reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
To jak bede produkować progesteron po 7 grudnia? Bo tylko jeszcze 10 dni mam przyjmować urtrogesan, skoro łożysko zaczyna go wytwarzać około 9 tc.
Hej. Mi profesor przepisał tyle progesteronu (crinone i prolutex) żeby starczyło do ewentualnego 12 tc. Powiedział ze nie wolno i przerywać i odstawiac leków (miałam crio na cyklu sztucznym). Dopiero w okolicach 12 tc łożysko przejmie rolę więc do tego momentu
Progesreron
Progesteron
Progesteron
:)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Kolejny tydzień - znów dużo się dzieje! Trzymamy kciuki za wysokie bety, dobry przyrost i udaną wizytę - i za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim czekającym na badania! Miłego, pozytywnego dnia dla wszystkich!

✊✊✊✊nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :* ❤

Już listopad - kobietki, to bedzie nasza jesien. Niech bedzie szczesliwsza od lata :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze ruszamy do boju po nasze szczescia
Pazdziernik zakonczony pozytywnymi betami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie najwiekszego marzenia kazdej z nas bycia mamą :):*
  • Trzymamy kciuki za dziewczynki pisanki oby jak najdluzej zostaly z mamusia

Listopad
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie działo

28: CzarnaInka - betowanie 1
28: Pixie_Dixie - wizyta w klinice (nt. zarodków)
28: ziółko87 - betowanie 1
28: mawila - betowanie 2

29: ambicja1987 - punkcja
30: dora2016 - betowanie 1
30: kropelka30 - betowanie 1
30: milagors - criotransfer
30: liczka - pierwsza wizyta w czasie stymulacji
30: jaskolcia - betowanie 3

Grudzień
1: katherina - wizyta u gin prowadzacej ciążę
1: nadzieja90 - criotransfer
3: milagors - betowanie 1
5: rybka14 - 2 badania prenatalne
5: butterfly1331 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
6: milagors - betowanie 2
7: ema51 - badania prenatalne
9: Ewunka -wizyta w drugiej klinice
10: milagors - betowanie 3
12: kreatola - badania prenatalne 1
12: asiex - USG serduszkowe ❤❤❤❤❤
13: bonia86 - usg jajników i rozpoczęcie stymulacji
13 (16:30) rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
13: koniczyna82 - wizyta przed stymulacją
14: ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
15: mawila - USG serduszkowe ❤❤❤❤❤
16: margaretka35 - konsultacje
19: ewelin86 - termin cc: witamy na swiecie ukochanego synka
21: butterfly1331 - 2 badania prenatalne
21: husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę

2017

10.01 - jeera86 - początek stymulacji
12.01 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;) :D8-)
❤❤❤❤❤

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.
Trzymam za Was dzis mocno kciuki:):)

U mnie dzis 14 dpt, dwie grube kreski ale jakos od wczoraj mnie to nie cieszy odkąd poczytałam na temat progesteronu....i tego ze nie mam ciałka żółtego.
Mam go zaraz odstawić a sama go nie produkuje. Jestem pewna ze w Holandii nikt mi progesteronu nie da na moja prośbę. Nie wiem z czego to wynika, czyżby cały zespół do ivf w szpitalu nie zdawał sobie sprawy, ze jak odstawię urtrogesan to mój organizm nie pociągnie przecież sam produkcji:(
Nie spałam pol nocy. Masakra.
Nawet nie mam jak zalatwic sobie tego na lewo.

Tak tak w Olsztynie napadalo sniegu i zima jak zwykle zaskoczyla drogowcow :p
Ale przynajmniej jest ladnie :)

Och, jak zazdroszczę... A u nas w tym alpejskim kraju dopiero temperatura do 0 spadła, a ja się cieszę, że może wreszcie zima idzie. Otwieram forum, a u Ciebie biało... :):):)
Miłego dnia ze słonecznego Wiednia :)

Cześć dziewczyny.
Trzymam za Was dzis mocno kciuki:):)

U mnie dzis 14 dpt, dwie grube kreski ale jakos od wczoraj mnie to nie cieszy odkąd poczytałam na temat progesteronu....i tego ze nie mam ciałka żółtego.
Mam go zaraz odstawić a sama go nie produkuje. Jestem pewna ze w Holandii nikt mi progesteronu nie da na moja prośbę. Nie wiem z czego to wynika, czyżby cały zespół do ivf w szpitalu nie zdawał sobie sprawy, ze jak odstawię urtrogesan to mój organizm nie pociągnie przecież sam produkcji:(
Nie spałam pol nocy. Masakra.
Nawet nie mam jak zalatwic sobie tego na lewo.

A prywatnie ginekolog Ci nie przepisze?

reklama
Do góry