reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ostatnia @ 5 lipiec a transfer nie pamiętam no mi wychodzi 17t6d a od prenatalnych mam nie caly tydzień do przodu i termin najpierw miałam 11.04 a teraz 06.04 wiec nie wiem jak to jest sama się gubię w tym

Z tego co mi wiadomo to dzieci na tym etapie już różnie rosną, a data porodu liczona jest od wagi dziecka. Do porodu bierze się datę z om lub jeżeli ta data różni się o więcej niż 5 dni w porównaniu do dat z usg tych wczesnych- to bierze się datę z usg I trymestru. Nie ma sensu patrzeć później na wskazany termin porodu z późniejszych usg, bo masa urodzeniowa dzieci jest przecież rożna- jedne rodzą się w terminie z waga 2.800 kg, a inne 4.500 kg. Jeżeli tydzień temu było 16t6d to dzisiaj jest 17t6d, a nie 18t6d bo fasolka nie zagięła czasoprzestrzeni tylko jest ciutkę pulchniejsza na swój wiek [emoji6] poza tym trzeba wziąć pod uwagę margines błędu w pomiarze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie lecze w invikcie w gdansku. Kocham to miejsce. Dzieki nim mam dziecko. Podchodza do mnie bardzo indywidualnie, wszyscy mnie znaja, szukaja sposobu zeby mi sie udalo. I do tego super laboratorium. Moje PGD wyszlo im i jako jedyni w Polsce byli wstanie mi pomoc.
Najważniejsze, źe jest dzięki nim Maleństwo. Pod okiem szefa zawsze inaczej :) co do labu to czytałam, że mają się tam czym pochwalić. i na początku zaznaczyłam, że nie chcę nikogo urazić moją opinią, bo na pewno są osoby z invicty zadowolone..

Najlepsze kliniki in vitro na podstawie punktów w rankingu (punktacja w nawiasie)

1. Centrum Leczenia Niepłodności Małżeńskiej "Kriobank", Białystok (63)
2. Klinika Leczenia Niepłodności INVICTA, Warszawa (59)
3. NZOZ Provita Angelius Szpital, Katowice (57)
3. Klinika Leczenia Niepłodności INVICTA, Gdańsk (57)
4. Klinika Leczenia Niepłodności, Ginekologii i Położnictwa "Bocian", Białystok (55)
5. InviMed, Warszawa (54)
6. Salve Medica, Łódź (53)
7. Prywatna Przychodnia Leczenia Niepłodności "nOvum", Warszawa (52)
8. InviMed, Wrocław (51)
9. Ośrodek Diagnostyki i Leczenia Niepłodności "Macierzyństwo" Sp. z o.o., Kraków (49)
10. Klinika Rozrodczości i Endokrynologii Ginekologicznej Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego, Białystok (45)
10. Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Marcinkowskiego, Poznań (45)

Najlepsze kliniki in vitro na podstawie punktów w rankingu (punktacja w nawiasie)

1. Centrum Leczenia Niepłodności Małżeńskiej "Kriobank", Białystok (63)
2. Klinika Leczenia Niepłodności INVICTA, Warszawa (59)
3. NZOZ Provita Angelius Szpital, Katowice (57)
3. Klinika Leczenia Niepłodności INVICTA, Gdańsk (57)
4. Klinika Leczenia Niepłodności, Ginekologii i Położnictwa "Bocian", Białystok (55)
5. InviMed, Warszawa (54)
6. Salve Medica, Łódź (53)
7. Prywatna Przychodnia Leczenia Niepłodności "nOvum", Warszawa (52)
8. InviMed, Wrocław (51)
9. Ośrodek Diagnostyki i Leczenia Niepłodności "Macierzyństwo" Sp. z o.o., Kraków (49)
10. Klinika Rozrodczości i Endokrynologii Ginekologicznej Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego, Białystok (45)
10. Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Marcinkowskiego, Poznań (45)

Jaki to ranking? Prześlij proszę link.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki to ranking? Prześlij proszę link.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
tutaj jest link do rankingu klinik, które realizowały in vitro rządowe Link do: Wyniki skuteczności realizatorów Programu Rządowego | Stowarzyszenie na Rzecz Leczenia Niepłodności i Wspierania Adopcji. Tutaj jest tylko kryterium skuteczności. Hoope chyba wrzuciła ranking tworzony przez naszego bociana, tworzony na podstawie opinii pacjentów w przyjętych kryteriach. 100% pewności nie mam ale chyba widziałam go kiedyś na bocianie i tak był określony. Hooope popraw mnie jeśli źle piszę :)

reklama
Dziewczyny, u nas 7 dpt 5-dniowej blastusi. Brzuch pobolewa tak falami, ale gorzej z piersiami. Bardzo mnie bolały jeszcze przed transferem, jak tylko włączyłam progesteron, ale od momentu transferu coraz mniej i teraz to w ogóle. Czy którejś z Was się mimo zerowego bólu piersi jednak udało? U mnie to zawsze był znak porażki, ale przeważnie przestawały boleć później, nie od razu po transferze.
Mnie się udało :) kilka dni po transferze przestały mnie boleć.. więc głowa do góry :) teraz mam inny problem, nic mnie nie boli....no, może poza cyckami jak śpię na boku :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry