reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jak wy to robicie dziewczyny, ja w pracy rano nie daje rady bez kawy, a inka to jak napój. Jestem niskocisnieniowcem, lepiej do mnie z rana nic nie mówić.
Nikt mi nie odpisał, ale zapytam Was jeszcze raz ile po laparoskopii trzeba odczekać z podejściem do in vitro.?

Laparoskopie mialam w koniec pazdziernika a stymulacje zaczelam w styczniu i w lutym byla punkcja i transfer

reklama

Matko to wszystko znowu się przeciągnie w czasie ale jak mus to mus.
A czy długo dochodzilas do siebie po laparo?
I czy w ogóle była Ci potrzebna, bo coś usuwalas?

Hej Mordeczki ale się rozpisałyscie :-)
Żartowałam że mam jeden nałóg i jest nim kawa okazuje się,że mam jeszcze jeden -babyboom i ukochane forum :-) :):-) :):-) :)

Ja po laparo. od lekarzy miałam zalecenie na 6 miesięcy przerwy w staraniach tyle że mi ciążę usuwano a prywatnie mój lekarz kazał się starać po 3 miesiącach.

Tutaj chodzisz do rodzinnego i on cie bada na początku a później wysyła dalej jak jest podstawa do tego. Tego mam od 1.09 i on ma 31 lat właśnie sprawdziłam więc pewnie boi się że może mieć nieprzyjemności bo tutaj praca to nie choroba i koleżance lekarz zalecił treningi i ćwiczenia na siłowni jak poszła że źle się czuję bo w ciąży jest. Boję się trafić na kolejnego palanta może trzeba do starego wygi iść jakiegoś, tak bardzo się boję.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

A my narzekamy na naszą służbę zdrowia.
Co za kretyni u Was są lekarzami

U niej to chyba działa jak i u mnie i tylko jej rodzinny może dać zwolnienie .rodzinnego może zmienić ale to też trochę zachodu.
Z tego co zosienka pisze to chyba ma podobnie .
U mnie 20 czy 30 tydzień jest podstawa do zwolnienia w ciąży :)
Mogę zmienić go 2 razy w roku online ale nie wiem na jakiego wielu wolnych nie ma, chyba wolałabym jakiegoś starszego tak jak miałam który jak była potrzeba to dawał skierowanie bez żadnych próśb a o zwolnienie nie musiałam prosić tylko mówiłam że chce przedłużyć i tyle [emoji17] a ten się boi bo świeżak [emoji20]

Ewa ja też miała usuwany jajowodu w styczniu z powodu wodniaka ale po przebudzeniu poinformowali mnie ze nic nie usuwali z endometriozy a także zostawili torbiel na jajniku bo nie chcą zniszczyć komórek byłam byłam w Pl na kontroli i doktor powiedziała za mam 1cm torbiel ale ze to malutka i nie trzeba się nią martwić na początku byłam zła że nic nie zrobili ale teraz się ciesze [emoji4]

Mogę zmienić go 2 razy w roku online ale nie wiem na jakiego wielu wolnych nie ma, chyba wolałabym jakiegoś starszego tak jak miałam który jak była potrzeba to dawał skierowanie bez żadnych próśb a o zwolnienie nie musiałam prosić tylko mówiłam że chce przedłużyć i tyle [emoji17] a ten się boi bo świeżak [emoji20]

Ewa ja też miała usuwany jajowodu w styczniu z powodu wodniaka ale po przebudzeniu poinformowali mnie ze nic nie usuwali z endometriozy a także zostawili torbiel na jajniku bo nie chcą zniszczyć komórek byłam byłam w Pl na kontroli i doktor powiedziała za mam 1cm torbiel ale ze to malutka i nie trzeba się nią martwić na początku byłam zła że nic nie zrobili ale teraz się ciesze [emoji4]

Moje na prawym miały 4 i 3 chyba i je wycieli . ta na lewym miała 1 cm i tej nie ruszali a teraz ma 5.5

reklama
Hej Mordeczki ale się rozpisałyscie :-)
Żartowałam że mam jeden nałóg i jest nim kawa okazuje się,że mam jeszcze jeden -babyboom i ukochane forum :-) :):-) :):-) :)

Ja po laparo. od lekarzy miałam zalecenie na 6 miesięcy przerwy w staraniach tyle że mi ciążę usuwano a prywatnie mój lekarz kazał się starać po 3 miesiącach.
Tez mam te dwa nalogi hihi
Ciśnienie 90/50
bez dobrej kawy to dzień stracony , a tak psiocza na wpływ tej kofeiny.
Inofem to jest to samo co miovarian czyli to samo piję.
Mnie ciąże z jajowodu usuwali laparotomia.
I wtedy nikt nie kazal mi długo czekać tylko działać za 2 , 3 miesiące.
Od razu decyzja o in vitro i udany strzał.
A teraz starania o drugie.
Powiem wam, ze bardzo każdemu zazdroszczę bliźniaków, wiem, ze ciężką ciążą, ale to takie wspaniałe.
To moje marzenie.
Zosia, ale Wy tam macie nie fajnie.

Do góry