reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a takie pytanie, moze glupie ale zglupialam: jak dostalam okres wieczorem to ten dzien liczy sie jako pierwszy dc czy kolejny to jest pierwszy? Pytam bo mam zaczac gonapeptyl w 21dc i nie wiem czy zaczac jutro czy w piatek.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a takie pytanie, moze glupie ale zglupialam: jak dostalam okres wieczorem to ten dzien liczy sie jako pierwszy dc czy kolejny to jest pierwszy? Pytam bo mam zaczac gonapeptyl w 21dc i nie wiem czy zaczac jutro czy w piatek.

Ja liczę okres od 1 dnia żywej krwi plamienia nie liczę .

Poinformuj ja co o tym myślisz. Jutro do niej idziesz. ?

W domu już jesteś czy dalej u mamusi. ?
Ide na wizyte w poniedzialek. Powiem szczerze ze to niby serduszkowa i bardzo sie ciesze ale nie mam ochoty jej ogladac...ciekawe komu moja historie choroby opowiada...tak nadal u mamusi...marchew buraki natka pietruszki itp juz mi nosem wychodza...:):):) mama stresuje sie i futruje mnie strasznie... dobrze ze chociaz nie jakims swinswem...

Ja liczylam od zywej krwi nawet jak to bylo np o 20 godz

Mnie za to dobiła informacja na stronie Nasz Bocian, jak przejdzie ustawa Klawitera to z in vitro w Polsce klapa:( Mnie to przeraża. Nie dość, że in vitro jest tak stresujące to jeszcze po nas jadą.

Tak, wiemy, już tysiąc razy słyszeliście o pomyśle zaostrzenia obowiązującej Ustawy antyaborcyjnej. Być może sądzicie, że rozejdzie się po kościach i nie ma sensu manifestować.

TYM RAZEM JEST INACZEJ.
Sejmowa zamrażarka odmarzła.
21 września w środę w Sejmie zaplanowano pierwsze czytanie dwóch kluczowych dla naszego środowiska ustaw:

- Pierwsze czytanie poselskiego projektu ustawy posła Klawitera w obronie życia i zdrowia nienarodzonych dzieci poczętych in vitro

- Pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o zmianie ustawy z dnia 7 stycznia 1993 r. o planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerywania ciąży

Oba projekty są ze sobą związane: jeśli przejdzie projekt Ustawy zaostrzającej obecne prawo antyaborcyjne, wykonywanie in vitro w Polsce stanie pod wielkim znakiem zapytania z uwagi na zmianę definicji ochrony życia ludzkiego.
W tę niedzielę o godzinie 11.55 Stowarzyszenie Nasz Bocian stanie pod Sejmem razem z 36 innymi organizacjami pozarządowymi protestując przeciwko OBU USTAWOM.
To jest ostatni dzwonek na wyrażenie naszego sprzeciwu zanim machina ruszy. Nie wolno nam go zignorować.
Weźmiemy nasze transparenty i powiemy głośno, co przyjęcie tzw. Ustawy Klawitera będzie oznaczało dla przyszłości wszystkich osób niepłodnych mieszkających w Polsce.
Bądźcie tam z nami.
Przyjdźcie pod Sejm w najbliższą niedzielę o 11.55.

https://www.facebook.com/events/1794266200817587/

Ide na wizyte w poniedzialek. Powiem szczerze ze to niby serduszkowa i bardzo sie ciesze ale nie mam ochoty jej ogladac...ciekawe komu moja historie choroby opowiada...tak nadal u mamusi...marchew buraki natka pietruszki itp juz mi nosem wychodza...:):):) mama stresuje sie i futruje mnie strasznie... dobrze ze chociaz nie jakims swinswem...
Do mnie też przyleciała mamusia . To jest życie :)
Mąż właśnie zrobił mi kolacje kanapka z mięsem i majonezem kieleckim UWIELBIAM .
Mówię no co Ty przecież mam dietę ja tego nie mogę.
Na co mówi jajka są już duże zasłużyły na Twój przysmak majonez hihih ha ha ha .
Ale mnie rozbawił

Mnie za to dobiła informacja na stronie Nasz Bocian, jak przejdzie ustawa Klawitera to z in vitro w Polsce klapa:( Mnie to przeraża. Nie dość, że in vitro jest tak stresujące to jeszcze po nas jadą.

Tak, wiemy, już tysiąc razy słyszeliście o pomyśle zaostrzenia obowiązującej Ustawy antyaborcyjnej. Być może sądzicie, że rozejdzie się po kościach i nie ma sensu manifestować.

TYM RAZEM JEST INACZEJ.
Sejmowa zamrażarka odmarzła.
21 września w środę w Sejmie zaplanowano pierwsze czytanie dwóch kluczowych dla naszego środowiska ustaw:

- Pierwsze czytanie poselskiego projektu ustawy posła Klawitera w obronie życia i zdrowia nienarodzonych dzieci poczętych in vitro

- Pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o zmianie ustawy z dnia 7 stycznia 1993 r. o planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerywania ciąży

Oba projekty są ze sobą związane: jeśli przejdzie projekt Ustawy zaostrzającej obecne prawo antyaborcyjne, wykonywanie in vitro w Polsce stanie pod wielkim znakiem zapytania z uwagi na zmianę definicji ochrony życia ludzkiego.
W tę niedzielę o godzinie 11.55 Stowarzyszenie Nasz Bocian stanie pod Sejmem razem z 36 innymi organizacjami pozarządowymi protestując przeciwko OBU USTAWOM.
To jest ostatni dzwonek na wyrażenie naszego sprzeciwu zanim machina ruszy. Nie wolno nam go zignorować.
Weźmiemy nasze transparenty i powiemy głośno, co przyjęcie tzw. Ustawy Klawitera będzie oznaczało dla przyszłości wszystkich osób niepłodnych mieszkających w Polsce.
Bądźcie tam z nami.
Przyjdźcie pod Sejm w najbliższą niedzielę o 11.55.

https://www.facebook.com/events/1794266200817587/
Straszne .....

reklama
Do mnie też przyleciała mamusia . To jest życie :)
Mąż właśnie zrobił mi kolacje kanapka z mięsem i majonezem kieleckim UWIELBIAM .
Mówię no co Ty przecież mam dietę ja tego nie mogę.
Na co mówi jajka są już duże zasłużyły na Twój przysmak majonez hihih ha ha ha .
Ale mnie rozbawił
Pewnie...niech ci dogadzaja...zasluzylas na to...

Do góry