reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak wy to robicie dziewczyny, ja w pracy rano nie daje rady bez kawy, a inka to jak napój. Jestem niskocisnieniowcem, lepiej do mnie z rana nic nie mówić.
Nikt mi nie odpisał, ale zapytam Was jeszcze raz ile po laparoskopii trzeba odczekać z podejściem do in vitro.?

Laparoskopie mialam w koniec pazdziernika a stymulacje zaczelam w styczniu i w lutym byla punkcja i transfer

reklama

Matko to wszystko znowu się przeciągnie w czasie ale jak mus to mus.
A czy długo dochodzilas do siebie po laparo?
I czy w ogóle była Ci potrzebna, bo coś usuwalas?

Hej Mordeczki ale się rozpisałyscie :-)
Żartowałam że mam jeden nałóg i jest nim kawa okazuje się,że mam jeszcze jeden -babyboom i ukochane forum :-) :):-) :):-) :)

Ja po laparo. od lekarzy miałam zalecenie na 6 miesięcy przerwy w staraniach tyle że mi ciążę usuwano a prywatnie mój lekarz kazał się starać po 3 miesiącach.

Tutaj chodzisz do rodzinnego i on cie bada na początku a później wysyła dalej jak jest podstawa do tego. Tego mam od 1.09 i on ma 31 lat właśnie sprawdziłam więc pewnie boi się że może mieć nieprzyjemności bo tutaj praca to nie choroba i koleżance lekarz zalecił treningi i ćwiczenia na siłowni jak poszła że źle się czuję bo w ciąży jest. Boję się trafić na kolejnego palanta może trzeba do starego wygi iść jakiegoś, tak bardzo się boję.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

A my narzekamy na naszą służbę zdrowia.
Co za kretyni u Was są lekarzami

U niej to chyba działa jak i u mnie i tylko jej rodzinny może dać zwolnienie .rodzinnego może zmienić ale to też trochę zachodu.
Z tego co zosienka pisze to chyba ma podobnie .
U mnie 20 czy 30 tydzień jest podstawa do zwolnienia w ciąży :)
Mogę zmienić go 2 razy w roku online ale nie wiem na jakiego wielu wolnych nie ma, chyba wolałabym jakiegoś starszego tak jak miałam który jak była potrzeba to dawał skierowanie bez żadnych próśb a o zwolnienie nie musiałam prosić tylko mówiłam że chce przedłużyć i tyle [emoji17] a ten się boi bo świeżak [emoji20]

Ewa ja też miała usuwany jajowodu w styczniu z powodu wodniaka ale po przebudzeniu poinformowali mnie ze nic nie usuwali z endometriozy a także zostawili torbiel na jajniku bo nie chcą zniszczyć komórek byłam byłam w Pl na kontroli i doktor powiedziała za mam 1cm torbiel ale ze to malutka i nie trzeba się nią martwić na początku byłam zła że nic nie zrobili ale teraz się ciesze [emoji4]

Mogę zmienić go 2 razy w roku online ale nie wiem na jakiego wielu wolnych nie ma, chyba wolałabym jakiegoś starszego tak jak miałam który jak była potrzeba to dawał skierowanie bez żadnych próśb a o zwolnienie nie musiałam prosić tylko mówiłam że chce przedłużyć i tyle [emoji17] a ten się boi bo świeżak [emoji20]

Ewa ja też miała usuwany jajowodu w styczniu z powodu wodniaka ale po przebudzeniu poinformowali mnie ze nic nie usuwali z endometriozy a także zostawili torbiel na jajniku bo nie chcą zniszczyć komórek byłam byłam w Pl na kontroli i doktor powiedziała za mam 1cm torbiel ale ze to malutka i nie trzeba się nią martwić na początku byłam zła że nic nie zrobili ale teraz się ciesze [emoji4]

Moje na prawym miały 4 i 3 chyba i je wycieli . ta na lewym miała 1 cm i tej nie ruszali a teraz ma 5.5

reklama
Hej Mordeczki ale się rozpisałyscie :-)
Żartowałam że mam jeden nałóg i jest nim kawa okazuje się,że mam jeszcze jeden -babyboom i ukochane forum :-) :):-) :):-) :)

Ja po laparo. od lekarzy miałam zalecenie na 6 miesięcy przerwy w staraniach tyle że mi ciążę usuwano a prywatnie mój lekarz kazał się starać po 3 miesiącach.
Tez mam te dwa nalogi hihi
Ciśnienie 90/50
bez dobrej kawy to dzień stracony , a tak psiocza na wpływ tej kofeiny.
Inofem to jest to samo co miovarian czyli to samo piję.
Mnie ciąże z jajowodu usuwali laparotomia.
I wtedy nikt nie kazal mi długo czekać tylko działać za 2 , 3 miesiące.
Od razu decyzja o in vitro i udany strzał.
A teraz starania o drugie.
Powiem wam, ze bardzo każdemu zazdroszczę bliźniaków, wiem, ze ciężką ciążą, ale to takie wspaniałe.
To moje marzenie.
Zosia, ale Wy tam macie nie fajnie.

Do góry