reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O Jezu dziewczyny no i mnie pokusiło , zrobiłam bete i wyszła ujemna dzis mija 8 dpt 3 dniowego zarodka , smutno mi ,co myslicie moze jeszcze ruszyc ??

reklama
15dpt 2 dniowego embrionka
Beta 2.39
Prog 60
Ewcia, kochana tak bardzo mi przykro :( Wierzyłam, że to TEN zarodek. Jestem pewna, że u Ciebie to jeszcze nie koniec, jesteś zdeterminowana i będziesz walczyć o swoje marzenia. Te kwiatki i motylki nie na darmo znalazły się na ścianie. Pierwszy raz się nie udał, ale sama wiesz, jak duży to był progres. Wierzę, że kolejne podejście da Ci upragnione maleństwo :-*
Myślami jestem z Tobą. Ściskam

O Jezu dziewczyny no i mnie pokusiło , zrobiłam bete i wyszła ujemna dzis mija 8 dpt 3 dniowego zarodka , smutno mi ,co myslicie moze jeszcze ruszyc ??
Dlatego właśnie nie ma sensu robić badania wcześniej bo teraz aż do wyznaczonego dnia bety będziesz się zadreczac myślami czy wynik był negatywny bo za wcześnie beta czy po prostu się nie udało:( jeśli ma się udać to czy zrobisz betę o czasie czy też wcześniej to nic tego nie zmieni i tak się uda i tak :) może zatem za wcześnie i tej myśli się trzymaj ;)

reklama
Koniczynko, pytałaś o to, który protokół jest lepszy. Nie znajdziesz na to jednoznacznej odpowiedzi. U mnie wszystko było ok i dwa razy szłam długim. Lekarz był jego zwolennikiem, mówił, że lepiej wycisza jajniki. Podziałało.
Są badania, które mówią o tym, że im mniej komórek, tym lepszej są jakości. Ale nie znajdziesz badań, które powiedzą, który protokół jest lepszy. Powtórzę to, za co ostatnio oderwałam- wszystko jest kwestią indywidualną, należy zaufać lekarzowi, bo on wie, co robi i zna Cię najlepiej.

Do góry