reklama
Ewunka
Fanka BB :)
Ja mam rozległą endonetrioze ze zrostami na jelitach w pępka i dupce . W październiku usunęli mi torbiel endonetrialna zrosty odkleili jajniki "os pleców " i podejście do in vitro .Ja jestem po 3 poronieniach w tym ciąża pozamiczna i brak jednego jajowodu , mialam laparotomie ratując życie bo już krew w otrzewnej. Nikt mi nie umiał podać przyczyny , ale sama mam podejrzenia że to endometrioza. Mam dziwne bóle jelit i brzucha, a prosząc o laparoskooia tylko usłyszałam, ze po co mi nowe rany tam. Kurczę ty po miesiącu przerwy i już druga stymulacja? Mnie tak wcześnie nie chciano robić a i teraz coś widzę że nie odpoczely mi jajniki.
Tak miałam tylko miesiąc przerwy tu gdzie się leczę tak to wygląda . Zobaczymy teraz
AniaCh83
Dzieki dziewczyny, czyli mam sie przygotować na dłuższa chwile niże to pol godz... Spodziewałam sie tego w sumie , bo nawet po krótkim uśpieniu , człowiek potrzebuje troche zeby dojść do pełnej świadomości. Ja tez mam zalecenie zeby wziąć kapciuszki i koszule i mam byc na czczo od 6 rano , albo od dzisiejszego wieczora .
Bolało...???
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bolało...???
AniaCh83
W nocy wzielam ten zastrzyk na Ov... Na wywołanie owulacji i jakas globulke bordowa, brzuch mnie boli dziwnie , jakby mnie rozsadzało i mdli mnie :/ mam nadzieje , ze przestanie , bo jade na obiad na podobno rewelacyjne pierogi !! Trudno ... Najwyżej bede jadła i rzygała [emoji12]
Dzieki dziewczyny, czyli mam sie przygotować na dłuższa chwile niże to pol godz... Spodziewałam sie tego w sumie , bo nawet po krótkim uśpieniu , człowiek potrzebuje troche zeby dojść do pełnej świadomości. Ja tez mam zalecenie zeby wziąć kapciuszki i koszule i mam byc na czczo od 6 rano , albo od dzisiejszego wieczora .
Bolało...???
No co ty. Nic nie boli. Na drugi dzien juz w pracy bylam. Ja uwielbiam to uczucie jak przy narkozie odplywam. Mialam 4 punkcje i wszystkie ok
[QUOTE="AniaCh83, post: 14249597, member:
A jutro punkcja ... Mam na 11:40, jakoś powinnam sie przygotować ? Na przed albo po... Gadatliwy Pan M, powiedział tylko, ze mam przyjechać, rozebrać sie, poleżeć pol godz i jechać do domu...
Z tego co tu czytałam, to chyba nienajlepszej samopoczucie bedzie ... Ale to ze względu na znieczulenie czy cały ten zabieg ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
U mnie każda punkcja ok 30min i po punkcji jeszcze 40 min i do domu, a jechałam 4,5 godz. Jakos mnie nic nie bolało, trochę zakulo w jajniki. Nigdy też nie wymiotowalam po punkcji , ale ja tak mam, bo po żadnej operacji zero wymiotow. Czy któraś z Was stosoaala
Crinone? Ja nie mogę lutinusa .
A jutro punkcja ... Mam na 11:40, jakoś powinnam sie przygotować ? Na przed albo po... Gadatliwy Pan M, powiedział tylko, ze mam przyjechać, rozebrać sie, poleżeć pol godz i jechać do domu...
Z tego co tu czytałam, to chyba nienajlepszej samopoczucie bedzie ... Ale to ze względu na znieczulenie czy cały ten zabieg ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
U mnie każda punkcja ok 30min i po punkcji jeszcze 40 min i do domu, a jechałam 4,5 godz. Jakos mnie nic nie bolało, trochę zakulo w jajniki. Nigdy też nie wymiotowalam po punkcji , ale ja tak mam, bo po żadnej operacji zero wymiotow. Czy któraś z Was stosoaala
Crinone? Ja nie mogę lutinusa .
Ostatnia edycja:
katharina203
Punkcja nie boli. Ale ja w ten dzien caly czas wymiotowalam. A brzuch mnie bolal bardzo przez 3 dni. Chodzilam zgieta i obolala. Mialam urlop ale pytali mi sie w klinice czy chce l4. Kazda dziewczyna reaguje inaczej
Ewunka
Ja miałam punkcjie ok 9 .Potem 9.30 juz przyszła pielęgniarka i coś gadała poprosiłam o kroplowke bo mój żołądek zawsze strajkuje po znieczuleniu . Przed 12 byłam już po wizycie i omówieniu.Dzieki dziewczyny, czyli mam sie przygotować na dłuższa chwile niże to pol godz... Spodziewałam sie tego w sumie , bo nawet po krótkim uśpieniu , człowiek potrzebuje troche zeby dojść do pełnej świadomości. Ja tez mam zalecenie zeby wziąć kapciuszki i koszule i mam byc na czczo od 6 rano , albo od dzisiejszego wieczora .
Bolało...???
Potem do domu na sofę ( bez leków przeciwbólowych ) i na 2 dzień do pracy . Lekko czułam jajnik ale bez szału.
reklama
gosia321
Ful wypas ja godzine lezalam i do domu a o zadnym sniadaniu nie bylo mowyJa po punkcji godzine lezalam na takiej salce pooperacyjnej, po godzinie wypuscili mnie do meza i kazali isc na śniadanie i przez 2-3 godziny nie opuszczac kliniki. siedzielismy sobie na fotelach. Troche to potrwalo..
Podziel się: