reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziekuje ze pytasz. Ale krwawienie nie wrocilo i mam nadzieje ze juz nie wroci strasznie sie wystraszylam. Ale zebym nie wiedziala ze jestem w ciazy to bym myslala ze dostalam @ i to taka obfita.
A co do sluzu to zacznij pomalu sie przyzwyczajac bo u mnie teraz to normalne.
Też mam nadzieję, że nie wróci i czeka Cię spokojnych 8 miesięcy :)

Trzymamy kciuki za dobre wiadomosci na wizycie oraz kropki koralika i lile i za dzidzie husan :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Sierpień rozpoczal sie szczesliwa beta wiec niech bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz lipiec
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

19: misis188- wizyta kontrolna po transferze w nowej klinice

20:butterfly - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
22:nieagatka- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
23:natula - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:rybka14-wizyta pecherzykowa
25:katherine203 -criotransfer
30:milagros-wizyta kontrolna przed crio
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed stymulacja
31:husan- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Katherina203 - transfer
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡

reklama
Ivo - juz mowie.... U Ciebie jest ladnie.
1. Trzeba leciec dlugim protokolem - krotki sie nie sprawdzil i nie powtarzaj go. Pierwsza stymulka byla idealna, z idealna liczba zarodkow i ich jakoscia
2. Dlugi protokol powtorz jak przy pierwszej czyli BEZ ANTYKOW.
3. Stymulacja najwyrazniej ci odpowiadala przy czystym fsh czyli zadnych mieszanek w postaci menopuru na poczatku stymulki. Lec czystymy jak gonal czy puregon. Menopur tylko przed sama punkcja by ladnie dojrzaly komorki. Widac ze dawka poczatkowa powinna byc nie mniejsza niz 250-300 czystego fsh.
4. O ile to mozliwe, rob ta stymulke tam gdzie robilas pierwsza. Lab najwyrazniej odpowiadal twoim komorkom i przy tym pozostan
5. Miedzy stymulkami MINIMUM 3 MIESIACE odstepu. Zadnych skrotow. Jajniki musza odpoczac. Ponadto musisz miec pule pecherzykow ktore nie byly maltretowane poprzednimi stymulkami a pecherzyki dojrzewaja ok 90 dni.
6. Masz cienka otoczke na zarodkach - to bardzo dobrze. Tego sie trzymajmy. Przez min 3 miechy jedz produkty o niewysokim indeksie glikemicznym zeby tej otoczki nie zapsuc. Daj kopniaka komorkom i podfaszeruj sie Q10 w duzych dawkach (jak pisalam min 300g). Moze to pomoc podzialowi zarodkow

Pamietaj tez, nie ma przepisu na cuda. Ten sam organizm moze zareagowac inaczej na te same protokoly i dawki. Ale jak sie zastosujesz do powyzszego, to masz duze szanse na udan stymulke.
Jesli ta stymulka bedzie ladna jak pierwsza, kaz labowi czekac do 5 doby (jesli min 6 ladnych zarodkow w 3 dobie - nie transferuj w 3 tylko czekaj do 5).

Tak na marginesie - ja na 7 punkcji TYLKO RAZ mialam blastocyste. I mialam ciaze z zarodkow w 3 dobie i mialam ciaze w blastki (bardzo slabej i tylko jednej). Mam 2 synow tylko dzieki samodzielnemu prowadzeniu stymulek i wszystkiego (bo poki liczylam na lekarzy to mialam zmarnowane 4 stymulki)

jak cos to pisz
dziękuję Ci Lolitko z całego serca, zrobię tak jak piszesz.
Od czekam te 3,a może 4 cykle, dofaszeruje się wspomagaczami i zrobię w międzyczasie histerioskopie.
Aha I po antykach miałam torbiel więc ten protokół musi być jak poprzedni tak jak zauważyłaś.
Nigdy w życiu nie brałam antyków i id razu pojawiła się torbiel.
I chyba będę musiała wrócić do tej kliniki w której się nam udało, tyle że właśnie nie ma tam już naszego lekarza. Będę musiała zrobić rozeznanie.
A z Artemidy jestem zadowolona, lekarz spokojny, taktowany i widać, ze tez tam chciał pomóc. Nawet poruszył temat, ze powinnam mieć taką stymulacje jak przy I procedurze.
Już jestem po transferze 8B i dołożyli 6B.
Embriolog też super człowiek wszystkie nam pokazał te zarodki i wytłumaczył. Został nam jeszcze jeden , którego ja chciałam zabrać, ale podobno jest nadreaktywny i to dobrze nie wróży, bo w 3 dobie miał 10 już i trzymają do obserwacji.
Mam kolejny raz po transferze takie brązowe nitki jak wykładam aplikator z crinone i to też mnie martwi.
Lolitko200, a czy Ty wzielabys w moim przypadku następnym razem embrioglue, i Ah , podobno trochę pomaga? Chociaż embriolog mówił, że wszystkie mają cieniutkie otoczki.

Ostatnia edycja:
Do góry