reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nigdy nie chciała mi ginekolog z luxmedu przepisać
emoji35.png
mowi ze to nie koncert życzeń...
emoji35.png

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
mi lekarze z luxmedu, a teraz z medicover też tak mówią i nie chcą wypisywać skierowania. Ostatnio zrezygnowałam nawet z lepszego pakietu, bo i tak nigdy nie było wskazań w ich opinii żeby mnie na cokolwiek skierować.
Ogólnie takie placówki działają na zasadzie jak najmniej badań, a dodatkowo medicover wszystko załatwiałby czatem. Pamiętam jak ginekologa z lux medu poprosiłam o badanie usg, odpowiedział mi "a widzi pani tu jakiś sprzęt?". Na szczęście tę wizytę miałam w pakiecie, ale wkurzyłabym się jakbym zapłaciła 140 zł i okazałaby się, że lekarz nie ma sprzętu do usg.

reklama
Zgadzam sie, ale badania do invitro to często sa zwykle badania które posiadamy w pakiecie.

Dokładnie,
Ja mam ubezpieczenie dodatkowe w Enelmed , pierwszą wizytę u lekarza leczenia niepłodności miałam u siebie w mieście w placówce gdzie mam ten pakiet panie były tak mile podpięty wizytę jako zwykłą ginekologiczną zaoszczędzilam 250 zł. kolejne już były w Białymstoku jeśli chodzi o badania a było ich 11 również mogłam zrobić z pakietu ale musiałabym jechać do szpitala bo tylko tam mieli punkt pobrań a że ja nie lubię czekać zrobiłam je od ręki za 820 zł .
w lux med miałam pakiet ale dawno i nie pamiętam jak było u nich.

Nigdy nie chciała mi ginekolog z luxmedu przepisać [emoji35] mowi ze to nie koncert życzeń... [emoji35]

Ten sam problem miałam ostatnio. Sprawdziłam, że badania, które chcę, mam w pakiecie. Poszłam do gina z LuxMed i powiedziałam, ze wiem, że mam to w pakiecie i proszę o zrobienie tych badań. A on na to, że to właśnie nie koncert życzeń. I że LuxMed za badania związane z niepłodnością płacić nie będzie. Co najmniej, jakby to z jego kieszeni szło :-\ Ostatecznie zrobił mi jedno badanie z tych, które chciałam.

Nie możesz mieć 2 lekarzy. ?
Ja mam państwowego i jak chce go sprawdzić to idę do prywatnego .A jak prywatny mówi to badanie by się przydało to idę do państwowego i mówię zbadaj mi to jak kręci nosem to idę do rodzinnego i proszę o to badanie.
Prywatny nie może mi wypisać recept na zniżkę i badań .
A prywatne kliniki in vitro nie prowadzą ciąży po serduszku idziesz na fundusz.
Lekarz, do którego chodzę pracuje też w szpitalu i prywatnej klinice w Katowicach, w której być może chciałabym rodzić. Wiem, że lekarze z Angeliusa prowadzą też ciąże. Na razie chciałabym chodzić do niego. Zobaczymy, co mi powie w piątek. A jeśli chodzi o lekarza z NFZ, to u takiego byłam ostatnio 8 lat temu. Powiedział mi, że prawdopodobnie mam raka szyjki macicy, a to była zwykła infekcja pochwy, jak się okazało. Nigdy więcej nie poszłam do gina na fundusz. I już nie pójdę.

Lekarz, do którego chodzę pracuje też w szpitalu i prywatnej klinice w Katowicach, w której być może chciałabym rodzić. Wiem, że lekarze z Angeliusa prowadzą też ciąże. Na razie chciałabym chodzić do niego. Zobaczymy, co mi powie w piątek. A jeśli chodzi o lekarza z NFZ, to u takiego byłam ostatnio 8 lat temu. Powiedział mi, że prawdopodobnie mam raka szyjki macicy, a to była zwykła infekcja pochwy, jak się okazało. Nigdy więcej nie poszłam do gina na fundusz. I już nie pójdę.
Ooo to widzę ze jest dużo takich jak mój co na niego trafiłam w Pl. .....

mi lekarze z luxmedu, a teraz z medicover też tak mówią i nie chcą wypisywać skierowania. Ostatnio zrezygnowałam nawet z lepszego pakietu, bo i tak nigdy nie było wskazań w ich opinii żeby mnie na cokolwiek skierować.
Ogólnie takie placówki działają na zasadzie jak najmniej badań, a dodatkowo medicover wszystko załatwiałby czatem. Pamiętam jak ginekologa z lux medu poprosiłam o badanie usg, odpowiedział mi "a widzi pani tu jakiś sprzęt?". Na szczęście tę wizytę miałam w pakiecie, ale wkurzyłabym się jakbym zapłaciła 140 zł i okazałaby się, że lekarz nie ma sprzętu do usg.
Coraz lepiej. .....
Ginekolog bez Usg :szok:

Dziewczyny ja tez mam teraz Enel Med, tu mam właśnie tak ze akceptują skierowania od lekarza zewnetrznego, pod warunkiem ze nie jest to klinika leczenia niepłodności.
Kiedys w luxmed miałam takie cyrki. Teraz wiem ze wszystko mam w pakiecie i najpierw po skierowanie do ginekologa poza enel med a pózniej na badania do laboratorium Enelmed. Bez problemu. Tylko AMH nie miałam w pakiecie.
Dla mnie to jest niezrozumiałe, skoro płacimy grube pieniądze za dodatkowe ubezpieczenie to dlaczego lekarz nie chce skierowac? [emoji35] bo co? Bo niepłodna? Bo gorsza? Nosz kur.... [emoji35]

Mam pytanie do was dziewczynki bo się nie znam na tym. Robiłam poziom progesteronu 21 dniu cyklu i wyszło 11,1 to dużo mało?

Chodzi o to, że poronilam i kazano mk zrobić badania, czy powodem mogło być, że miałam niski progesteron. Jak już kiedyś pisałam u mnie wszystko Oki to u męża jest gorzej z nasieniem, ale jakimś cudem zaszłam w ciążę naturalnie po 3 latach ale mi się wydaje, że poronilam bo ciąża była słaba przez nasienie. Nie wiem, czy to możliwe! Teraz muszę czekać min. 4 miesiące bo musi się wszystko oczyścić i podchodzimy do invitro. Bardzo proszę o odp

reklama
Ja u ginekologa na NFZ nie byłam nigdy poza pobytem w szpitalu na patologii.
I raczej tak zostanie choć bym miała spłukać się z ostatniej kasy.
A jeszcze lepsze cyrki jak lekarz ten sam przyjmuje na NFZ jak i prywatnie różnica w obsłudze diametralna.
Koleżanka z pracy tak miała leczyla się prywatnie i raz się wybrała na NFZ tak ja potraktował że była to jej ostatnia wizyta u niego. Co te pieniądze robią z człowiekiem ehh....

Do góry