reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Miałam podane 3dniowe zarodki właśnie. Gdzieś w necie mi się w oczy rzuciło, ze można tak latać na betę co dwa dni, ale tak myślałam , ze to bez sensu.... :/ Jeszcze bardziej się niecierpliwie, bo równo w 14 dzień po transferze wyjeżdżam. Chciałabym wiedzieć przed.

Bierzecie leki po dwóch tyg od transferu ,bez względu na wynik??
Jeśli jest ciąża to co bierzecie jeśli przyczyna niemocy była endometrioza ?
A jeśli jednak nie wyjdzie to co? Sa jeszcze jakieś leki pózniej ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bete możesz zrobić już 10 dnia po transferze. Ja tak zawsze robiłam a zawsze miałam 3 dniowe zarodki. Niby pisze że 14 dni po transferze ale jak będziesz w ciąży to i 10 dnia wyjdzie. Jasli beta będzie pozytywna to nie odstawiaj leków!!!

reklama
Motylku powodzenia:)
Ja wczoraj byłam u naszego pana dr w nowej klinice. Odczucia bardzo pozytywne. Wizyta przebiegła spokojnie, pan dr 3 razy się pytał czy wszystko wiemy, czy chcemy o coś zapytać. Mnie czeka wizyta u immunologa bo gdy spojrzał na moje wyniki z estradiolu z ostatniej stymulacji które były bardzo ładne i powiedziałam mu że z 10-ciu komórek tylko 3 były dojrzałe to kazał iść na konsultację z wynikiem immunofenotypu. Gyncentrum ma chyba dodatkowe możliwości których nie proponuje Provita. No zobaczymy

Dziewczyny po ilu dniach mozna zrobić beta HCG? Tak zeby juz było badanie miarodajne ... Oczywiście doczekać sie nie moge ... Ale nie chce robić za wcześnie ... Wczoraj miałam transfer... A moze polecę do laboratorium w poniedziałek i tak sprawdzać co drugi dzien? Robiłyście tak ? To w ogole naczcZo sie robi ? Długo sie czeka na wynik ?
Ciagle mam brzuch jak balon, szczególnie wieczorem, pobolewa mnie od dołu ale i od góry tez . A cycki to tak mnie bola, ze boje sie zdejmować biustonosz. Zeżreć moge wszystko co mam pod reka, a nie moge , bo po malutkim posiłku to juz ledwo oddycham, ale lekarz powiedział wczoraj, ze az tal duzo to dwa wody w brzuchu nie mam. Wiec musze przecierpieć... Tylko jak długo ... Normalnie jakbym okres konkretny miała dostać za chwile ... Ale tak czy siak to nie ten czas jeszcze .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ania, ja miałam betę w 11 dpt po transferze 3 - dniowych zarodków. Wynik był jednoznaczny.

Dziewczyny jestem ze Śląska, po 3 nieudanych procedurach IMSI. W zeszłym tygodniu byliśmy w Białymstoku w Bocianie i Artemidzie. W Bocianie nam się nie spodobało, w Artemidzie byliśmy u dr Zbrocha - bardzo nam się spodobał. Jesteśmy w trakcie decydowania o przeniesieniu się do tej kliniki. Jeśli się zdecydujemy, to w pierwszych dniach września zaczynam długi protokół. Będę potrzebowała noclegu w połowie września na czas stymulacji. Czy macie jakieś namiary? U nas potrzebny jest nocleg z możliwością przyjechania z psem :( Nie mam go z kim zostawić. Już kota będę musiała komuś podrzucić :(
Czy któraś z was leczy się u dr Zbrocha? Jakie macie opinie?

Ja wczoraj poprosiłam o skierowanie na histeroskopię. W poniedziałek zaczynam dzwonić po szpitalach i klinikach, bo chciałabym ją zrobić w najbliższym cyklu.
Czy ktoś tutaj na forum jest z Wrocławia lub okolic i miał ten zabieg?
Lekarz zalecił mi zrobienie histero najlepiej w 15 dniu cyklu, bo pobranie wycinka spełni jednocześnie rolę screatchingu endometrium. Zastanawiam się czy uda mi się tak precyzyjnie umówić, bo moja miesiączka to jak koło fortuny.

Ja wczoraj poprosiłam o skierowanie na histeroskopię. W poniedziałek zaczynam dzwonić po szpitalach i klinikach, bo chciałabym ją zrobić w najbliższym cyklu.
Czy ktoś tutaj na forum jest z Wrocławia lub okolic i miał ten zabieg?
Lekarz zalecił mi zrobienie histero najlepiej w 15 dniu cyklu, bo pobranie wycinka spełni jednocześnie rolę screatchingu endometrium. Zastanawiam się czy uda mi się tak precyzyjnie umówić, bo moja miesiączka to jak koło fortuny.
Centrum Zdrowia Mama i Ja we Wroclawiu.
Robilam histero z wycinkiem na NFZ. Szybkie terminy i fajne warunki :)
Powodzenia!

reklama
Do góry