reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy to zbieg okoliczności , czy nie. Od wczoraj biorę tylko Utrogestan, do tej pory wykanczalam Duphaston i Lutinus. Utrogestan to tez progesteron tylko naturalny a jie syntetyczny jak Duphaston. Obaj lekarze powiedzieli , ze to bardzo do ty lek, ale ja wczoraj i dzis strasznie sie czuje, jakby mnie ktos walna obuchem w głowę, wczoraj miałam straszne zawroty, dzis takie uczucie jakby mi cos ciężkiego na głowie siedziało. Do tego straszne samopoczucie , dół na maksa, pesymistyczne myśli i płacze kilka razy dziennie. Bardzo przygnębiła mnie sytuacja dziewczyn tutaj ostatnio, moze do tego jakas niekorzystna aura, jestem meteopatką, choc słońce swieci to mi zle. Nie chodzi jednak o samopoczucie psychiczne tylko ta głowa, to moze byc od tego leku? Tak od razu? Wczoraj z godzinę po porannej dawce ledwo wróciłam ze sklepu normalnie przy ścianie w korytarzu szlam tak mi sie kolowalo w głowie. Efekty uboczne moga tak od razu nastąpić ? Najgorsze jest to , ze nie mam lekarza prowadzącego, do mrugacza nie bede dzwoniła z takimi rzeczami, on juz mnie nie pamięta, do tego u ktorego byłam tutaj tez nie chce dzwonić bo nie zamierzam jeździć do niego wiecej, bo strasznie mam daleko. We środę ide tutaj do przychodni ale oni pewnie zakaża mi brać w ogole Utrogestan, tego sie u nich nie stosuje ogole .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, nie wiem czy to zbieg okoliczności , czy nie. Od wczoraj biorę tylko Utrogestan, do tej pory wykanczalam Duphaston i Lutinus. Utrogestan to tez progesteron tylko naturalny a jie syntetyczny jak Duphaston. Obaj lekarze powiedzieli , ze to bardzo do ty lek, ale ja wczoraj i dzis strasznie sie czuje, jakby mnie ktos walna obuchem w głowę, wczoraj miałam straszne zawroty, dzis takie uczucie jakby mi cos ciężkiego na głowie siedziało. Do tego straszne samopoczucie , dół na maksa, pesymistyczne myśli i płacze kilka razy dziennie. Bardzo przygnębiła mnie sytuacja dziewczyn tutaj ostatnio, moze do tego jakas niekorzystna aura, jestem meteopatką, choc słońce swieci to mi zle. Nie chodzi jednak o samopoczucie psychiczne tylko ta głowa, to moze byc od tego leku? Tak od razu? Wczoraj z godzinę po porannej dawce ledwo wróciłam ze sklepu normalnie przy ścianie w korytarzu szlam tak mi sie kolowalo w głowie. Efekty uboczne moga tak od razu nastąpić ? Najgorsze jest to , ze nie mam lekarza prowadzącego, do mrugacza nie bede dzwoniła z takimi rzeczami, on juz mnie nie pamięta, do tego u ktorego byłam tutaj tez nie chce dzwonić bo nie zamierzam jeździć do niego wiecej, bo strasznie mam daleko. We środę ide tutaj do przychodni ale oni pewnie zakaża mi brać w ogole Utrogestan, tego sie u nich nie stosuje ogole .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam straszliwe bole glowy jak biore estrofem. I to od razu juz. Pomaga tylko clexane.

Nie moge brac duphastonu bo bardzo mnie boli zoladek? Watroba? Ruszac sie nie moge.

Tak wiec wszystko mozliwe.

Ja jutro idę do nowej kliniki .
Dostane pewnie listę badań bo chce zrobić wszystkie od nowa by zobaczyć czy się jeszcze w ogóle nadaje. ...
Potem rezonans magnetyczny z kontrastem by zobaczyć czy endometrioza się nie rozniosla wszędzie i zapytam o ta immunoligie i chyba zrobię bo jak tam wyjdą problemy to mi to już podetnie skrzydła i dam sobie spokój .
Po wynikach jak doktorek będzie miał jakiś plan i będzie widział szanse to pewnie spróbuję jeszcze jeden i jeszcze raz :) a jak powie ze tylko kd to też dam sobie spokój.
To pewnie coś koło stycznia się wyjaśni. ...
Dziękuję dziewczęta i jeszcze trzymajcie kciuki :yes: wiem wiem długo Was męczę ale. ...cóż tak wyszło :mad:

reklama
Do góry