reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja jutro idę do nowej kliniki .
Dostane pewnie listę badań bo chce zrobić wszystkie od nowa by zobaczyć czy się jeszcze w ogóle nadaje. ...
Potem rezonans magnetyczny z kontrastem by zobaczyć czy endometrioza się nie rozniosla wszędzie i zapytam o ta immunoligie i chyba zrobię bo jak tam wyjdą problemy to mi to już podetnie skrzydła i dam sobie spokój .
Po wynikach jak doktorek będzie miał jakiś plan i będzie widział szanse to pewnie spróbuję jeszcze jeden i jeszcze raz :) a jak powie ze tylko kd to też dam sobie spokój.
To pewnie coś koło stycznia się wyjaśni. ...
Dziękuję dziewczęta i jeszcze trzymajcie kciuki :yes: wiem wiem długo Was męczę ale. ...cóż tak wyszło :mad:
Najważniejsze, że walczysz i się nie poddajesz!
You go girl!!! :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki, to na to samo wyjdzie, jeśli poproszę ich o receptę - mieszkam 25 km od Provity :)
Popytam jeszcze w rodzinie, gdzieś mi się obiło, że ktoś to bierze na tarczycę. Ale dziękuję bardzo za chęci :)
Motylku a lekarz rodzinny nie przepisze wystarczy ze bedziesz miala napisane gfzies ze bierzesz eutyrox i powinien wyposac bez problemu :)

Hej wszystkim!
Ja dziś dzwoniłam do swojego lekarza i się nie dodzwoniłam może na protest pojechał :yes: ostatnio też był w ministerstwie.

Nie daje mi spokoju niski progesteron.
2/3 dzień cyklu ja miałam 1.03 ng/ml
W kolejnym jakimś badaniu mam 3.01 ng/ml
Przy lutinusie w 7 dpt miałam 12

Estradiol 137.10 pg/ml

........
Czy to moze byc przyczyna niemożności zajścia w ciąże?

Dlaczego nie próbowali lekarze wyrównać tego progesteronu najpierw a pózniej invitro...
Tyle pytań sie we mnie narodziło ze chyba pójdę do lekarza i niech mi to wyłoży jak kawę na ławę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie daje mi spokoju niski progesteron.
2/3 dzień cyklu ja miałam 1.03 ng/ml
W kolejnym jakimś badaniu mam 3.01 ng/ml
Przy lutinusie w 7 dpt miałam 12

Estradiol 137.10 pg/ml

........
Czy to moze byc przyczyna niemożności zajścia w ciąże?

Dlaczego nie próbowali lekarze wyrównać tego progesteronu najpierw a pózniej invitro...
Tyle pytań sie we mnie narodziło ze chyba pójdę do lekarza i niech mi to wyłoży jak kawę na ławę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hoope niski progesteron moze utrudnic zajscie w ciaze a raczej jej nie uyrzyma i o wiekdzosci takich ciaz nawet sie nie dowiesz bo koncza sie na takim etapie ze nawet nie pomyslalabys ze mozesz byc w ciazy. Jesli mialas takie wyniki przed podejsciem to niedopatrzrnie lekarzy bo powinni przepisac ci wieksze dawki progesteronu. Takie jest moje zdanie

U mnie zawsze badają progesteron 2- 3 dni przed punkcja . I wtedy podjęta jest decyzja o transferze lub odroczeniu go. Ja brałam od punkcji estrofem 2x1, prolutex i luteine 3x1 . W 4 dpt miałam badany prg.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

czesć dziewczyny male zamieszanie u mnie zreszta jak zawsze..jestem na etapie brania gonapeptylu w piatek zaczynam stymulacje podchodze komercyjnie w INVICTA WARSZAWA prowadzi mnie dr Jeżak , w srode mialam scretching endometrium , u mnie problem z zagniezdzeniem sie zarodka . mam pytanie od kiedy i czy wogole brac acard na endometrium ?? w tym momencie biore oeparol femina, wit. E,wit B, witD w kroplach, folik i chyba to na tyle
Z tego co ja wiem to acard jest przeciwzakrzepowy a estrofem na budowę endometrium przed criotransferem mrożonego zarodka :) acard bierze się wtedy kiedy przyjmuje się estradiol który zagęszcza krew

reklama
U mnie zawsze badają progesteron 2- 3 dni przed punkcja . I wtedy podjęta jest decyzja o transferze lub odroczeniu go. Ja brałam od punkcji estrofem 2x1, prolutex i luteine 3x1 . W 4 dpt miałam badany prg.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam zbadać progesteron przed crio dzień przed wprowadzeniem lutinusa i duphastonu do crio i miałam 0 i coś tam po przecinku żeby była pewność że na sztucznym cyklu nie mialam owulki (wynik misial buc nizszy niz 2) a teraz mam zbadać progesteron 6dpt ;) w poprzednim crio w 6dpt miałam około 15 i nie wiem czy to mogło być przyczyną ciąży biochemicznej ale lekarz wówczas nie kazał zwiększać dawek progesteronu bo mówił że jest ok więc sama nie wiem czy był dobry czy nie jak niektóre z was mają po 60 a ja nawet 15 nie mialam :(

Do góry