wyglada to potem jak strupek, piecze... No naprawdę nie polecam testować z woskiem pierwszy raz w tym momencie. Jak nie chcesz maszynki to kup sobie trymer, nawet taki maleńki za 19zł w Rossmanie przykładowo. :)
Ja do pierwszego 2 razy z woskiem (siostra mi robila) bez drinka nie podchodziłam [emoji14] szczególnie do bikini :)
Matko jak to bolało [emoji14] no ale spokój na 3 tygodnie :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Pomysłowy Dobromir ;)

Napisane na iPad w aplm bardziej ze troche tegikacji Forum BabyBoom
trzeba sobie jakos radzic a tym bardziej ze troche tego jest dla dwojki a tak serio jak mi sie wierca w brzuchu to czasami nic nie moge zrobic bo tak mnie kopniakami laduja nawet ciezko chodzic a co dopiero pozniej bedzie dlatego wole juz to zrobic i byc spokojna :)

trzeba sobie jakos radzic a tym bardziej ze troche tego jest dla dwojki a tak serio jak mi sie wierca w brzuchu to czasami nic nie moge zrobic bo tak mnie kopniakami laduja nawet ciezko chodzic a co dopiero pozniej bedzie dlatego wole juz to zrobic i byc spokojna :)

Pewnie,powolutku i wszystko bedzie gotowe, a Ty będziesz spokojnie czekać na labuzow [emoji4]

I IVF Invimed Wro,23.11 punkcja-transfer przełożony

Koniczyna82 pisze ;
Powiem tak. Ja się z woskiem zaprzyjaźniłam, poza tym robię go od lat sama. Ale jak poszłam pierwszy raz to jedyne co miałam w głowie to "CO MI DO CHOLERY ODBIŁO, AŁAAA!!!"
Jednym słowem jeśli to twój pierwszy raz, masz mocne owłosienie, a szczególnie jakieś alergie to serio nie polecam experymentow w tym momencie. Pierwsze wyrywanie boli znacznie bardziej a w dodatku nie wiesz jak zareagujesz. Są osoby bardzo uczulone na wosk, dosłownie wszystko puchnie, niektórym permanentnie robią się krostki... Przy bikini niedoświadczona kosmetyczka a szczególnie ty sobie sama łatwo może zerwać naskórek i wyglada to potem jak strupek, piecze... No naprawdę nie polecam testować z woskiem pierwszy raz w tym momencie. Jak nie chcesz maszynki to kup sobie trymer, nawet taki maleńki za 19zł w Rossmanie przykładowo. :)
Racja pokombinuje innym razem ale by się zdziwili jak bym przyszła opuchnięta albo co gorsza bez naskórka to już chyba trochę futerka lepsze:rofl:

Pewnie,powolutku i wszystko bedzie gotowe, a Ty będziesz spokojnie czekać na labuzow [emoji4]

I IVF Invimed Wro,23.11 punkcja-transfer przełożony[/QUOT juz nie moge sie doczekac boje sie troche jak to bedzie ale ciesze sie niesamowicie jutro nieszczesna krzywa cukrowa potem 2prenatalne Swieta Nowy Rok i zaraz marzec i juz beda moje chlopaki na swiecie strasznie szybko leci

Ja jestem kosmetologiem, a że jak zaczynałam pracować to pracowałam w miejscu,modzie jedna osoba była na zmianie w salonie kosmetycznym to poza kosmetyka białą musiałam nauczyć się robić praktycznie wszystko, depilacja przerózniasta mi nie obca ;) I dlatego powtarzam z własnego doświadczenia. Rożnie mize być. Raz jednej zupełnie nie uczuleniowej pan zrobiłam regulacje brwi woskiem (bardzo dobrym i sprawdzonym) zamiast pencetką... Po kwadransie miała jajka zamiast łukow brwiowych. A na szkoleniach widziałam rożne odczyny alergiczne po wosku, najlepszym na rynku zresztą. Dlatego na ta chwilę jako pierwszy nie sprawdzony raz naprawdę nie polecam.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry