reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Z tego co patrzę na moje badania - to wyniki mieszczą się w normie.
Ja miałam odrobinę podwyższony progesteron 22 - przy normie do 22.
Ale tak naprawdę to wyniki interpretuje lekarz - bo dużo zależy od wieku, wagi, chorób itp.
Joweg - gratuluję i kredytu i @ :) Oby wszystko się pomyślnie ułożyło, kochana &&&

Ostatnia edycja:
reklama
lilonka- w taki razie jezli to zalezy od wieku wagi i chorob to ja juz dawno powinnam byc w ciazy :;) a wiek niema nic do znaczenia :)

Joweg - chodziło mi że interpretacja wyników badań zależy od wielu czynników. Np bo jeśli ktoś ma cukrzycę to jego wyniki będą inne. Tak samo otyłość powoduje zmiany w niektórych wynikach. Tylko lekarz mając wgląd w całość może dobrze ocenić wyniki badań.

Jeśli ciąża zależałaby tylko od tego - to pewnie byłabym już w drugiej, albo trzeciej, a nawet i 4 jak bym się dobrze postarała ;)

Ostatnia edycja:
to ja mam do bani lekarzy:D okreslili mnie na 80% ze sie uda :D specjalnie dali mi protkol z anatgonsita zebym nie miala za duzo jajek bo odrazu zakladali ze sie uda :D tylko nie zalozyli ze ja chce miec troje dzieci :) hmmmm niby jestem w idealnym wieku na rodzenie dzieci :D ale tez mi sie nie udalo :( a ty ile masz lat ? i jaki problem u Was?

amalfi Jakie masz wrażenia po 1 wizycie? A Pan doktor ?
Ja zastanawiam się jakby tu się zrelaksować przed kolejnym podejściem, bo faktycznie nastawienie jest ważne.

miliaa Ja przy długim i krótkim protokole miałam nawet 3 zastrzyki dziennie bo słabo się stymulowałam. Na początku jest strach ale potem nabiera się wprawy i teraz lecę z zastrzykami jak pielęgniarka;-) mimo że od dziecka boję się zastrzyków. Dasz radę !

Joweg, no to juz teraz bedziesz spokojniejsza...choc mialam cicha nadzieje ze jednak wydarzyl sie cud! To teraz czekasz do maja i uderzasz? Swietnie! U mnie bez zmian, nic nie wiadomo.W pon kolejna wizyta, W pt robie druga bete. Mam powoli dosc, chcialabym juz wiedziec co i jak...

Dużo więcej :) 29 skończyłam w listopadzie. Sporo czasu straciliśmy. Ale gdybym wiedziała, że to tak gładko nie pójdzie...a tak miało być pięknie - studia, praca, własne mieszkanie i dzidziuś.... Tak naprawdę starany się od prawie 4 lat - po 1,5 roku bez rezultatów małż zrobił wyniki - wyszło 1,7 mln/ml. Ciężko było mu się z tym pogodzić. Próbowaliśmy leczenia u endokrynologa i urologa (też trochę zeszło jak to w Polsce) - wyniki podskoczyły do 8 mln, ale już bardziej nie chcą ruszyć - choćbyśmy na głowie stawali. Od roku jesteśmy w klinice - najpierw małż nawet nie chciał słyszeć o inv - bo przy jego wynikach iui ma słabe szanse - ale próbowaliśmy (a nuż się uda). Teraz dojrzał już do inv - ale z uwagi na moją pracę musimy poczekać do czerwca. Tzn mam nadzieję, że się uda zgrać terminy pracowe z okresem i te leki wyciszające zacznę brać pod koniec czerwca (a jak nie to miesiąc później). Ależ się rozpisałam :szok:

Jo.M wlasnie niezbyt dobre, lekarz i na mnie i na moim partnerze zrobil baaaardzo zle wrazenie, taki arogancki buc. Mam strasznego stresa przed pisaniem maila do niego a on odpisuje mi 3-4 wyrazy tylko. Podobno specjalista dobry ale nieprzyjemny jako czlowiek i to mnie tez stresuje. Od samego poczatku myslalam o zmianie lekarza, juz po pierwszej wizycie. A Ty chyba masz innego lekarza, z tego co pamietam? No ja probuje sobie wizualizowac ten brzuch itd, ale mi nie wychodzi za cholere, jakby to nie dotyczylo mnie w ogole

lilonka no wlasnie, kazdy mysli ze robienie dzieci to wystarczy raz bez zabezpieczenia i juz dzieciak , a tu nie ma tak łatwo... zycie okazuje sie niesprawiedliwe. Wczoraj pgladalam rozmowy w toku o dopalaczach i panienka nacpana tym, film jej sie urwal na 4 dni i w tym czasie ktos ja zaplodnil i w sumie nawet nie wiadomo kto. Takie historie mnie rozwalaja na lopatki

Ostatnia edycja:
aisha_23 - wiem kochana ze sie niecierpliwisz :( codziennie modle sie za ciebie i Twoje malenstwo :) musi byc dobrze , wierze w Ciebie !!!! i w malenstwo :)
lilonka-to trzymamy sie razem ja czekam do maja :) u nas od poczatku bylo wiadome ze ivf bo maz chorowal :( mimo ze ja jestem mloda zdorwa i meza plemniki superr sie rozmrozily i sa superrr to jednak sie nie udalo w 10 dni po trnsferze dostalam okres :( i wtedy zalamka jak poszlam do lekarza to stwierdzil samoistne poronienie neistey :( wogole do mnie nie docieralo ze jak daja zarodek ja jestem mloda ( mam 20 lat) to jak moze sie nei udac co nie ?:D

reklama
amalfi też oglądałam wczoraj rozmowy w toku. Masz racje to jest niesprawiedliwe.
Ilonka nie martw się wiekiem ja mam 39 i jestem w szoku, że tak fajnie poszło. Przede wszystkim trzeba od samego początku wierzyć, że się uda - to pomaga.

Dzisiaj dostałam meila od mojego doktorka i po otrzymaniu ostatniego wyniku z progesteronu kazał mi już odstawić wszystkie leki oprócz oczywiście kwasu foliowego a to już inna sprawa. Także myślę, że 11.01.2012 ostatnia wizyta w klinice i wracam do mojego ginekologa, który poprowadzi moją ciąże.

Do góry