reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem, czy mnie pytasz - zakładam, że tak :)
We wszystkich trzech podejściach miałam podawane świeże zarodki, dopiero w tym podejściu zdecydowaliśmy się na zamrożenie pozostałych zarodków.
Pozdrawiam
Aha no ja pierwsze 2 razy miałam świeże zarodki i przy 2 próbie zamrozilismy 2 zarodki no ale w czwartek mam wizytę to się wszystkiego dopytam:)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Małgoś przykro mi :(

Koniczyna 82 Mój gin mówi że jak jest 4 to właśnie trzeba robić ft3/ft4 i przeciwciała… mi niestety wyszło Hashi. Beata warszawa daj znać jak Ci wyszło. Ile wy się już staracie ?

Koniczyna 82 Mój gin mówi że jak jest 4 to właśnie trzeba robić ft3/ft4 i przeciwciała… mi niestety wyszło Hashi. Beata warszawa daj znać jak Ci wyszło. Ile wy się już staracie ?

Ja od około 5 lat po drodze jedna ciąża naturalna pozamaciczna, teraz 1 podejście in vitro . Crio transfer w związku ze zbyt wysokim progesteronem nie moglam mieć podanych swieżaczków .

Ja tez mam Hashi. Choć teraz mi spadło tsh do 0.23 przed stymulacja, tydzień temu miałam 0.5 ;ft4 1.18
U mnie przeciwciała mam bardzo wysokie ok 500 :(
Ale endokrynolog mówił, że najważniejsze to mocno kontrolować tsh i ft4,bo przeciwciała znacząco się nie zmienia.
My się już staramy 2 lata,nasze 2 podejście (pierwsze było w czerwcu).
Jutro punkcja i zobaczymy jak dalej :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

K
Bardzo bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Właśnie lekarz nic na ten temat nie mówił, mam nr do niego myślicie, że mogę zadzwonić do niego w niedzielę z takim pytaniem?

Nie stresowałam się do dnia dzisiejszego...jakiś blady strach mnie dziś ogarnął, mimo, do całej procedury podeszłam na luzie...a dziś to już szukam dziury w całym..

Klarsa ja miałam hybryde do punkcji nikt nawet nic nie wspomniał a mi przez myśl nie przeszło że nie można - także myślę że spokojnie :)

Ja tez mam Hashi. Choć teraz mi spadło tsh do 0.23 przed stymulacja, tydzień temu miałam 0.5 ;ft4 1.18
U mnie przeciwciała mam bardzo wysokie ok 500 :(
Ale endokrynolog mówił, że najważniejsze to mocno kontrolować tsh i ft4,bo przeciwciała znacząco się nie zmienia.
My się już staramy 2 lata,nasze 2 podejście (pierwsze było w czerwcu).
Jutro punkcja i zobaczymy jak dalej :)

Beatko masz hashi , ja też - czy bierzesz jeszcze coś prócz euthyroxu ?? ja na jutro jestem umówiona na wizyte w naturhause , niewiem może zmobilizuje mnie to do jakiejś diety np. bezglutenowej podobno skutecznie obniża przeciwciała , niewiem okaże , dietka mi nie zaszkodzi tymbardziej że przez te hormony zawsze coś mi dochodzi :hmm:

Beatko masz hashi , ja też - czy bierzesz jeszcze coś prócz euthyroxu ?? ja na jutro jestem umówiona na wizyte w naturhause , niewiem może zmobilizuje mnie to do jakiejś diety np. bezglutenowej podobno skutecznie obniża przeciwciała , niewiem okaże , dietka mi nie zaszkodzi tymbardziej że przez te hormony zawsze coś mi dochodzi :hmm:
Euthyrox 75 teraz, Wit D, jeszcze mówił żeby jod brać ale ja jakoś dziwnie się po tym czuje i nie biorę codziennie.
Jest taka fajna stronka dietmap.pl
Fajne przepisy mają :)
Faktycznie najlepsza dieta bez glutenu :)
W naturhouse chyba dużo w swoich dietach opierają na suplementach,które sprzedają. Sprawdź je,bo gdzie słyszałam że nie dokona w ciąży można je stosować. Ale mogę się mylić :)

reklama
Euthyrox 75 teraz, Wit D, jeszcze mówił żeby jod brać ale ja jakoś dziwnie się po tym czuje i nie biorę codziennie.
Jest taka fajna stronka dietmap.pl
Fajne przepisy mają :)
Faktycznie najlepsza dieta bez glutenu :)
W naturhouse chyba dużo w swoich dietach opierają na suplementach,które sprzedają. Sprawdź je,bo gdzie słyszałam że nie dokona w ciąży można je stosować. Ale mogę się mylić :)

Tak wiem oczywiście , powiem na wstępie że chcę i planuję zajść w ciąże i że jeżeli już bedzie się upierać na suplementy to takie które nie będą w niczym przeszkadzać , bardziej chodzi mi o doradztwo co czym zastąpić czego się wystrzegać ja biorę 100 euthyrox , jodu też nie biorę . Wciąż skacze mi to tsh , umówiłam się na wizyte do endo może coś mi doradzi nowego

Do góry