reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy to zbieg okoliczności , czy nie. Od wczoraj biorę tylko Utrogestan, do tej pory wykanczalam Duphaston i Lutinus. Utrogestan to tez progesteron tylko naturalny a jie syntetyczny jak Duphaston. Obaj lekarze powiedzieli , ze to bardzo do ty lek, ale ja wczoraj i dzis strasznie sie czuje, jakby mnie ktos walna obuchem w głowę, wczoraj miałam straszne zawroty, dzis takie uczucie jakby mi cos ciężkiego na głowie siedziało. Do tego straszne samopoczucie , dół na maksa, pesymistyczne myśli i płacze kilka razy dziennie. Bardzo przygnębiła mnie sytuacja dziewczyn tutaj ostatnio, moze do tego jakas niekorzystna aura, jestem meteopatką, choc słońce swieci to mi zle. Nie chodzi jednak o samopoczucie psychiczne tylko ta głowa, to moze byc od tego leku? Tak od razu? Wczoraj z godzinę po porannej dawce ledwo wróciłam ze sklepu normalnie przy ścianie w korytarzu szlam tak mi sie kolowalo w głowie. Efekty uboczne moga tak od razu nastąpić ? Najgorsze jest to , ze nie mam lekarza prowadzącego, do mrugacza nie bede dzwoniła z takimi rzeczami, on juz mnie nie pamięta, do tego u ktorego byłam tutaj tez nie chce dzwonić bo nie zamierzam jeździć do niego wiecej, bo strasznie mam daleko. We środę ide tutaj do przychodni ale oni pewnie zakaża mi brać w ogole Utrogestan, tego sie u nich nie stosuje ogole .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, nie wiem czy to zbieg okoliczności , czy nie. Od wczoraj biorę tylko Utrogestan, do tej pory wykanczalam Duphaston i Lutinus. Utrogestan to tez progesteron tylko naturalny a jie syntetyczny jak Duphaston. Obaj lekarze powiedzieli , ze to bardzo do ty lek, ale ja wczoraj i dzis strasznie sie czuje, jakby mnie ktos walna obuchem w głowę, wczoraj miałam straszne zawroty, dzis takie uczucie jakby mi cos ciężkiego na głowie siedziało. Do tego straszne samopoczucie , dół na maksa, pesymistyczne myśli i płacze kilka razy dziennie. Bardzo przygnębiła mnie sytuacja dziewczyn tutaj ostatnio, moze do tego jakas niekorzystna aura, jestem meteopatką, choc słońce swieci to mi zle. Nie chodzi jednak o samopoczucie psychiczne tylko ta głowa, to moze byc od tego leku? Tak od razu? Wczoraj z godzinę po porannej dawce ledwo wróciłam ze sklepu normalnie przy ścianie w korytarzu szlam tak mi sie kolowalo w głowie. Efekty uboczne moga tak od razu nastąpić ? Najgorsze jest to , ze nie mam lekarza prowadzącego, do mrugacza nie bede dzwoniła z takimi rzeczami, on juz mnie nie pamięta, do tego u ktorego byłam tutaj tez nie chce dzwonić bo nie zamierzam jeździć do niego wiecej, bo strasznie mam daleko. We środę ide tutaj do przychodni ale oni pewnie zakaża mi brać w ogole Utrogestan, tego sie u nich nie stosuje ogole .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam straszliwe bole glowy jak biore estrofem. I to od razu juz. Pomaga tylko clexane.

Nie moge brac duphastonu bo bardzo mnie boli zoladek? Watroba? Ruszac sie nie moge.

Tak wiec wszystko mozliwe.

Ja jutro idę do nowej kliniki .
Dostane pewnie listę badań bo chce zrobić wszystkie od nowa by zobaczyć czy się jeszcze w ogóle nadaje. ...
Potem rezonans magnetyczny z kontrastem by zobaczyć czy endometrioza się nie rozniosla wszędzie i zapytam o ta immunoligie i chyba zrobię bo jak tam wyjdą problemy to mi to już podetnie skrzydła i dam sobie spokój .
Po wynikach jak doktorek będzie miał jakiś plan i będzie widział szanse to pewnie spróbuję jeszcze jeden i jeszcze raz :) a jak powie ze tylko kd to też dam sobie spokój.
To pewnie coś koło stycznia się wyjaśni. ...
Dziękuję dziewczęta i jeszcze trzymajcie kciuki :yes: wiem wiem długo Was męczę ale. ...cóż tak wyszło :mad:

reklama
Do góry