reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja juz po wizycie :)
Od dzis zaczynam 0.5 amp gonapeptylu
Za 2 tygodnie wizyta i start wlasciwej stymulacji 150j gonalu f i 50 menopuru
I o zgrozo 3 zastrzyli codziennie :p
I tak sie zastanawiam bo lekarz mowil ze wszystkie 3 moge brac w jednym czasie bez odstepow ze nic to nie przeszkadza. Hmm i zastanawiam sie czy jak bede je brac po 21 to nie bedzie za pozno jesli pozniej chodzi o ovitrele???
Ja tak brałam między 20-21 i było OK. Przed transferem już nie brałam menopuru tylko gona i ovitrelle. Ten ostatni zrobiłam sobie o 20.

reklama
Dziewczyny, ja już po histero, opis będę miała dopiero za tydzień.
Lekarz powiedział mi, że mam małą nadżerkę, przy czym wynik cytologii mam dobry - I grupa. Mój lekarz prowadzący nic mi nie mówił o nadżerce.
Teraz nie wiem czy w następnym cyklu będę mogła podejść do krio....
Miała tak któraś z Was?
Tez miałam nadżerkę, w niczym nie przeszkodziła

mi kazal brac 1 ampulke gonapeptylu od 21 dc o godz 7-9 rano i potem od 5 dc 150j gonalu f i 75 menopuru (oba od 14-16)
tak sie zastanawiam jak ja to zrobie bo wracam do domu po pracy kolo 17 a w pracy nie mam gdzie tego trzymac. Myslicie ze jak bede robila zastrzyk o 17 to bedzie tez ok?
Mysle ze godzina w ta czy w ta nie ma znaczenia ja przy poprzedniej stymulacji gonapeptyl bralam o 17 a menopur o 19

Ja miałam endo 7,7 i za pięć dni transfer jak widać udany i brałam estrofem tylko 1 raz dziennie a na sztucznym cyklu brałam estrofem 3×3 do tego plastry i VAGIFEM 1×1 plus 5×1 olej z wiesiołka i orzechy i endo zatrzymało się na 6,6 i koniec transfer odwołany
Ja tez pomimo wspomagaczy nie wyhodywałama endo...miało na mają 4mm a kiedy odstawilismy wszystko tak dla spróbowania co będzie zaczęło same rosnąć.Nie ma na nic reguły

Miewam się w miarę dobrze, mniej więcej do 12 mnie muli, potem mogę normalnie żyć, tyle, że głównie na kanapie, bo cokolwiek nie zrobię, zaraz dyszę. Miałam dziś straszny sen - nie było serduszka :( Zastanawiam się czy nie iść dziś na betę, może mnie to uspokoi. Poza tym wyszła mi jakaś bakteria w moczu :-/ Wizyta jutro, mam nadzieję, że to nie szkodzi dziecku i że dadzą mi coś, żeby to wyleczyć.
A jak Ty się czujesz? Kropek się dziś wgryza, prawda?:)

O Boshe, wlasnie mi przypomniałaś, zwód razu po transferze przez kilka nocy miałam dziwne sny, koszmary w zasadzie, w każdym albo nie mogłam złapać dziecka, albo ktos mi je zabierał, zawsze to był chłopiec, jakby moj Filip, ale inaczej wyglądał, ja zawsze tak biegłam, wrzeszczałam, krzyczałam , płakałam... Jeden pamietam szczególnie, jak na jakimś dziwnym placu, jakby jakies targowisko albo dworzec, szlam sobie z Filipem i z moim mężem, maz gdzies odszedł, ja weszłam do jakiejs brudnej windy z 'Filipem' na rekach, a ze mna starszy facet i młody jakis i zaczęli mi z rak wydzierać dziecko...i zabrali, a ja tak sie darlam, biegałam, szukałam, raz ich widziałam, a za chwile znikali mi z oczu, męża zgubiłam juz w ogole ... Boshe , teraz wydaje sie takie sobie, ale chyba przez sen nawet krzyczałam, a jak sie obudziłam to myslalam , ze mojego syna zaściskam , tak go tulilam. A moze to nie on był w tym śnie... [emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie w klinice sprawa endo wygląda tak
Endo poniżej 7 i powyżej 14 transfer odwołany.
Ale wiadomo każdy pacjent jest indywidualny jak jest kobieta co nie udaje się jej mieć endo więcej jak 7 pewnie spróbują i ba takim.
Tu są pozytywne transfery na 5.7 jak i na 16 ......

Do góry