reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ehhh ale hormony to trzeba sprawdzić chyba :errr: ja mam skierowanie na jakieś badania ale nie wiem jakie :laugh2: wole nie wiedzieć :shocked2:
Narazie sie tym nie przejmuje po urlopie zaczne robic wyniki. 1 ide do gina u mnie w szpitalu po skierowania bo o dziwo daje skierowania na badania wszystko co musze powtorzyc do ivf (nowy jest i jeszcze nikt go nie zjebal z gory) to trzeba korzystac. A jeszcze sie okazalo jak bylam na wizycie ze od sierpnia zaczyna wspolprace z Olsztynska Artemida narazie sie szkolil hehe no i wtedy sobie przypomnialam skad znam te twarz byl przy moim transferze
Zobaczymy na co uda mi sie go naciagnac :)

Narazie sie tym nie przejmuje po urlopie zaczne robic wyniki. 1 ide do gina u mnie w szpitalu po skierowania bo o dziwo daje skierowania na badania wszystko co musze powtorzyc do ivf (nowy jest i jeszcze nikt go nie zjebal z gory) to trzeba korzystac. A jeszcze sie okazalo jak bylam na wizycie ze od sierpnia zaczyna wspolprace z Olsztynska Artemida narazie sie szkolil hehe no i wtedy sobie przypomnialam skad znam te twarz byl przy moim transferze
Zobaczymy na co uda mi sie go naciagnac :)
Ja też na badania pod koniec sierpnia idę :)

No i oczywiscie zaczyna sie stres...juz sie boje na mysl o telefonie czy cos sie zaplodnilo...masakra
Dobrze będzie. A wiesz ile miałaś dojrzałych komórek? Mi Pobrali 10 z czego tylko 3 były dojrzałe i nadawały się do zapłodnienia. Lekarz się zdziwił ze tak mało było dojrzałych bo przy moich wynikach na wizycie przed punkcja powiedział ze powinno być trochę tych komórek do zapładniania a tu d..a. 3 nie osiągnęła stadium blastocysty wiec nie dopuszczam do siebie myśli ze teraz może się nie udać a to juz 3 pełna procedura. A nie wiecie czy są jakieś badania właśnie które udziela odpowiedzi na pytanie dlaczego tak mało komórek jest dojrzałych? Przy 1 podejściu, krótkim protokole, było aż 15 dojrzałych komórek ale zapładniali tylko 6.

reklama
Puf to ja 3 cia stymulacja od lutego :o
Myślę że zależy też od dawki hormonów i innych dopalaczy. .....
Raczej bym się upierala ze 3 wogóle .....
A i 1 może wprowadzić niezłe zamieszanie. .....
Myślę że to zależy od lekarza prowadzącego. Jedna pani gin z kliniki powiedziała ze przed następna trzeba min 6 miesięcy odczekać a faceci mówia 3-4 w ciągu roku

Do góry