reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

2016-09-21 17.57.00.jpg
Powiekszam rodzinę.
Viva piniata

Załączniki

• 2016-09-21 17.57.00.jpg
    2016-09-21 17.57.00.jpg
    156,3 KB · Wyświetleń: 363
reklama
Jaskolcia

Wiem, że to projekt "grupy posłów", głownie posłów Kukiz, byś do dziś nie umiem zrozumieć jak to sie stało, ze ta partia dostała sie do sejmu, taka to zagadka. Ale jeśli chodzi o PIS to...pytanie jak oni zagłosują. Jest ich wiekszość, decyzja w ich łapkach. No a wiadomo jakie maja poglądy.

Poza tym straszne jest, że minister zdrowia ma postawę wobec in vitro jaka ma.

A co do wiedzy społeczeństwa to ja czasem nie ogarniam. Czasem myślę, ze żyję w innym świecie a po prostu zawsze miałam zainteresowania biolchem i moi znajomi w większości też. A jak rok temu np poznałam kobietę w ciazy, która nie wiedziała CZYM SIE RÓŻNI CHROMOSOM OD KOMÓRKI. (Serio serio) a potem rozmawiając z przypadkowymi ludźmi, klientami okazało sie ze oni nie wiedza co to konkretnie taki chromosom właściwie jest... No :szok:

I musiałam zweryfikować swoje poglądy. Prawda jest taka, ze ludzie często, gęsto nie znają podstaw biologii. Czytają newsy na FB i to tylko nagłówki.

Ale niestety, jak pamietam z dyskusji w senacie na temat in vitro...ci, co o nas decydują sami średnio odrobili lekcje. No żesz kurteczka...

Katharina, pewnie masz rację co do tej refundacji. Mój gin określił to działaniem "niespójnym".

Co do "Na Wspólnej" to nie mam pojęcia bo oglądam tylko pełne tajemniczych zbrodni, morderstw, psychopatów i w Skandynawskim klimacie seriale na Ale Kino w środy i niedziele wieczór. :rofl:

Co do wycieczkowania, jak miałam wczoraj tą histerię to po znalezieniu na dnie stawki jakichś ziołowych klapsów uspokajających mąż wszedł na strony klinik w Czechach. Wiecie, że są w polskiej wersji językowej? Ech...
I w Ostrawie specjalistą od in vitro jest lekarz z Rybnika

Jaskolcia

Wiem, że to projekt "grupy posłów", głownie posłów Kukiz, byś do dziś nie umiem zrozumieć jak to sie stało, ze ta partia dostała sie do sejmu, taka to zagadka. Ale jeśli chodzi o PIS to...pytanie jak oni zagłosują. Jest ich wiekszość, decyzja w ich łapkach. No a wiadomo jakie maja poglądy.

Poza tym straszne jest, że minister zdrowia ma postawę wobec in vitro jaka ma.

A co do wiedzy społeczeństwa to ja czasem nie ogarniam. Czasem myślę, ze żyję w innym świecie a po prostu zawsze miałam zainteresowania biolchem i moi znajomi w większości też. A jak rok temu np poznałam kobietę w ciazy, która nie wiedziała CZYM SIE RÓŻNI CHROMOSOM OD KOMÓRKI. (Serio serio) a potem rozmawiając z przypadkowymi ludźmi, klientami okazało sie ze oni nie wiedza co to konkretnie taki chromosom właściwie jest... No :szok:

I musiałam zweryfikować swoje poglądy. Prawda jest taka, ze ludzie często, gęsto nie znają podstaw biologii. Czytają newsy na FB i to tylko nagłówki.

Ale niestety, jak pamietam z dyskusji w senacie na temat in vitro...ci, co o nas decydują sami średnio odrobili lekcje. No żesz kurteczka...
.
Mam jeszcze cichą nadzieję, że może projekt zostanie skierowany do jakichś komisji i utknie tam na dobrych parę lat, a później zostanie zapomniany. Wiem, że nadzieje płonne, ale może jednak.
Mnie również przeraża fakt, że o naszym losie mogą decydować ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o in vitro i nawet nie pokusili się żeby najpierw skierować jakieś zapytania do ekspertów w tym zakresie.

wystarczy poczytac komentarze na stronach klinik invitro na FB zeby sie zorientować jak wielkie luki w wykształceniu ma część elektoratu pis/kukiza. invitro to to samo co eugenika a naprotechnologia to jedyna sluszna droga. rece opadaja.. zreszta, wszystko opada jak sie czyta te wypociny.

reklama
Do góry