reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak sobie siedze i mysle... bo tak trwaja dyskusje na temat zwolnienia chorobowego z pracy z powodu ciazy... jakie prace wykonujecie/ jaki powod jest zwolnienia, ze wiekszosc z was idzie na zwolnienie zaraz po dowiedzeniu sie o ciazy ? :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja praca za biurkiem lekka...dojazd do innego miasta i wredna szefowa...nie chcialam stresu...lekarz sam zaproponowal zwolnienie...

reklama
Tak sobie siedze i mysle... bo tak trwaja dyskusje na temat zwolnienia chorobowego z pracy z powodu ciazy... jakie prace wykonujecie/ jaki powod jest zwolnienia, ze wiekszosc z was idzie na zwolnienie zaraz po dowiedzeniu sie o ciazy ? :)

Ja o zwolnieniu nie pomyślałam nawet przez minutę jak mi się uda zajść w ciążę będę pracować do 4 lub 5 miesiąca .
Nie wyobrażam siebie siedzącej w domu.
Pracuje w firmie leasingowej (korporacji )

I wyszlo z tego ze siedze w domu z problemowa ciaza...ostatnio nawet tydzien w szpitalu spedzilam i powiedzieli mi ze moge czesto lezec w szpitalu do rozwiazania wiec ciesze sie ze wzielam zwolnienie. Jakbym w pracy albo w czasie drogi do pracy dostala krwawienia bedac sama to najpierw dostalabym zawalu

Ja o zwolnieniu nie pomyślałam nawet przez minutę jak mi się uda zajść w ciążę będę pracować do 4 lub 5 miesiąca .
Nie wyobrażam siebie siedzącej w domu.
Pracuje w firmie leasingowej (korporacji )

U nas nawet nie ma takiej mozliwosci (jezeli ciaza nie jest zagrozona, lekarz nie wystawi takiego zwolnienia) - ciaza to nie choroba :) tak wiec u nas pracuje sie do 36tyg.

Ja rozumiem...ja mam 31 lat i pcos...i mi powiedzieli ze pcos jest wskazaniem do tego zeby zaplodnic wszystkie kom. Mi dlatego zaplodnili wszystkie 13. Stad to moje pytanie
Kasia jesteś 1 na milion . Wszystko zależy od lekarza jak on to sobie widzi ........
Bo niby ustawa ich blokuje. .. sama wiesz po sobie ze jak chce to może. .....

Ja tez pracuje w korporacji, menadżerskie stanowisko. Dużo spotkań, projektów, bieganiny i stresu.
Po tylu latach walki o dziecko nie chce ryzykować.
Jeżeli miałabym pewność, że będę miała spokój to bym pracowała (jakbym się ok czula), ale wiem ze u mnie to raczej nie jest możliwe :(

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Szlam dlugim protokolem, AMH <0.5, 37 lat,od 21 dnia cyklu spray do nosa suprecur 3× dziennie po 2 dozy, od 2 dnia krwawienia Suprecur 3xdziennie 1 dozą + Bemfola 300 przez 12 dni.
Wszystkie inne wyniki w normie, macica prawidłowa ( histeroskopia), jajowody oba drozne.
7 jajeczek= 1 super , reszta raczej słabe. W pierwszej dobie w ciągu 24 h zatrzymało się w rozwoju 6, w drugiej dobie rano ( przed transferem) moje mocne jajo też padło.
Dr nie zna przyczyny, zmieniają metodę laboratoryjna. Generalnie był bardzo zadowolony z wyniku.
Buziole

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Zuch dziewczyna.
Mam nadzieje ze znamy zaowacuja w śliczne embrionki i spokojna ciążę bliźniacza ;)

reklama
Do góry