reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cytrynka, super :) ciesze sie z Tobą.
Kaczorku , kiedyś bedzie lepiej...
ema, ile ma Twoje starsze dziecko? Poczęte naturalnie czy tak samo? Nie pamietam czy pisałaś ...

A u mnie było juz dzis prawie wszystko, ulewa, kapuśniaczek, ostre słońce i tęcza, a teraz gęsta mgła i tak przez kolejne 5 miesięcy...
1476350593-ypfmri.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Moj bąbel będzie miał 2 lata w listopadzie:) tez invitrowy cud, z pierwszego podejscia:)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
bardzo prosze o jakiekolwiek informacje od dziewczyn pracujacych za granica ,ktore przechodzily caly proces w Polsce.to dla mnie bardzo wazne.z gory dziekuje

hej dziewczyny.mieszkam w uk i bede latac na wszystkie badania i caly proces in vitro.macie moze rozeznanie ile razy mniej wiecej bede musiala byc w Polsce?ile jest tych wszystkich badan?i czy mozna zrobic pare w jeden dzien?

Oliwka, ja byłam w Pl cały sierpień i wtedy wszystko załatwiłam, akurat na sam początku dostałam okres wiec stymulację rozpoczęłam prawie od razu. U mnie tylko wakacje wchodzą w grę, bo mam dziecko w wieku szkolnym. Moim zdaniem od początku cyklu do transferu i kilka dni po , powinnaś byc blisko lekarzy. Pozbiej możesz wrócić i ewentualnie w uk zrobić beta HCG , jesli mieszkasz w Londynie to sa tu polskie labolatoria gdzie to badanie wykonują. Oczywiście przed rozpoczęciem powinnaś zrobić rożne badania , u mnie wszystko odbywało sie juz podczas stymulacji i teraz bym tego nie powtórzyła, nie powinno tak byc. Mi sie akurat udało póki co, ale w trakcie jak sie dowiadywałam rożnych rzeczy to byłam wściekła ze lekarz nie powiedział mi o tym wcześniej mimo iż sie z nim kontaktowałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

AniaCh83 dziekuje za odpowiedz.ja juz jestem po 2 nieudanych ivf w uk.chcialam sprobowac raz jeszcze ale w Polsce tym razem.dzwonilam do invimedu i powiedzieli mi ze to realne latac na wizyty i ze maja wiele pacjentek z uk.pierwsza wizyte mam 22 w sobote w Gdyni i moze sie dowiem wiecej .musze policzyc tak mniej wiecej ile mnie to moze wyniesc bo loty nie sa tanie niestety

Ewcia, mnóstwo cennych informacji o diecie w ciąży, pielęgnacji maleństwa, szczepieniach, karmieniu, budowaniu więzi z dzieckiem już na etapie ciąży, bezpieczeństwie w ciąży i malucha. Te kobiety to kopalnia wiedzy :) Od razu po warsztatach dzwoniłam do brata, bo już u nich widzę rzeczy, które robią źle z Hanią. Taka ciekawostka np.: noworodkowi nie należy zakładać niedrapek, bo dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi (nawet jeśli ze dwa razy się podrapie), a tylko krępujemy mu ruchy. Małych poznaje świat przez dotyk, musi mieć wolne rączki :)
Jak mu obetniesz paznokcie to sobie krzywdy nie zrobi. Jak sie urodzi z dlugimi to to jakas bzdura totalna. Jeszcze sobie oczy zadrapie ... niedrapki sa tylko w szpitalu. W domu ich nikt nie zaklada przeciez...

reklama
Do góry