reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki przyjscie na swiat Szymonka :)✊✊✊✊

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec:)
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi
Kciuki za kropki misiaka zeby zostaly z mamusia

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś

29:Jaskolcia- betowanie 1

Sierpień
1:BeataWarszawa - wizyta kontrolna w klinice
1:husan- betowanie1
2:martka83 -wizyta u gin prowadzacego ciążę
2: natula - wizyta pecherzykowo serduszkowa
2:butterfly1331- wizyta rozpoczynajaca stymulacje
2:eve87- wizyta serduszkowa
3:Truskawka89 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
3:nieagatka - wizyta serduszkowa
3:misis188 - betowanie 1
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzacego ciążę
4:martka83- badania prenataln
4:Kajka89- wizyta u gin prowadzacego ciążę
4:kilosierra-wizyta kontrolna po transferze
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
10:Kajka89 -badanie prenatalne
10:mavi -badania prenatalne
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡♡

reklama
Kochane mam pytanie poniewaz musimy sie z m przeleczyc bo przed pierwszym podejsciem w czystosci pochwy wyszly bakterie. Powiedzcie mi czy 1 tabl flucofastu ktora ma wziasc m moze miec wplyw na armke plemnikow ???

Kochane mam pytanie poniewaz musimy sie z m przeleczyc bo przed pierwszym podejsciem w czystosci pochwy wyszly bakterie. Powiedzcie mi czy 1 tabl flucofastu ktora ma wziasc m moze miec wplyw na armke plemnikow ???
Nie wiem jak to jest u facetów i czy te tabletki mogą mieć jakiś wpływ na plembiki, ale lekarka, u której byłam w zeszłym tygodniu powiedziała mi, że w trakcie prób zajścia w ciążę nie należy nic pakować do pochwy. Jej zdaniem należy się wtedy leczyć doustnie. Tyle się dowiedziałam :)

Dobrze będzie. A wiesz ile miałaś dojrzałych komórek? Mi Pobrali 10 z czego tylko 3 były dojrzałe i nadawały się do zapłodnienia. Lekarz się zdziwił ze tak mało było dojrzałych bo przy moich wynikach na wizycie przed punkcja powiedział ze powinno być trochę tych komórek do zapładniania a tu d..a. 3 nie osiągnęła stadium blastocysty wiec nie dopuszczam do siebie myśli ze teraz może się nie udać a to juz 3 pełna procedura. A nie wiecie czy są jakieś badania właśnie które udziela odpowiedzi na pytanie dlaczego tak mało komórek jest dojrzałych? Przy 1 podejściu, krótkim protokole, było aż 15 dojrzałych komórek ale zapładniali tylko 6.
Wiem, że są dokładne badania zarodków, które mogą odpowiedzieć na pytanie, co jest z nimi nie tak. Badanie kosztuje ok. 8000zł. Lekarz nam je odradził właśnie z uwagi na koszty.
Co do komórek, to lekarz chyba widzi jak są duże i może przypuszczać czy są już dojrzałe? Chyba, że ocenia się to jakoś inaczej.

Nie wiem jak to jest u facetów i czy te tabletki mogą mieć jakiś wpływ na plembiki, ale lekarka, u której byłam w zeszłym tygodniu powiedziała mi, że w trakcie prób zajścia w ciążę nie należy nic pakować do pochwy. Jej zdaniem należy się wtedy leczyć doustnie. Tyle się dowiedziałam :)
Ale ja jeszcze 1.5 miesiaca gdzies mam do nastepnej proby myslisz ze tez nie nalezy brac globulek mam sie leczyc tym samym lekiem ktory dostalam przed punkcja. To teraz to wogole zglupialam w takim razie po co lekarz kazal globulki skoro powinno sie doustnie leczyc :(

Ale ja jeszcze 1.5 miesiaca gdzies mam do nastepnej proby myslisz ze tez nie nalezy brac globulek mam sie leczyc tym samym lekiem ktory dostalam przed punkcja. To teraz to wogole zglupialam w takim razie po co lekarz kazal globulki skoro powinno sie doustnie leczyc :(
Gosiu, dziś mam wizytę u innego gina, bo chcę wykorzystać LuxMed i porobić badania, które mi "wyszły". Jeśli nie zapomnę, to o to zapytam i napiszę Ci wieczorem.
A globulki dają, bo one szybciej leczą niż tabletki doustne (te mają dłuższą drogę do przebycia).

reklama
Wiem, że są dokładne badania zarodków, które mogą odpowiedzieć na pytanie, co jest z nimi nie tak. Badanie kosztuje ok. 8000zł. Lekarz nam je odradził właśnie z uwagi na koszty.
Co do komórek, to lekarz chyba widzi jak są duże i może przypuszczać czy są już dojrzałe? Chyba, że ocenia się to jakoś inaczej.
No wlasnia u mnie się to nie sprawdza bo dużo było dużych a dojrzałe tylko 3.

Do góry