reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczęta :biggrin2:
Martusiu jak Rysia. ? Szykować pasa. ?
Zosiu gratuluję .
Rybcia buziak dla moich bliźniaków .
Strasznie się ciesze ze teraz taki wysyp bliźniaków chyba to moja wina :laugh2: kocham bliźniaki .
Kasiu ja się dziwię ze bety nie kazała zrobić :p zmień lekarza proszę.
Aniu normalne to nie jest. .... nie wiem co Ci powiedzieć. ..
Shaggy powodzenia oby były piękne zarodki i samo zdrowie.
Hoooope 3 blaski pięknie podajesz 2 :D
Motylek a Ty dziś gdzie. ?
Husan jak zuch. ?
Chciałam zgłosić kolejny skutek uboczny progesteronu cycuszki mi spuchly ;)ten efekt do zniesienia hi hi hi
W krzakach ;) Ale myślałam o Tobie :)
Byłam dziś na badaniach i do momentu płatności biłam się z myślami czy zrobić betę. Ostatecznie nie zrobiłam, czekam do piątku, chociaż boję się strasznie. Oprócz tego miałam dziś mega kryzys, do 13 było mi niedobrze. I nie wiedziałam, że spaliny na ulicy tak okropnie śmierdzą. I że tak śmierdzi w miejscu, gdzie pracuję - byłam zawieźć L4. Fuj....

W krzakach ;) Ale myślałam o Tobie :)
Byłam dziś na badaniach i do momentu płatności biłam się z myślami czy zrobić betę. Ostatecznie nie zrobiłam, czekam do piątku, chociaż boję się strasznie. Oprócz tego miałam dziś mega kryzys, do 13 było mi niedobrze. I nie wiedziałam, że spaliny na ulicy tak okropnie śmierdzą. I że tak śmierdzi w miejscu, gdzie pracuję - byłam zawieźć L4. Fuj....
Zawsze jak masz kryzys to napisz do mnie :)
Wiesz co dziś pomyślałam o tym samym mowie albo te hormony powodują że smierdze. ....albo mam lepszy nos i ja zawsze tak smierdze :szok:
Zawsze po stymulacji mam Mega nos :)

Zawsze jak masz kryzys to napisz do mnie :)
Wiesz co dziś pomyślałam o tym samym mowie albo te hormony powodują że smierdze. ....albo mam lepszy nos i ja zawsze tak smierdze :szok:
Zawsze po stymulacji mam Mega nos :)
Dobrze, będę pisać :)
Ja po stymulacji tak nie miałam, ciąża mi wyczuliła węch. Mogę Ci powiedzieć, co sąsiedzi gotują na obiad :)
A jak Ty się czujesz? Jak bąbelek? :)

Praga to dla mnie prawie 500 km w jedną stronę. A słyszałaś o Gyncentrum w Ostawie? To jest klinika do której mam najbliżej.

Ja jezdze do Pragi 700:)ale to nie dlatego ze lubie,po prostu taka klinike wybralismy,
Wiem ,ze Ostrawie jest duzo polakow i mowia tez po polsku,czy dziewczyny sa zadowolone tego nie wiem,bo ode mnie wszyscy w Pradze.Wkleje ci cennik i od razu napisze ,ze maja ludzkie ceny i pewno tez troche ukrytych kosztow. NP.w cenniku nie ma lekow.Na pewno bys mogla przyjechac dopiero na punkcje i transfer i oczywiscie pierwsza rozmowe ,zeby wszystko ustalic.
Cennik procedur

Cennik - procedury zapłodnienia pozaustrojowego (ceny ryczałtowe)
Pełny program zapłodnienia in vitro z zastosowaniem komórki jajowej pacjentki 1.880 €
(wizyta lekarska, program leczenia, spermiogram, punkcja i pobranie komórek jajowych w pełnej narkozie, przygotowanie nasienia, ICSI, hodowla do blastocysty)

Pełny program zapłodnienia in vitro z zastosowaniem adoptowanej komórki jajowej 3.990 €
(wizyta lekarska, program leczenia, spermiogram, wybór dawczyni z bazy, stymulacja hormonalna dawczyni, punkcja i pobranie komórek jajowych dawczyni w pełnej narkozie, wynagrodzenie dawczyni, przygotowanie nasienia, ICSI, wspomaganie wylęgania, transfer zarodka)

Cennik pojedynczych procedur
ICSI - wprowadzenie plemnika do cytoplazm wszystkich pobranych komórek jajowych 340 €
Morfologiczny wybor plemnika przed ICSI (IMSI) 150 €
Wybór prawidłowego plemnika przed zastosowaniem ICSI lub IMSI 150 €
Wydłużona hodowla embrionów – po standardowych 48 godz. 250 €
Obserwacja i monitoring embrionów 200 €
Wspomaganie wykluwania (Assisted Hatching - AH) 180 €
EmbryoGlue® 100 €
Zamrażanie niewykorzystanych embrionów (2 pojemniki) 200 €
Zamrażanie niewykorzystanych embrionów (każdy pojemnik ponad 2) 50 €
Zamrażanie nasienia 150 €
Witryfikacja oocytów (komórek jajowych) 550 €
Przechowywanie zamrożonego nasienia lub zarodków przez okres 1 roku 80 €
KET - transfer mrożonych embrionów 300 €
In vitro w cyklu naturalnym (bez stymulacji) 750 €
MESA/TESE 610 €
IUI 130 €
Stosowanie nasienia dawcy 270 €
Anestezja - kobieta 70 €
Anestezja - mężczyzna 150 €
PGD - przedimplantacyjna diagnostyka zarodków cennik dodatkowy

Pytaj,gdyby co,to co wiem ,tym sie podziele:)

Czesc dziewczyny pisze do Was aby pochwalić się dobrymi wieściami u nas bliźniaki i to jednojajowe jedna komórka podzieliła się na 2 a druga chyba się wchłonela jesteśmy przeszczesliwi choć wiemy że długa droga przed nami ale wierzymy że będzie dobrze [emoji1] jeden ma 1.08cm a drugi 0.63cm i narazie tyle teraz za tydzień lub dwa odbędzie się bardziej szczegółowe usg i dodatkowe badania [emoji4] ten rok jak narazie okazał się dla nas bardzo szczęśliwy i niech tak już zostanie. Ściskam mocno wraz z moimi kropkami i trzymam kciuki za Was wszystkie i za Wasze kropki i szczęśliwe rozwiązania narazie nadal daruje sobie czytanie wiadomości tutaj ale będę dawała znać co u nas. Buziaki i powodzenia [emoji175][emoji11][emoji110][emoji110]Zobacz załącznik 773743Zobacz załącznik 773744

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Zosiu kibicuje Wam bardzo dbaj o Was i odpoczywaj:*

reklama
Dziewczęta :biggrin2:
Martusiu jak Rysia. ? Szykować pasa. ?
Zosiu gratuluję .
Rybcia buziak dla moich bliźniaków .
Strasznie się ciesze ze teraz taki wysyp bliźniaków chyba to moja wina :laugh2: kocham bliźniaki .
Kasiu ja się dziwię ze bety nie kazała zrobić :p zmień lekarza proszę.
Aniu normalne to nie jest. .... nie wiem co Ci powiedzieć. ..
Shaggy powodzenia oby były piękne zarodki i samo zdrowie.
Hoooope 3 blaski pięknie podajesz 2 :D
Motylek a Ty dziś gdzie. ?
Husan jak zuch. ?
Chciałam zgłosić kolejny skutek uboczny progesteronu cycuszki mi spuchly ;)ten efekt do zniesienia hi hi hi
Rysia chyba do wyjścia sie nie szykuje, bo tak ugniata wszystko, ze ledwo jem i oddycham :) ale niestety mamy bardzo złą bakterie, ktora może spowodować wcześniejszy poród. Dopóki jej nie wyleczymy musimy siedziec w szpitalu :/

Do góry