reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Będzie, nie martw się. A potem pomyśl o zmianie lekarza.
A powiedz mi, dostałaś już skierowanie na jakieś badania?
Jeszcze nic...narazie mialam sprawdzac bete. Moze jak w poniedziałek bedzie serce to mi jakies badania zaleci. A ty juz widzialas serduszko? Ja oczywiscie tez sie tym stresuje i zastanawiam czy czesto po in vitro sa puste jaja plodowe. Wierze jednak ze ominie mnie to dziadostwo jak i kazda dziewczyne na tym forum...

Jeszcze nic...narazie mialam sprawdzac bete. Moze jak w poniedziałek bedzie serce to mi jakies badania zaleci. A ty juz widzialas serduszko? Ja oczywiscie tez sie tym stresuje i zastanawiam czy czesto po in vitro sa puste jaja plodowe. Wierze jednak ze ominie mnie to dziadostwo jak i kazda dziewczyne na tym forum...
Też mnie to stresuje,ale staram się o tym nie myśleć. Widzieliśmy na razie pęcherzyk. Mam nadzieję, że serduszko zobaczymy w piątek. Na razie dostałam skierowanie na pierwsze badania- morfologię, mocz, glukozę, grupę krwi etc. Właśnie próbowałam się dowiedzieć czy mogę to zrobić w LuxMed, gdzie mam wykupioną opiekę medyczną, ale wychodzi na to, że nie- chyba, że zapiszę się do ich lekarza. Jeśli chodzi o kasę, to wiedza, gdzie się zwrócić, ale gdy chcesz z tego skorzystać, to już nie jest tak prosto.

Też mnie to stresuje,ale staram się o tym nie myśleć. Widzieliśmy na razie pęcherzyk. Mam nadzieję, że serduszko zobaczymy w piątek. Na razie dostałam skierowanie na pierwsze badania- morfologię, mocz, glukozę, grupę krwi etc. Właśnie próbowałam się dowiedzieć czy mogę to zrobić w LuxMed, gdzie mam wykupioną opiekę medyczną, ale wychodzi na to, że nie- chyba, że zapiszę się do ich lekarza. Jeśli chodzi o kasę, to wiedza, gdzie się zwrócić, ale gdy chcesz z tego skorzystać, to już nie jest tak prosto.
Kase wziac a pozniej olac...ja niestety tez wszystko prywatnie...jeszcze teraz nawet ta beta i progesteron...co drugi dzien po 61.50zl...i jeszcze stres...

Ale jak to kobiecie w ciąży nie przysługują badania ciężarnej. ? Na ubezpieczenie ..... ja rozumiem ze ciążę można kontrolować jeszcze prywatnie u innego DOBREGO lekarza . Ale badania zwykle to państwo nie robi. ? Jak to :szok:

reklama
Ale jak to kobiecie w ciąży nie przysługują badania ciężarnej. ? Na ubezpieczenie ..... ja rozumiem ze ciążę można kontrolować jeszcze prywatnie u innego DOBREGO lekarza . Ale badania zwykle to państwo nie robi. ? Jak to :szok:
Ewcia, ja oprócz ubezpieczenia mam jeszcze wykupioną prywatną opiekę medyczną i jeśli będę nadal chodzić do lekarza z kliniki, a nie do gina na NFZ albo gina z LuxMed, to nic za darmo mi nie przysługuje. Albo będę za wszystko płacić, albo muszę zmienić lekarza, a tego na razie nie chcę robić. Polskie realia...

Do góry