reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak wy to robicie dziewczyny, ja w pracy rano nie daje rady bez kawy, a inka to jak napój. Jestem niskocisnieniowcem, lepiej do mnie z rana nic nie mówić.
Nikt mi nie odpisał, ale zapytam Was jeszcze raz ile po laparoskopii trzeba odczekać z podejściem do in vitro.?
Ja 3 mies. Czekałam tylko nie wiem czy to była dobra decyzja usunęli mi jajowod ( wodniak ) i torbiele endo z prawego .
Jajnik przy 2 stymulacjiach spał nie reagowal tak sobie dynda tylko. .....
AHM spadło bardzo. .....
Mi ciśnienie potrafi czasem pokazać 90 / 60 .... ale czy z kawą czy bez. .... kazali pomidora z solą zjeść jak mam niskie :D:o:D

reklama
Jak wy to robicie dziewczyny, ja w pracy rano nie daje rady bez kawy, a inka to jak napój. Jestem niskocisnieniowcem, lepiej do mnie z rana nic nie mówić.
Nikt mi nie odpisał, ale zapytam Was jeszcze raz ile po laparoskopii trzeba odczekać z podejściem do in vitro.?
Nie mam pojecia mysle ze 2 cykle wystarcza ale moze ktos madrzrjszy sie wypowie. Mi tak powiedzial lekarz po laparo ale wtedy staralam sie naturalnie
Ja nie zrezygnowalam z kawy po 1 in vitro fakt ograniczylam z 3-4 do 1 rano poprostu organizm sie przyzwyczail i sie nie domaga
Tez jestem niskocisnieniowcem wiec bez kawy rano ani rusz :)

Matko to wszystko znowu się przeciągnie w czasie ale jak mus to mus.
A czy długo dochodzilas do siebie po laparo?
I czy w ogóle była Ci potrzebna, bo coś usuwalas?

Ojjj... mam macice dwurozna a do tego byla przegroda. Usuneli mi ja. Bez tego bym pewnie ciazy nie donosila bo miejsca nie bylo. U mnie to byla taka operacja w sumie. Na stole bylam z 1.5godz. Po tym szwy troche ciagnely, mialam zwolnienie 2tyg ale po tygodniu juz bylo ok.

Potem mialam histeroskopie na usuniecie zrostow po cc i smigalam juz tego samego dnia.

Tutaj chodzisz do rodzinnego i on cie bada na początku a później wysyła dalej jak jest podstawa do tego. Tego mam od 1.09 i on ma 31 lat właśnie sprawdziłam więc pewnie boi się że może mieć nieprzyjemności bo tutaj praca to nie choroba i koleżance lekarz zalecił treningi i ćwiczenia na siłowni jak poszła że źle się czuję bo w ciąży jest. Boję się trafić na kolejnego palanta może trzeba do starego wygi iść jakiegoś, tak bardzo się boję.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Szukaj puki masz zwolnienie moseszna 1 wizycie popytac o zwolnienie jak nie wystawi to szukaj dalej w koncu sie taki znajdzie co da bez problemu

Ja 3 mies. Czekałam tylko nie wiem czy to była dobra decyzja usunęli mi jajowod ( wodniak ) i torbiele endo z prawego .
Jajnik przy 2 stymulacjiach spał nie reagowal tak sobie dynda tylko. .....
AHM spadło bardzo. .....
Mi ciśnienie potrafi czasem pokazać 90 / 60 .... ale czy z kawą czy bez. .... kazali pomidora z solą zjeść jak mam niskie :D:o:D
Hehe to chyba wole kawcie zamiast soli :)

Szukaj puki masz zwolnienie moseszna 1 wizycie popytac o zwolnienie jak nie wystawi to szukaj dalej w koncu sie taki znajdzie co da bez problemu
U niej to chyba działa jak i u mnie i tylko jej rodzinny może dać zwolnienie .rodzinnego może zmienić ale to też trochę zachodu.
Z tego co zosienka pisze to chyba ma podobnie .
U mnie 20 czy 30 tydzień jest podstawa do zwolnienia w ciąży :)

reklama
Do góry