reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej, no i nie wiem co mam o tym myśleć ... w piątek 21.10 był 7 dpt i beta wyszła 3,8. Dzisiaj mamy poniedziałek i 10 dpt a beta tylko 6,0 :/ i mimo że biorę prolutex i crinone to progestern spadł mi od piątku z 21,8 na 9 :/ wrrr za niski przyrost chyba nic z tego nie będzie...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, no i nie wiem co mam o tym myśleć ... w piątek 21.10 był 7 dpt i beta wyszła 3,8. Dzisiaj mamy poniedziałek i 10 dpt a beta tylko 6,0 :/ i mimo że biorę prolutex i crinone to progestern spadł mi od piątku z 21,8 na 9 :/ wrrr za niski przyrost chyba nic z tego nie będzie...

Może jeszcze urosnie :)
Chociaż ja w 13dpt miałam betę 18 i to była ciąża biochemiczna ale trzymam kciuki żeby u ciebie było inaczej :)

Kochana to jeszcze nic straconego moze jeszcze pojdzie w gore

Właśnie mi koleżanka napisała SMS z treścią.
Jestem z drugim w ciąży! A jak u Was?

Dobijają mnie takie SMS

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie tez to dobijało, teraz do tej pory (12tc) wiec tylko moja mama i siostry i najbliższa rodzina męża, oraz dwie koleżanki z którymi mam styczność codziennie pod szkoła syna. Powiedziałam im tylko w razie W, bo sa najbliższymi tutaj osobami, którym mogłabym np podrzucić syna, albo poprosić o odebranie ze szkoły jakbym w jakis sposób zaniemogła. Jak zaczęłam sie starać to normalnie o tym rozmawiałam z ludźmi, od tamtej pory te co chciały to juz dzieci urodziły, maja nawet po 3 lata, jedna poroniła i zdążyła urodzić kolejne , tez juz ponad rok ma itd... Za każdym razem miałam dola giganta , ale zawsze oczywiście życzyłam wszystkie co najlepsze. Ale przykre to to jest baaardzooo

No to to już wyjaśnia skąd u mnie to spanie :))
Nigdy nie śpię w ciągu dnia a teraz codziennie drzemka :):)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja do tej pory musze uciąć sobie południowa drzemke. Nawet jak śpię długo. Dzis wstałam ... uwaga... przed 10, naprawdę czułam sie wyspana. Zjadłam śniadanie, Wzięłam progesteron i zaraz tak mi sie głowie kołuje ze musiałam sie położyć, normalnie samoloty jakbym była po dobrej imprezie i ... zasnęłam, nie wiem kiedy, nie wiem nawet ile spałam, ale twardo jak kamień. A syn w domu, bo dzis wół r maja od szkoły, dobrze ze raczej nie miewa ostatnio głupich pomysłów , bo mogłabym tak sie i idzie a jego by nie było np ... czekam juz kiedy bede mogła odstawiać ten lek, bo naprawdę mnie to strasznie meczy, ale dzieki drzemkowm w dzien szybciej upływa mi pierwszy trymestr , Hehehe [emoji6]

Witam wszystkie panie!
Mocno trzymam kciuki za transfer i wysokie bety!

Gosia321 - u mnie na początku (po 3-4 dniach) to apetytu zupełnie nie miałam. Jadłam z rozsądku. I ciągle miałam ochotę na kawę. A za to teraz (jestem w 5tc) buzia mi się nie zamyka - ciągle mam na wszystko ochotę, ale za to najmniej na kawę. Z tymi hormonami to nie można do porządku dojść!

No i zmęczenie - jak już się rano zwlokę z łóżka (na szczęście mąż jest w domu i zajmuje się naszą 3,5-latką), to się zastanawiam, jak długo powinnam połazić po domu, żeby przyzwoicie było znów się położyć hehe. Teraz jest nieco lepiej, ale do zeszłego tygodnia mogłam wstać 8 rano, drzemać od 13-15 i kłaść się o 22. A normlanie chodziłam spać dobrze po północy, no i żadnych drzemek w dzień.

I to czekanie... My to cały czas czekamy, nie? Najpierw nie mogłam się doczekać punkcji, potem transferu, potem bety, a teraz mam jeszcze prawie trzy dni do USG...

Wytrwałości Wam życzę, i sobie!
Ślę masę pozytywnej energii!

Hahaha, No to samo. Wstaje po 7, odprowadzam do szkoły syna, mam tak ponad kilometr w jedna stronę, zakupy robię wracając, rozpakuje, śniadanie zjem, pranie rozwiesze , łóżka zaściele i mysle... chyba juz moge ... Dzis przeczytałam w necie , ze dla zachowania zdrowia nelzy robić ok 10000 kroków dziennie, krokomierz w tel pokazuje mi nieraz tylko 5tys... zaczynam spacery , bo bedzie bida ...

Mawila, coś urosło.. Musisz koniecznie skonsultować z lekarzem co dalej? Moze trzeba jakoś wspomóc kropka? Trzymam dalej kciuki, trzeba byc dobrej mysli.
Choć u mnie jak było 5,3 w 11dpt lekarz kazał odstawić leki z resztą juz zaczynałam plamić.
Ale wierzę, że kropeczek da radę i jeszcze naprodujowakas hcg bo w końcu urosło a nie spada...

Mawila, coś urosło.. Musisz koniecznie skonsultować z lekarzem co dalej? Moze trzeba jakoś wspomóc kropka? Trzymam dalej kciuki, trzeba byc dobrej mysli.
Choć u mnie jak było 5,3 w 11dpt lekarz kazał odstawić leki z resztą juz zaczynałam plamić.
Ale wierzę, że kropeczek da radę i jeszcze naprodujowakas hcg bo w końcu urosło a nie spada...
Jak przyjdę do domu wezmę jeszcze duphaston przez kilka dni. Powtórkę zrobię w środę i będzie wszystko jasne. Nie robię sobie wielkich nadziei żeby później nie przeżywać. W każdym razie trzymam mocno kciuki za całą resztę naszych dzielnych staraczek i przesyłam buziaki :) :***

reklama
Hahaha, No to samo. Wstaje po 7, odprowadzam do szkoły syna, mam tak ponad kilometr w jedna stronę, zakupy robię wracając, rozpakuje, śniadanie zjem, pranie rozwiesze , łóżka zaściele i mysle... chyba juz moge ... Dzis przeczytałam w necie , ze dla zachowania zdrowia nelzy robić ok 10000 kroków dziennie, krokomierz w tel pokazuje mi nieraz tylko 5tys... zaczynam spacery , bo bedzie bida ...

Oj dobry pomysł z tymi spacerami - bo ja nawet Małej do przedszkola nie odprowadzam, bo mąż jest w domu... Postanowiłam przegonić Mini (ma nadmiar energii) i siebie przy okazji dotlenić... to mi się rozchorowała. I trzymam kciuki, żeby na mnie nie przeszło. Ja jestem baba jak z kamienia, baaaardzo rzadko choruję, ale wiadomo jak to jest... Akurat jak najmniej się chce, to choroba się uprze. No ale będzie dobrze!

Do góry