reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Koniczyna82 pisze;
Dzięki za porady muszę chyba wypróbować wosk :) może ne bedzie tak zle

Ja woskuje tylko na wakacje,bo boli [emoji24] a tak na codzień to maszynka i bikini klasyczne albo francuskie,tym sie nie przejmuj zrób tylko tak,żeby długo szukać muszelki nie musieli [emoji12]

I IVF Invimed Wro,23.11 punkcja-transfer przełożony

reklama
Powiem tak. Ja się z woskiem zaprzyjaźniłam, poza tym robię go od lat sama. Ale jak poszłam pierwszy raz to jedyne co miałam w głowie to "CO MI DO CHOLERY ODBIŁO, AŁAAA!!!"
Jednym słowem jeśli to twój pierwszy raz, masz mocne owłosienie, a szczególnie jakieś alergie to serio nie polecam experymentow w tym momencie. Pierwsze wyrywanie boli znacznie bardziej a w dodatku nie wiesz jak zareagujesz. Są osoby bardzo uczulone na wosk, dosłownie wszystko puchnie, niektórym permanentnie robią się krostki... Przy bikini niedoświadczona kosmetyczka a szczególnie ty sobie sama łatwo może zerwać naskórek i wyglada to potem jak strupek, piecze... No naprawdę nie polecam testować z woskiem pierwszy raz w tym momencie. Jak nie chcesz maszynki to kup sobie trymer, nawet taki maleńki za 19zł w Rossmanie przykładowo. :)
Ja do pierwszego 2 razy z woskiem (siostra mi robila) bez drinka nie podchodziłam [emoji14] szczególnie do bikini :)
Matko jak to bolało [emoji14] no ale spokój na 3 tygodnie :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Pomysłowy Dobromir ;)

Napisane na iPad w aplm bardziej ze troche tegikacji Forum BabyBoom
trzeba sobie jakos radzic a tym bardziej ze troche tego jest dla dwojki a tak serio jak mi sie wierca w brzuchu to czasami nic nie moge zrobic bo tak mnie kopniakami laduja nawet ciezko chodzic a co dopiero pozniej bedzie dlatego wole juz to zrobic i byc spokojna :)

trzeba sobie jakos radzic a tym bardziej ze troche tego jest dla dwojki a tak serio jak mi sie wierca w brzuchu to czasami nic nie moge zrobic bo tak mnie kopniakami laduja nawet ciezko chodzic a co dopiero pozniej bedzie dlatego wole juz to zrobic i byc spokojna :)

Pewnie,powolutku i wszystko bedzie gotowe, a Ty będziesz spokojnie czekać na labuzow [emoji4]

I IVF Invimed Wro,23.11 punkcja-transfer przełożony

Koniczyna82 pisze ;
Powiem tak. Ja się z woskiem zaprzyjaźniłam, poza tym robię go od lat sama. Ale jak poszłam pierwszy raz to jedyne co miałam w głowie to "CO MI DO CHOLERY ODBIŁO, AŁAAA!!!"
Jednym słowem jeśli to twój pierwszy raz, masz mocne owłosienie, a szczególnie jakieś alergie to serio nie polecam experymentow w tym momencie. Pierwsze wyrywanie boli znacznie bardziej a w dodatku nie wiesz jak zareagujesz. Są osoby bardzo uczulone na wosk, dosłownie wszystko puchnie, niektórym permanentnie robią się krostki... Przy bikini niedoświadczona kosmetyczka a szczególnie ty sobie sama łatwo może zerwać naskórek i wyglada to potem jak strupek, piecze... No naprawdę nie polecam testować z woskiem pierwszy raz w tym momencie. Jak nie chcesz maszynki to kup sobie trymer, nawet taki maleńki za 19zł w Rossmanie przykładowo. :)
Racja pokombinuje innym razem ale by się zdziwili jak bym przyszła opuchnięta albo co gorsza bez naskórka to już chyba trochę futerka lepsze:rofl:

Pewnie,powolutku i wszystko bedzie gotowe, a Ty będziesz spokojnie czekać na labuzow [emoji4]

I IVF Invimed Wro,23.11 punkcja-transfer przełożony[/QUOT juz nie moge sie doczekac boje sie troche jak to bedzie ale ciesze sie niesamowicie jutro nieszczesna krzywa cukrowa potem 2prenatalne Swieta Nowy Rok i zaraz marzec i juz beda moje chlopaki na swiecie strasznie szybko leci

Ja jestem kosmetologiem, a że jak zaczynałam pracować to pracowałam w miejscu,modzie jedna osoba była na zmianie w salonie kosmetycznym to poza kosmetyka białą musiałam nauczyć się robić praktycznie wszystko, depilacja przerózniasta mi nie obca ;) I dlatego powtarzam z własnego doświadczenia. Rożnie mize być. Raz jednej zupełnie nie uczuleniowej pan zrobiłam regulacje brwi woskiem (bardzo dobrym i sprawdzonym) zamiast pencetką... Po kwadransie miała jajka zamiast łukow brwiowych. A na szkoleniach widziałam rożne odczyny alergiczne po wosku, najlepszym na rynku zresztą. Dlatego na ta chwilę jako pierwszy nie sprawdzony raz naprawdę nie polecam.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry