reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dzisiaj wolne od wizyt ale i tak trzymamy kciuki za kropki koralika i lile :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Sierpień rozpoczal sie szczesliwa beta wiec niech bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz lipiec
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi
Kciuki za kropki misiaka zeby zostaly z mamusia

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

17:Natalia89 - wizyta przed stymulacja
17:ewelin86 - usg połówkowe
17:husan -wizyta serduszkowa
18:katherine203 - wizyta przed crio
18:butterfly1331 -wizyta w trakcie stymulacji
19: misis188- wizyta kontrolna po transferze w nowej klinice
23:natula - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:rybka14-wizyta pecherzykowa
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed stymulacja

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Katherina203 - transfer
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡♡

reklama
Dziewczyny czy mam jeszcze zrobić jedna betę bo w zasadzie ok tylko jakoś objawów brak i może to ze jakoś uwierzyć nie mogę zastanawiałam się czy nie iść wcześniej do lekarza bo nie mogę się doczekać

A co do jajnika to ja miałam operacjie na prawym w październiku i ahm mi strasznie spadło potem 2 silne stymulacji i jajnik spał ......
Zabili go. ....
Ale ..... ostatnio na cyklu naturalnym byłam na monitoringu i miałam owulacjie właśnie z prawego jajnika ( to jedyny do którego mam jajowod ) wiec działa ( czasem :rofl2:)a nawet więcej była z tego beta na chwile ......
Wiec nie jest powiedziane ze nie zadziała następnym razem.
Ja przy 1 stymulacji miałam brak odpowiedzi zero pęcherzyków miesiąc przerwy i 2 stymulacja 8 pęcherzyków 4 komórki teraz będę mieć 3 stymulacje i liczę będą z niej dzieci :D
Ja jestem po 3 poronieniach w tym ciąża pozamiczna i brak jednego jajowodu , mialam laparotomie ratując życie bo już krew w otrzewnej. Nikt mi nie umiał podać przyczyny , ale sama mam podejrzenia że to endometrioza. Mam dziwne bóle jelit i brzucha, a prosząc o laparoskooia tylko usłyszałam, ze po co mi nowe rany tam. Kurczę ty po miesiącu przerwy i już druga stymulacja? Mnie tak wcześnie nie chciano robić a i teraz coś widzę że nie odpoczely mi jajniki.

Hope71 napisz prosze co stosowałaś. U nas pierwsze dziecko wyszło za pierwsza próba,naturalna oczywiście, a z drugim nie możemy ze cztery lata. Do maja żyłam w przeświadczeniu, ze to niepłodność wtórna idiopatyczna, bo wszystkie wyniki ok. Pozniej endometrioza wyszła w laparo, staram sie myślec ze to przez nia, bo lepiej znać przyczynę niz tkwic w niewidomej, ale czasem mysle , ze to tak poprostu...

A jutro punkcja ... Mam na 11:40, jakoś powinnam sie przygotować ? Na przed albo po... Gadatliwy Pan M, powiedział tylko, ze mam przyjechać, rozebrać sie, poleżeć pol godz i jechać do domu...
Z tego co tu czytałam, to chyba nienajlepszej samopoczucie bedzie ... Ale to ze względu na znieczulenie czy cały ten zabieg ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hope71 napisz prosze co stosowałaś. U nas pierwsze dziecko wyszło za pierwsza próba,naturalna oczywiście, a z drugim nie możemy ze cztery lata. Do maja żyłam w przeświadczeniu, ze to niepłodność wtórna idiopatyczna, bo wszystkie wyniki ok. Pozniej endometrioza wyszła w laparo, staram sie myślec ze to przez nia, bo lepiej znać przyczynę niz tkwic w niewidomej, ale czasem mysle , ze to tak poprostu...

A jutro punkcja ... Mam na 11:40, jakoś powinnam sie przygotować ? Na przed albo po... Gadatliwy Pan M, powiedział tylko, ze mam przyjechać, rozebrać sie, poleżeć pol godz i jechać do domu...
Z tego co tu czytałam, to chyba nienajlepszej samopoczucie bedzie ... Ale to ze względu na znieczulenie czy cały ten zabieg ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Punkcja pol godziny? Punkcje przewaznie ma sie w pelnej narkozie i pozniej sie spi. Min 2 godz. Trzeba byc na czczo. Ja nie moglam pic ani jesc 6 godz przed. Nie wolno zuc gumy. Lepiej wziac swoja koszule nocna i skarpetki. I trzeba byc z osoba towarzyszaca...przez ra narkoze

reklama
Ja po punkcji godzine lezalam na takiej salce pooperacyjnej, po godzinie wypuscili mnie do meza i kazali isc na śniadanie i przez 2-3 godziny nie opuszczac kliniki. siedzielismy sobie na fotelach. Troche to potrwalo..

Do góry