reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziekuje ze pytasz. Ale krwawienie nie wrocilo i mam nadzieje ze juz nie wroci strasznie sie wystraszylam. Ale zebym nie wiedziala ze jestem w ciazy to bym myslala ze dostalam @ i to taka obfita.
A co do sluzu to zacznij pomalu sie przyzwyczajac bo u mnie teraz to normalne.
Też mam nadzieję, że nie wróci i czeka Cię spokojnych 8 miesięcy :)

Trzymamy kciuki za dobre wiadomosci na wizycie oraz kropki koralika i lile i za dzidzie husan :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Sierpień rozpoczal sie szczesliwa beta wiec niech bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz lipiec
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

19: misis188- wizyta kontrolna po transferze w nowej klinice

20:butterfly - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
22:nieagatka- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
23:natula - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:rybka14-wizyta pecherzykowa
25:katherine203 -criotransfer
30:milagros-wizyta kontrolna przed crio
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed stymulacja
31:husan- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Katherina203 - transfer
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡

reklama
Ivo - juz mowie.... U Ciebie jest ladnie.
1. Trzeba leciec dlugim protokolem - krotki sie nie sprawdzil i nie powtarzaj go. Pierwsza stymulka byla idealna, z idealna liczba zarodkow i ich jakoscia
2. Dlugi protokol powtorz jak przy pierwszej czyli BEZ ANTYKOW.
3. Stymulacja najwyrazniej ci odpowiadala przy czystym fsh czyli zadnych mieszanek w postaci menopuru na poczatku stymulki. Lec czystymy jak gonal czy puregon. Menopur tylko przed sama punkcja by ladnie dojrzaly komorki. Widac ze dawka poczatkowa powinna byc nie mniejsza niz 250-300 czystego fsh.
4. O ile to mozliwe, rob ta stymulke tam gdzie robilas pierwsza. Lab najwyrazniej odpowiadal twoim komorkom i przy tym pozostan
5. Miedzy stymulkami MINIMUM 3 MIESIACE odstepu. Zadnych skrotow. Jajniki musza odpoczac. Ponadto musisz miec pule pecherzykow ktore nie byly maltretowane poprzednimi stymulkami a pecherzyki dojrzewaja ok 90 dni.
6. Masz cienka otoczke na zarodkach - to bardzo dobrze. Tego sie trzymajmy. Przez min 3 miechy jedz produkty o niewysokim indeksie glikemicznym zeby tej otoczki nie zapsuc. Daj kopniaka komorkom i podfaszeruj sie Q10 w duzych dawkach (jak pisalam min 300g). Moze to pomoc podzialowi zarodkow

Pamietaj tez, nie ma przepisu na cuda. Ten sam organizm moze zareagowac inaczej na te same protokoly i dawki. Ale jak sie zastosujesz do powyzszego, to masz duze szanse na udan stymulke.
Jesli ta stymulka bedzie ladna jak pierwsza, kaz labowi czekac do 5 doby (jesli min 6 ladnych zarodkow w 3 dobie - nie transferuj w 3 tylko czekaj do 5).

Tak na marginesie - ja na 7 punkcji TYLKO RAZ mialam blastocyste. I mialam ciaze z zarodkow w 3 dobie i mialam ciaze w blastki (bardzo slabej i tylko jednej). Mam 2 synow tylko dzieki samodzielnemu prowadzeniu stymulek i wszystkiego (bo poki liczylam na lekarzy to mialam zmarnowane 4 stymulki)

jak cos to pisz
dziękuję Ci Lolitko z całego serca, zrobię tak jak piszesz.
Od czekam te 3,a może 4 cykle, dofaszeruje się wspomagaczami i zrobię w międzyczasie histerioskopie.
Aha I po antykach miałam torbiel więc ten protokół musi być jak poprzedni tak jak zauważyłaś.
Nigdy w życiu nie brałam antyków i id razu pojawiła się torbiel.
I chyba będę musiała wrócić do tej kliniki w której się nam udało, tyle że właśnie nie ma tam już naszego lekarza. Będę musiała zrobić rozeznanie.
A z Artemidy jestem zadowolona, lekarz spokojny, taktowany i widać, ze tez tam chciał pomóc. Nawet poruszył temat, ze powinnam mieć taką stymulacje jak przy I procedurze.
Już jestem po transferze 8B i dołożyli 6B.
Embriolog też super człowiek wszystkie nam pokazał te zarodki i wytłumaczył. Został nam jeszcze jeden , którego ja chciałam zabrać, ale podobno jest nadreaktywny i to dobrze nie wróży, bo w 3 dobie miał 10 już i trzymają do obserwacji.
Mam kolejny raz po transferze takie brązowe nitki jak wykładam aplikator z crinone i to też mnie martwi.
Lolitko200, a czy Ty wzielabys w moim przypadku następnym razem embrioglue, i Ah , podobno trochę pomaga? Chociaż embriolog mówił, że wszystkie mają cieniutkie otoczki.

Ostatnia edycja:
Do góry