reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ania, co 2 dni nie ma absolutnie sensu (...) ale lepiej poczekac te 14.

Ania wczesniej niz w 11 dniu to raczej nie ma sensu (3 dniowego zarodka)....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam podane 3dniowe zarodki właśnie. Gdzieś w necie mi się w oczy rzuciło, ze można tak latać na betę co dwa dni, ale tak myślałam , ze to bez sensu.... :/ Jeszcze bardziej się niecierpliwie, bo równo w 14 dzień po transferze wyjeżdżam. Chciałabym wiedzieć przed.

Bierzecie leki po dwóch tyg od transferu ,bez względu na wynik??
Jeśli jest ciąża to co bierzecie jeśli przyczyna niemocy była endometrioza ?
A jeśli jednak nie wyjdzie to co? Sa jeszcze jakieś leki pózniej ?

reklama
Miałam podane 3dniowe zarodki właśnie. Gdzieś w necie mi się w oczy rzuciło, ze można tak latać na betę co dwa dni, ale tak myślałam , ze to bez sensu.... :/ Jeszcze bardziej się niecierpliwie, bo równo w 14 dzień po transferze wyjeżdżam. Chciałabym wiedzieć przed.

Bierzecie leki po dwóch tyg od transferu ,bez względu na wynik??
Jeśli jest ciąża to co bierzecie jeśli przyczyna niemocy była endometrioza ?
A jeśli jednak nie wyjdzie to co? Sa jeszcze jakieś leki pózniej ?

Ja leki biorę do bety.I potem bez względu na wynik dzwonie do mojej lekarki.Do tej pory beta zawsze 0 wiec leki kazala od razu odstawić. Mam nadzieje że tym razem wynik bedzie pozytywny, czego rowniez Tobie życzę .
A co do endometriozy, to wlasnie mam ją...IV stopnia. Ciaza powinna ja wyhamowac.

Ja tez lubie artemide - to moj wybor (po poprzednich nieudanych zagranica) i tam mialam 3 ciaze (jedno bio). Embriolog jest super - uwazam ze artemida jest klinika dobra, ale ich sila lezy w bardzo dobrym labie. Wlasnie dlatego ich wybieralam.
Ja generalnie w te embrioglue nie wierze - choc nie mowie ze nie dziala. Jestem tu 50% na 50%. Co mozna zrobic a co dziala to sa scratching endometrium jesli bedziesz kiedys musiala podejsc. Polecam....
Lolitko a powiedz ile w artemidzie kosztuje ten streching endometrium we wrzesniu ide na wizyte wlasnie o n8im pogadac ale jesli w przyblizeniu pamietasz to bede wiedziec na jaka cene sie nastawiac

Trzymamy kciuki za dobre wiadomosci i piekne jajka :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Sierpień rozpoczal sie szczesliwa beta wiec niech bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz lipiec
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

20:butterfly - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji

22:nieagatka- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
23:natula - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:rybka14-wizyta pecherzykowa
25:katherine203 -criotransfer
30:milagros-wizyta kontrolna przed crio
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed stymulacja
31:husan- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Katherina203 - transfer
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡

AniaCh83 ja brałam leki do pozytywnej bety. Później po wyniku dzwoniłam do kliniki z info o wyniku i dalej brałam leku aż do wizyty, która miałam 1,5tyg po becie. W sumie większość leków brałam do ok 16 tc. Tez mam endometrioze IV stopnia.

reklama
Do góry