reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Orientujecie sie moze gdybym chciała zalatwic sobie w Polsce, przez polskiego lekarza progesteron to co jest zamiennikiem urtogesanu?
Teraz biorę 3x2 tabletki 100mg. Co musiałabym brać aby kontynuować ten progesteron to zadzwonie do kolegi i moze mi załatwi.

Luteina, duphaston, prolutex, lutinus itd

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Duphaston mam w domu z dawien dawna kiedyś przepisał mi lekarz w Pl.
Luteinę musiałabym brać w takich samych dawkach? Czyli 3 razy dziennie po 200mg?
Wiem ze branie leków na własna rękę nie jest odpowiedzialne ale nikt tu o mnie nie zadba. Chyba czekają aż poronie:/:/:/

Witajcie kobietki
Kropelka zadzwonilabym do szpitala po to oni tak sa
Ja tez problem boli mnie gardlo a do pracy na 11h ide ;((
Moze wy slyszalalysxie co moze mi pomoc!!???przelykam bolem;(((

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Duphaston mam w domu z dawien dawna kiedyś przepisał mi lekarz w Pl.
Luteinę musiałabym brać w takich samych dawkach? Czyli 3 razy dziennie po 200mg?
Wiem ze branie leków na własna rękę nie jest odpowiedzialne ale nikt tu o mnie nie zadba. Chyba czekają aż poronie:/:/:/

Kropelka, rozumiem Twój niepokój, naprawdę, ale nie sądzę, że jakiemukolwiek lekarzowi zależy na tym, żeby pacjentka poroniła. Postaraj się uspokoić i normalnie porozmawiaj z tymi lekarzami w swoim szpitalu. Chyba istnieje jakiś powód, dlaczego nie przepisują progesteronu. Inaczej oznaczałoby to, że każda ciąża po sztucznym cyklu jest skazana na niepowodzenie. Czy źle myślę?

Witajcie kobietki
Kropelka zadzwonilabym do szpitala po to oni tak sa
Ja tez problem boli mnie gardlo a do pracy na 11h ide ;((
Moze wy slyszalalysxie co moze mi pomoc!!???przelykam bolem;(((

Ja w pierwszej ciąży płukałam gardło wodą z solą. Pomagało. Pomaga też woda z pieprzem cayenne (nie próbowałam w ciąży, bo wtedy nie znałam tej metody). Poza tym ssałam ziołowe tabletki bez cukru, żeby gardło było nawilżone.

reklama
Kropelka mi sue tez wydaje ze Po 7 grudnia masz wizyte I ponownie przepisza progesteron
Na dzuen dzisiejszy nie stresuj sie zadzwon do szpitala
Nie slyszalam jeszcze zeby kobiety Po ivf braly progesteron tak krotko,Ja do 12 tyg ciazy znajoma jest tak samo co Ja teraz w 21 tyg a jeszcze bierze poprzez macice ma nisko.....
Pozatym niewiem Ale chyva jedna dawka nic nie zrobila na zle bobasowi,zadzwon;)))

Do góry