reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

w 11 dniu od pierwszego zastrzyku punkcja i później albo za 3 dni albo za 5 dni transfer.
pod koniec musiałam być codziennie , żeby monitorować pęcherzyki.
dlatego też wynajmowałam tam mieszkanie.
też dojeżdźałam 500km i droga jest tam koszmarna, ciągłe place budowy.
jak masz możliwość to lepiej tam zostań.
no ja wlasnie mam w 11dc nowego przyjechac na wizyte i pobranie krwi (stymulacje zaczynam Gonapeptylem w 21dc tego obecnego i potem w 5cd nowego Gonal i Menopur)
no i tez planuje cos wynajac i byc tam juz na miejscu

reklama
Jaskolcia ja tez tak mialam w lipcu jak zrobilam sobie kontrolne badania bo juz nie moglam wytrzymac z kolataniem serca ktore myslalam ze przejdzie w zawal :) bezsennosc ale mimo to po 1.5 h snu wstaealam jak nowonarodzona hehe pelna energii takiej na maksa ze potrafilam w 2 h posprzatac 3 pokojowe mieszkanie lacznie z wysprzataniem kibla lazienki i kuchni i nie bylam zmeczona :szok:
Stwierdzilam ze cos jest nie tak i zrobilam panel tarczycowy tsh z 0.890 spadlo di 0.148 masakra to przez stymulacje i cheilowa ciaze
Jaka dawke eutyroxu bierzesz ???
Mialas strasznie duzy poziom przed transferem dobry poziom do zajscia w ciaze to 0.8 do 1.5 max

Moze ja w piatek dostane rozpiske z moim relanium o ile bede miec transfer to sie z toba podziele ta wiedza ;)

U mnie relanium to standard. Uwielbiam je...
Ok to czekam na informacje :)
Ale moze uda sie przekonac lekarza ja nie dosc ze w pracy mam hroniczny stres przez mobing to jeszcze stres nakreca stymulacja cociaz teraz chcem wziasc zwolnienie juz w trakcie stymulacji

hehe
mi to zawsze pobierają krew na leżąco, a na widok igły robi mi się niedobrze:)
przy stymulacji się przemogłam i zastrzyki robiłam sobie sama, dobrze, że nie są dożylne:)

Mam podobnie Ale, chodź to dziwne, wszystkie zastrzyki do stymulacji robiłam sobie sama. Nawet te nie z pena! Wiedziałam po to robię i to mi dodawało siły

Jaskolcia ja tez tak mialam w lipcu jak zrobilam sobie kontrolne badania bo juz nie moglam wytrzymac z kolataniem serca ktore myslalam ze przejdzie w zawal :) bezsennosc ale mimo to po 1.5 h snu wstaealam jak nowonarodzona hehe pelna energii takiej na maksa ze potrafilam w 2 h posprzatac 3 pokojowe mieszkanie lacznie z wysprzataniem kibla lazienki i kuchni i nie bylam zmeczona :szok:
Stwierdzilam ze cos jest nie tak i zrobilam panel tarczycowy tsh z 0.890 spadlo di 0.148 masakra to przez stymulacje i cheilowa ciaze
Jaka dawke eutyroxu bierzesz ???
Mialas strasznie duzy poziom przed transferem dobry poziom do zajscia w ciaze to 0.8 do 1.5 max
Ja biorę letrox 75, w euthyrox jest chyba laktoza jako dodatek, przez którą lek się u mnie słabiej wchłaniał.
Ja już nie wiem co robić z tą tarczycą, najpierw miesiąc przed stymulacją tsh skoczyło mi do 4,4, endo zwiększył mi dawkę do 75 i po miesiącu było super, bo 1. Po dwóch tygodniach, a tydzień po transferze tsh było znowu ponad 4. Teraz 0,17.
Ja mam już 38 dc i @ nie mogę dostać, wydaje mi się, że to może być spowodowane tarczycą.
Długo wracałaś do normy po spadku tsh?

Zobaczymy jak nie dadza to moze zalatwie sobie recepte u innego lekarza tylko jaka dawka i jak przyowac przez ile dni ???
większości od dnia transferu clexane 40,
aż do pozytywnej bety i później po pozytywnej becie do 12-14 tygodnia ciąży.
wszystko to , gdy nie ma wskazań, bo tak to dziewczyny biorą czasami przez całą ciążę.

reklama
Do góry