reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzieńdoberek :)
Wstał może ktoś Wiedzący jeśli o badanie tarczycy chodzi? Jak by taki wstał przed 8 to ładnie proszę niech szepnie słówko :)
Koniczynko...
Tsh jest taka podstawa i faktycznie powinno byc najlepiej w granicy 1 do ciazy a poza tym moj endokrynolog dodaje jeszcze jednorazowo anty tpo i w ciazy musiakam robic ft4. Nie pamietam wartosci wiec pod tym katem nie pomoge ale chyba ft4 w trakcie przrbiegu ciazy troche sie zmienia, a anty tpo wiem ze mialam na takim poziomie ze mowil ze jest ok i mozexdlatego tylko raz...

Teraz na pierwsza wizyte po jakims czasie robilam tsh ft3 i ft4 to kazal na kolejną dostarczyc swieze tsh i ft4 i anty tpo.

Tyle ja moge pomoc, ale nie jestem jakos tak super pewna czy ktos inny tak samo patrzy, ale o tych innych anty... Nic nigdy mi nawet nie mowil.

Milego dnia dla wszystkich:)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny szybkie pytanie, zależy mi na czasie. Jutro z rana chcę posprawdzać mocniej tą tarczycę. Półtora tygodnia temu robiłam tsh - wyszło 2,94. Rano chcę zrobić ft3, ft4. Pisalyście, żeby zrobić tez przeciwciała. Rozumiem, ze na pewno aTPO. Ale te przeciwciała są 3 rożne, poza aTPO są też aTG oraz przeciwciała antyTSH (czasem nazywane aTR albo aTSHR). Je tez mam robić?
Czy przypadkiem nie trzeba ponowić badania TSH żeby wszystko było w tym samym dniu ( robiłam półtora tygodnia temu) albo sa jakieś specjalne warunki do spęnienia np dzień cyklu? Bo że na czczo to wiem.

Robię to jutro o 8 rano wiec jak by ktoś przeczytał bardzo proszę o podpowiedź.
Koniczynko,jeżeli do tej pory nie leczylas się na tarczycę, a badania robisz sama na własną rękę, to proponuję zrobić wszystkie które wymienilas. Wtedy lekarz będzie miał pełen obraz czy coś jest nie tak z tarczyca. Ja mam nadczynność, więc tsh, ft3 i ft4 robiłam. Potem dopiero trąb i anty tpo.

Hej
Ja mam hashimoto. To co się robi to: tsh,anty tpo i tpg,ft3,ft4.
To są hormony,wiec nie musisz ich robić na czczo.
Jeżeli robiłaś do 3 tyg wstecz,to nie powinno byc wielkiej różnicy w tsh ale możesz powtórzyć.
Ja powtarzam teraz raz w miesiącu mniej więcej tsh i ft4.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki dziewczyny. Wlasnie czekam na pobranie. Robię na wlasna reke bo moj medicerovy gin stwierdził, ze wszystko w normie z tym TSH 3, myślę ze tylko przelecial ze wszystko w normie i nic na czerwono. A do R. z invimedu to dopiero na 26 umowiona jestem. A od poczatku listopada jakas stymulacja miala sie zaczac. Wiec stwierdzilam ze zrobie teraz sama a jak wyjda jakies krzaki to napisze maila, moze mi zleci jakies leki na zbijanie juz teraz.

Pytałam jakie przeciwciala bo na tarczyce to są trzy rodzaje ich. Ale robię tylko aTPO, o innych chyba nie pisałyscie. No i homocysteine sobie jeszcze strzelę, a co ;) Od paru miesiecy nie robilam jej.

Dziewczyny szybkie pytanie, zależy mi na czasie. Jutro z rana chcę posprawdzać mocniej tą tarczycę. Półtora tygodnia temu robiłam tsh - wyszło 2,94. Rano chcę zrobić ft3, ft4. Pisalyście, żeby zrobić tez przeciwciała. Rozumiem, ze na pewno aTPO. Ale te przeciwciała są 3 rożne, poza aTPO są też aTG oraz przeciwciała antyTSH (czasem nazywane aTR albo aTSHR). Je tez mam robić?
Czy przypadkiem nie trzeba ponowić badania TSH żeby wszystko było w tym samym dniu ( robiłam półtora tygodnia temu) albo sa jakieś specjalne warunki do spęnienia np dzień cyklu? Bo że na czczo to wiem.

Robię to jutro o 8 rano wiec jak by ktoś przeczytał bardzo proszę o podpowiedź.
Tsh ft 3 ft4 razem mudi byc zrobione
Anty tpo wskazuje na hashimoto

Reszty nigdy nie robilam

reklama
Trzymamy kciuki za piekne jajka :)
✊✊✊✊nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :* ❤

Październik mamy to kobietki to bedzie nasza jesien niech bedzie szczesliwsza od lata :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze ruszamy do boju po nasze szczescia.
Dzieciaczki przychodza na swiat :* ❤❤❤
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie najwiekszego marzenia kazdej z nas bycia mamą :):*:wink::yes:
  • Trzymamy kciuki za szyjke pisanki zeby sie nie skracala

Październik
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo

8:kasik99 - wizyta w trakcie stymulacji

10:lile - badanie prenatalne
10:ema51 -betowanie
10:Małgoś86 - betowanie
10:BeataWarszawa - wizyta w trakcie stymulacji
12:gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji
13:malutkikaczorek - betowanie
13:daria16-wizyta w trakcie stymulacji
14: butterfly1331 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
14:Olusja1987 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
14:kreatola - betowanie
17:Rustynka - wizyta przed crio
20:rybka14 -wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
21:husan- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86- wizyta u gin prowadzacego ciążę
26:Koniczyna82 - wizyta w klinice rozpoczynajaca podejscie do ivf

Listopad
2:Koniczyna82- rozpoczecie stulacji
2:katherina203 - wizyta u lekarza prowadzacego ciążę
3: katherina203- badania prenatalne
7:rybka14- wizyta u gin prowadzacego ciążę
18:Olusja1987 - termin porodu 1 witamy na swiecie upragnionego synka
24:rybka14 -wizyta u gin prowadzacego ciążę
24:Olusja1987 - tremin porodu 2 witamy na swiecie upragnionego synka

Grudzień
19:ewelin86 - witamy na swiecie ukochanego synka

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisoac :)
;) :D8-)
❤❤❤❤❤❤[/QUOTE]

Do góry