reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja wczoraj tez bylam rano na wizycie, aby sprawdzic czy pecherzyk pekl. U mnie transfer odbyl sie na calkowicie naturalnym cyklu, pecherzyk sam pekl, bez wspomagaczy.
U mnie to tez juz ostatnie zarodki. Tak bardzo bym chciala, aby sie udalo. U ktorego lekarza sie leczysz?

reklama
Ewa...no to teraz z toba odliczamy?:-) ktorego robisz tesciora?
poziomka...prooosze cie...nie sadze, zeby cos takiego sie stalo...jezeli tak gdzies bylo to pewnie przez jakas glupia pomylke. spokojnie, nie dajmy sie zwariowac. uwierz mi, ze jak juz bedziesz w ciazy i urodzisz zdrowe dziecko, to obojetne ci wtedy bedzie jak ono powstalo bo to TY bedziesz czula sie jego mamusia:-)

Dzieki dziewczynki za kciuki, kochane jestescie!!!!!:-) Ale mam już stresa przed jutrzejszym dniem, wczoraj w nocy nie mogłam usnąć a co dopiero będzie dzisiaj:baffled:

Ewa trzymam mocno kciuki!!:-D
Bunka co to za czarne scenariusze? głowa do góry będzie dobrze!!! Pozytywne nastawienie to podstawa!!!!:tak:
dwie_poziomki jutro mam puncje nie transfer:-p A jutro są też urodziny chrzesniaka mojego M he he. Ile Twój chrześniaczek jutro kończy??

Roksii 2 latka kończy nasz przystojniaczek... punkcja czy transfer, kciukasy trzymam równie mocno :tak:oby jajeczka nie walnęły focha na plemniczki i się wszystkie dały pozapładniać

Milia nie sądzę, by było mi to obojętne :-D wole mieć pewność,że te zdrowe bobo, które urodziłam jest napewno nasze.

Ewa to zaciskam kolejne kciuki i za twoje testowanie... :laugh2:

kurcze za tyle osób trzymam kciuki i jak tu cos w domu zrobić nie puszczając ich :rofl2:

A plasterki po transferach naklejacie?

Ja se nakleje jeden konkretny taki na całą długość brzucha a co tam ,żeby nie odpadł tak szybko :happy:

dwie poziomki mi dzisiaj odpadl plasterek po 7dniach:) a jesli chodzi o to czy sa Twoje jajeczka w Tobie czy tez innej babki to tez sie kiedys zastanawialam:szok: a najlepsze bylo jak robilam IUI. Lekarz zaczal mi zadawac dzwine pytania. Typu jak sie nazywam i jak moj sie nazywa...heh bo myslal,ze pomylil probki. bo do IUI to zawsze rano okolo 4 par.

chyba od jutra bede sikance robila...az do pt...moze wyjdzie jakis cien cienia:happy:

heh juz nie wiem za kogo mam trzymac kciuki tyle nas sie zafasolkowalo:shocked2:

Ostatnia edycja:
Sakmi naklejają laski po transferze by zarodeczki zostały i przykleiły się do macicy, takie zwykłe plasterki ponoć pomagaja a zaszkodzić na bank nie zaszkodzą

Palu
a rób te sikańce a w razie 1 krechy bez paniki,łez tylko na luz i za dzień dwa nastepny sikaniec.

Moja kuzynka jak sie o dziecko starała zrobiła test w dniu spodziewanej @ i nic dzień póżniej II kreski, ale ta ciążowa bladziuteńka i tylko ona ja widziała na teście a inni mówili,że se wkręca i tam nic nie ma a ona wzięła latarkę rowerowa z białym światłem i było widać wyrażniej, za kilka dni kolejny test i II porządne krechy jak w mordę strzelił. Wsio zalezy ile zajęło zarodkowi zadomowienie sie w macicy, i wtedy nasze ciało dostaje sygnał że jest ciąża i zaczyna sie wytwarzać hcg wykrywane przez testy ciązowe a im mniej czasu od zagnieżdżenia się zarodeczka minęło tym mniej hormonu ciążowego w nas.

Z tego co kiedyś czytałam od owulacji do zagnieżdżenia zarodka mija ok 6-12 dni zależy gdzie było jajeczko gdy zmolestowały je plemniki no i czy ekspresem zarodek pędzi do macicy czy sobie zwiedza jajowody :)

Więc jednej się szybciej lokator zadomowi a innej później stąd jednym wykrywa test ciąże przed spodziewaną @ a innym kilka dni po spodziewanej @ :)

Wiec rada dla testujących nie ma co się smucić tylko zrobić test w dniu jak kazali w klinice, powtórzyć w razie co za dzień czy dwa czy tez betkę z krwi strzelic i będzie wiadomo.

Ostatnia edycja:
reklama
poziomka mam testow na tyle, ze az trzeba je wykorzystac:) nie bede sie przejmowac jak nic nie wyjdzie na tescie..dopiero beta mi wszystko powie:)
bunka to sikamy i oddajemy krew razem:))

Do góry