reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A jaka to bakteria?
Współlokatorka ech...to, że nie gada by mi nie przeszkadzało, wiadomo - tablet, książki, moje kochane Obrazki Liczbowe ;) Ale programy, które wymieniłaś mogą skłonić do wyskoczenie z okna... Dlatego zawsze, jak jestem w szpitalu modlę sie o brak Tv.

Dziewczynki, co do diety uważajcie hibiskus. Kiedyś sobie wykombinowałam, ze będę w ciąży piła hibiskusa bo herbata czarna ani zielona nie do końca wskazana. No ale sprawdziłam, i wyczytałam, ze hibiskus wywołuje poronienia.
Zielona herbata też nie jest wskazana - wychładza organizm.

reklama
Ja robiłam zastrzyki zawsze między 17 a 19.

Co do diety - ani miód, ani zielona herbata nie zaszkodzą :-) tego hibiskusa to pewnie trzeba by z pół kilo na sucho zjeść żeby zaszkodził (nie słyszałam, żeby ktokolwiek próbował pozbyć się ciąży za pomocą herbatki z hibiskusa). Liście malin pomagają na skurcze, ale działają tak dopiero pod koniec ciąży.. zresztą, kto normalnie pije napar z liści malin? :D Nie dajmy sie zwariować.

A jaka to bakteria?
Współlokatorka ech...to, że nie gada by mi nie przeszkadzało, wiadomo - tablet, książki, moje kochane Obrazki Liczbowe ;) Ale programy, które wymieniłaś mogą skłonić do wyskoczenie z okna... Dlatego zawsze, jak jestem w szpitalu modlę sie o brak Tv.

Dziewczynki, co do diety uważajcie hibiskus. Kiedyś sobie wykombinowałam, ze będę w ciąży piła hibiskusa bo herbata czarna ani zielona nie do końca wskazana. No ale sprawdziłam, i wyczytałam, ze hibiskus wywołuje poronienia.
Dzieki Bogu tv się wyłączył. Nie wiem czy nieśmiała, ale zeby pary z buzi przez dwa dni nie puścić to dziwne :)
Bakteria to klepsiella pleumoniae , dzisiaj sie dowiedziałam ze od dolu mam szyjkę zamknięta ale od góry zrobil sie przez nią lejek, to niedobrze :( muszę leżeć

Właśnie walczę ze sobą, bo jadę do laboratorium po wyniki i mogłabym zrobić przy okazji badanie. Basia, ja chyba zwariuję do jutra :( Spróbuję z tym sokiem. Nie wiem, skąd mi się ten dziad wziął. Nic mnie nie boli, nie piecze etc. Gdyby lekarz nie kazał zrobić posiewu, to był nawet nie wiedziała. Nic nie czytam o tej bakterii, bo zaraz się jakieś katastrofy okażą. Dowiem się jutro na wizycie. Podana lista antybiotyków jest długa, więc zakładam, że łatwo ją wyleczyć.
Motylku ja prawie rok leczyłam bakterie. Nic mnie nie piekło, swędziało, nie miałam upławów, nic.Zaczęło się od e coli a potem jak zaczęłam zarzywac leki to się posypało. Tą którą Ty masz też miałam i usiałam wziąć 3 opakowania antybioltyku żeby cholerstwo zlikwidować. Bakterie w ciąży są bardzo często. Wiesz co jest i lekarz na pewno da Ci na to lek

Ja juz po wizycie :)
Od dzis zaczynam 0.5 amp gonapeptylu
Za 2 tygodnie wizyta i start wlasciwej stymulacji 150j gonalu f i 50 menopuru
I o zgrozo 3 zastrzyli codziennie :p
I tak sie zastanawiam bo lekarz mowil ze wszystkie 3 moge brac w jednym czasie bez odstepow ze nic to nie przeszkadza. Hmm i zastanawiam sie czy jak bede je brac po 21 to nie bedzie za pozno jesli pozniej chodzi o ovitrele???
mi kazal brac 1 ampulke gonapeptylu od 21 dc o godz 7-9 rano i potem od 5 dc 150j gonalu f i 75 menopuru (oba od 14-16)
tak sie zastanawiam jak ja to zrobie bo wracam do domu po pracy kolo 17 a w pracy nie mam gdzie tego trzymac. Myslicie ze jak bede robila zastrzyk o 17 to bedzie tez ok?

Witajcie
Ja po wizycie:) kolejna jeszcze w poniedziałek bo endo jeszcze cienkie,to mój 10dc a endo lekarz mówił że chyba ma grubość 6 czy jakoś tak to możliwe w odniesieniu do mojego 10dc?.A ile musi mieć do transferu? Wyniki póki co mam ok i jak wszystko dobrze pójdzie to transfer pod koniec przyszłego tyg środa czwartrk lub piątek ;) a no i estrofem zwiększony na 3x1 :) podpowiedzcie jak to z tym endo jest?
Ja miałam transfer na endo 5.7mm....... bo endo u mnie strajkowało także się nie martw

Dziewczyny, ja już po histero, opis będę miała dopiero za tydzień.
Lekarz powiedział mi, że mam małą nadżerkę, przy czym wynik cytologii mam dobry - I grupa. Mój lekarz prowadzący nic mi nie mówił o nadżerce.
Teraz nie wiem czy w następnym cyklu będę mogła podejść do krio....
Miała tak któraś z Was?

reklama
Dziewczyny, ja już po histero, opis będę miała dopiero za tydzień.
Lekarz powiedział mi, że mam małą nadżerkę, przy czym wynik cytologii mam dobry - I grupa. Mój lekarz prowadzący nic mi nie mówił o nadżerce.
Teraz nie wiem czy w następnym cyklu będę mogła podejść do krio....
Miała tak któraś z Was?
Nadzerka sie nie przejmuj ma ja wiekszoc kobiet nie jest przeciwwskazaniem do ciazy po porodzie moze sama zniknac albo sie ja wypala lub zamraza :)

Do góry