reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lolitka, dziękuje bardzo za odpowiedz. Zawsze można na Ciebie liczyć.

Dziewczyny, ja to chyba jestem jakaś dziwna. Mnie w ogóle nie przeszkadza, ze ktoś jest w ciazy, rodzi, ma dziecko. Nie wzruszam sie na widok małych dzieci, nawet niezbyt lubię dzieci hihi. Jak ktoś zachodzi w ciążę to sie cieszę. Jakoś nie uzalam sie nad swoim losem, nie krzycze do niebios ze to niesprawiedliwe, bo inni nie chcą a maja itp. Każdy ma w życiu jakieś problem. Ja sie cieszę ze to jest moim problemem a nie cos gorszego. Moj problem przynajmniej da sie "naprawic"...

reklama
Czemu mowisz, ze nie zawsze? Ja nie mowie o wyleczeniu naszych problemow a o dojsciu do celu. Ja tez jestem po 4 In Vitro ale wierze ze kiedyś sie uda.

Kosik kochana widzę, że Tobie udało się właśnie po criotrasferze. W poniedziałek zadzwonie do kliniki kiedy mam się stawić najlepiej...a okres rozszalał sie na dobre:( Dlaczego niby takie dobre 5 dniwe zarodki a niezagnieździły się no!! A jakie leki ewentualnie bierze się jeśli nie jest to na naturalnym cyklu? Mam 2 mrozaczki i chcę podejść jak najszybciej mój M też. I że to będzie ostatni raz! Musi.

Nostalgia - nie wiem, po prostu tracę już wiarę, mój M niestety też i mało tego nie chce kolejnego podejścia. To chyba przede wszystkim powoduje, że zaczynam się poddawać czarnym myślom:baffled: i przestaję wierzyć w cokolwiek...

Meg - u mnie też blastusie były super i du...Lekarz powiedział, że mogły być nieprawidłowe genetycznie. A leki, to pewnie coś na wzrost endometrium, a reszta po transferze normalnym trybem. Tak myślę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
milaa - no wlasnie w tym problem, ze czesto endo szukaja chorej tarczycy - czy sa guzki itd. no i dobrze ze szukaja... ale niezaleznie od tego czy znajdaj cos czy nie - tsh 3.8 to za wysoko. jesli ci nawet skacze tsh to skacze ci do za wysokich poziomow i ciezko zajsc w ciaze z takim poziomem. wiec jesli ten endo po usg powie ci ze wsio jest dobrze - to znajdz kogos innego bo musisz zbic tsh... rozumiem ze robilas badania antycial tarczycowych bo te sa wazne z punktu widzenia ciazy, a nie guzki?.
dzieki kochana za opdowiedz. ja nie robilam zandych innych badan jak tylko TSH, wec w piatek polecialam na krew i juz zrobilam TSH z rozbiciem i anty TPO iTG. jak bede miala wyniki to mam do tej babki zadzwonic i powiedziala, ze od tych wynikow wszystko bedzie zalezalo,bo ona wie, ze powinnam zejsc do 2,5 najwiecej. takze mysle, ze cos mi przepisze:-)

Nostalgia...tylko czerpac energie pozytywna z ciebie!!! a milo czytac:tak:

dobrze, ze WAS mam dziewczyny, bo niegdzie indziej nie dostalabym tak dobrych i sprawdzonych informacji ktore bardzo mi sa teraz potrzebne. sama bym sie chyba zalamala :-):-)

Ostatnia edycja:
Meg - u mnie też blastusie były super i du...Lekarz powiedział, że mogły być nieprawidłowe genetycznie. A leki, to pewnie coś na wzrost endometrium, a reszta po transferze normalnym trybem. Tak myślę.

Agniecha 75 - U mnie z 8 zostało 4. 2 mi podano teraz i du... i 2 zostały. Jeszcze wierzę, że nam się uda choć dużo mnie to kosztuje, jak każdą z nas zapewne. Ale ładnie nostalgia napisała, że bez walki nie poznasz smaku sukcesu. Dlatego walczmy!
aaa i raz po IVF udało mi się zjść w ciąże ( niestety przedwcześnie się zakończyła ) ale tym bardziej wierze że to jest możliwe! to tylko kwestia czasu!

tak jak mowia -zemsta smakuje najlepiej na zimno. tak samo jest z naszymi ciazami - uwierzcie mi, nikt ale to nikt sie nie cieszy wiecej z ciazy niz myz po tych przejsciach. moja ciaza po 6 razach smakuje przepysznie i zycze wam w koncu zeby i do was dzidzia zapukala.... uda sie !

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry