reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gratuluje cytrynko:) a ja juz po podgladzie. Mamy 10 pecherzykow i jeszcze mniejsze. W piatek kolejny podglad i punkcja w poniedzialek. A potem tylko czekac za wynikami genetycznymi zarodkow wiec trzymajcie kciuki zeby cos bylo zdrowego:) trzymam kciuki za jajeczka Ewci i dziewczyny w szpitalach. Głową do góry bo będzie dobrze:) a bliźniaki jak Rybko?

reklama
Scratching endometrium, czyli delikatne "zadrapanie" śluzówki, w cyklu poprzedzającym właściwy transfer zarodka ma powodować jej intensywną regenerację, a przemiany w niej zachodzące po tym zabiegu (m.in. pobudzenie immunologiczne) mają ponoć zwiększać szansę na prawidłowe zagnieżdżenie zarodka. Nie zostało to jednoznacznie potwierdzone ani w badaniach medycznych, ani w trakcie naszego z tym zabiegiem doświadczenia. Z tego względu zabieg nie jest uznany za leczniczy i nie może być jako eksperymentalny objęty finansowaniem przez Ministerstwo Zdrowia.

Embriolog nOvum

Dziewczyny, czytam w necie o badaniu kariotypu, ale Wy tu takie doświadczone, wiec prosze powiedzcie mi co o tym wiecie, co o tym myślicie?
Czy powinnismy to zrobić? Mamy jedno dziecko z Wada serca, ale to jest wada wrodzona, nie genetyczna.
Jakie informacje bede posiadać dzieki temu badaniu, co to moze zmienić w dalszym postępowaniu? Rozumiem ze badanie mozna wykonać niezależnie , oddzielnie ja i maz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie dostałam telefon od męża! Bedzie mogł w piątek przyjść do pracy pózniej [emoji7][emoji106]
Mowi do dyrektora, ze to sprawa życia... A w sercu myślał "nowego życia"
Az mi lżej, Uf!jutro podglad, w piątek punkcja.
Po jakim czasie jest wiadomość z kliniki ile sie zapłodnilo i jakiej sa klasy? [emoji51]

Jaki piękny mamy dziś dzień.
ja już po wizycie i po wynikach
Bhcg 97
E2 1600
Prg 29

Jak ja się cieszę strasznie a z wieczora mialam piętra bo lewy jajnik mi zaczol dokuczać i do dziś dokucza. Pytałam się o niego na wizycie i podobno macica się rozrasta i uciska na jajnik. A w piątek kolejna wizyta i może będzie już coś na USG widać. Teraz oby do piatku
Gratuluję teraz to już tylko lez pachnij i mów do kropka :)

Właśnie dostałam telefon od męża! Bedzie mogł w piątek przyjść do pracy pózniej [emoji7][emoji106]
Po jakim czasie jest wiadomość z kliniki ile sie zapłodnilo i jakiej sa klasy? [emoji51]

Super cieszę się razem z Wami powodzenia [emoji110][emoji110]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

To super...ja mialam wiadomosc o 8 rano następnego dnia...

Gratuluje cytrynko:) a ja juz po podgladzie. Mamy 10 pecherzykow i jeszcze mniejsze. W piatek kolejny podglad i punkcja w poniedzialek. A potem tylko czekac za wynikami genetycznymi zarodkow wiec trzymajcie kciuki zeby cos bylo zdrowego:) trzymam kciuki za jajeczka Ewci i dziewczyny w szpitalach. Głową do góry bo będzie dobrze:) a bliźniaki jak Rybko?
Dziękuję dobrze , narazie wszystko ok w pon mam wizytę u profesora to może powie coś więcej narazie jestem dobrej myśli i oglądam wózki ciuszki i łóżeczka wszystko dla bliźniaków byłoby fajnie jakbym wiedziała juz co będzie :). Życzę Ci żebyś za chwilkę oglądała swoje fasolki lub fasolkę będę trzymać kciuki :)

reklama

Po 24 h czy się zaplidnily i ile a potem czekać bo czekać co dalej .Klasy dopiero są przy 5 dniowych chyba .

Do góry