reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Mi się wydaje ze z tymi ubezpieczeniami dodatkowymi wszędzie jest tak samo. Musisz wiedzieć co Ci się należy i idziesz po to .
Ja w banku gdzie mam hipoteke płace z utrzymanie konta - mowie złodzieje przecież tylko co miesiąc przelewam tam ratę nic więcej. .... Byłam w banku i pytam co można zrobić ?Nic płać i płacz. Kilka lat później adwokat przeglądał mi hipoteke w innej sprawie zobaczył że place a nie powinnam. 1 pismo 3 zdania i na moje konto zwrócili 300 € ......
Z ubezpieczenia mieszkania pani mówi ta naprawa nie wchodzi w pani polisę ( ktoś porysowal mi drzwi wejściowe ) a to niby już nie mieszkanie :szok: sąsiadka powiedziała zgłoś na policje zadzwoń do ubezpieczenia podaj nr zgłoszenia i wandalizm wchodzi w każde ubezpieczenie . No i stolarz był po tygodniu drzwi naprawial. Oni takie mają zadanie mówić nie nie nie i albo się uda i klient nie będzie reklamowal albo nie :)

reklama
Ja u ginekologa na NFZ nie byłam nigdy poza pobytem w szpitalu na patologii.
I raczej tak zostanie choć bym miała spłukać się z ostatniej kasy.
A jeszcze lepsze cyrki jak lekarz ten sam przyjmuje na NFZ jak i prywatnie różnica w obsłudze diametralna.
Koleżanka z pracy tak miała leczyla się prywatnie i raz się wybrała na NFZ tak ja potraktował że była to jej ostatnia wizyta u niego. Co te pieniądze robią z człowiekiem ehh....
A to mi się przypomniało jak byłam w Pl na gastroskopi no i znieczulenie gardła psiknela mi po psika :) mowie proszę mi tym jeszcze psikac przecież to nie działa ......
A pielęgniarka. .....Pani doktor. ?
Odp. Psikaj Psikaj to prywatnie :D:):D

Poszłam na prywatna wizytę do ortopedy, 150 zł. Pózniej miałam operacje na NFZ która on wykonywał (NFZ mu zapłacił) kazal za 2 tygodnie sie pokazać na ściągnięcie 2 szwów. Myslalam ze zrobi to w ramach OPERACJI NA NFZ. Byłam u niego 2 minuty, krzyknął 100 zl. Wściekła jak [emoji219] wyszłam [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Roksii - progesteron jest bardzo indywidualny - jedne kobiety maja wysoki i jest ok, inne bardzo niski (np ja) i tez jest ok.. bardzo wczesne poronienia najczesciej sa zwiazane z defektami zarodka/implantacji.

ja badania wszystkie robie na prywatne ubezpieczenie (poza amh i inhibina b). W mojej klinice chyba normalnie prowadza ciaze wiec nie musze sie przenosic :-)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczęta dziękuję dziękuję dziękuję .
Właśnie dzwonili .
Jutro być może będę musiała na trawie domalowac kwiatki . To ta 1 na milion znalazłam ją . Dojrzała śliczna malutka zapłodnienia się jest transfer . Jutro 11.30 będzie juz z mamusia .
Moja moja moja :) dzielna jak mamusia .
Ja wiem ze to dopiero początek drogi do sukcesu ale dla mnie to MEGA sukces :)
Proszę o ciepłe myśli tańce i wierzace osoby o modlitwę :)
Gratulacje kochana to juz polowa sukcesu dzis i jutro tany tany za kropusia :)

Dziewczyny, miałam niedawno usg, pojawił sie pęcherzyk, nie widac zarodka. Lekarz wydawał sie zdziwiony, bo poszłam sprawdzić czy hiperka puszcza, a tam pęcherzyk, w macicy na szczęście. Musze skontrolować betę, prog. i e2 w poniedziałek...
Od wtorku nie biorę lutinusa i duphastonu, nic nie biorę w ogole.
Wiecie , ze on nie powiedział, ze na pewno tej ciazy nie bedzie !! Ja juz sie z tym pogodziłam w sumie i czekam tylko na okres, a on takie rzeczy do mnie gada...
Co to ma znaczyć?! Skoro nie było pęcherzyka tydzien temu, beta ledwo urosła i sie pojawił...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To ja mam chyba szczęście do ginekologa-oczywiście nie tego u którego leczę się z powodu niepłodności tylko zwykłego. On nie wie czy pacjentka jest prywatnie czy na fundusz i na koniec wizyty dopiero pyta jak ew. trzeba uiścić za wizytę. Byłam prywatnie i na kasę i różnicy nie było. Już jestem po wizycie u immunologa. Muszę zrobić 3 dziwne badania: przeciwciała allo-MLR, test mikrocytotoksyczności i test cytotoksyczności kom. NK-musze poszukać gdzie mi to jak najszybciej zrobią bo w mojej klinice raz w miesiącu to robią i będzie to dopiero ok 15 października:/

Do góry