reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, ja już w domu ze swoimi Kropusiami:)
Moimi kochanymi Maluchami
serce-ruchomy-obrazek-0879.gif

Trzymajcie kciuki:)

Kciuki trzymane podwójnie [emoji110][emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej :)
Dziewczyny nie orientujecie się w jaki sposób można załatwić żeby już podczas drugiej procedury in vitro można było zaplodnic wszystkie komórki a nie tylko 6? Czytałam, że wszystkie komórki można zaplodnic po 35 roku życia, po dwóch nieudanych próbach in vitro lub ze wskazań medycznych. Tylko ciekawe o jakie wskazania chodzi. ..

Liczka
Ja jestem przy pierwszym podejściu, w trakcie stymulacji, 34 lata i najprawdopodobniej zapłodniła mi wszystkie. Wskazaniem jest PGS, znaczy zapłodniłą wszystkie jeśli zdecydujemy się na badanie zarodków na aneupoidie. A badamy ze względu na trisomię w poprzedniej ciąży naturalnej, która swoją droga nie wiadomo jak się udała bo maź ma bardzo kiepskie nasienie. Piszę że "najprawdopodobniej" bo mi obiecał jutro na wizycie lekarz potwierdzić (wcześniej mówił ze będzie się o to starał, przypuszczam wiec ze jego zdanie jest ważne ale nie on jest decyzyjny).

Ale trochę mnie zaskoczyła taka możliwość, teoretycznie przy trisomi prostej i dobrych kariotypach rodziców prawdopodobieństwo wystąpienia takiej mutacji ponownie jest zbliżone do par, które nigdy nie miały chorego dziecka w rodzinie...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane kompletuje wlasbie zestaw witamin dla siebie i m na najblizsze 3 miesiace i tak.
Wspolnie: koenzym q10, selen, cynk, wit d, wit b complex, acard, pylek pszczeli wit c 1000, magnez
Ja: wit b6 wit b12 kwas foliowy w formach metylowanych femibion natal 1
M : androvit plus, navitin, wit b12, wit b6, kwas foliowy l karnityna

Jak myslicie wystarczy czy moze jeszcze cis dorzucic :)

Omg :szok: jaki zestaw zamiast posiłku leki ;)
Dobrze dobrze trzeba sobie pomóc.

reklama
Do góry