reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dzis urodzilo sie to dziecko od mojej szwagierki z ktora sie poklocilam. Dostalam wiadomosc smsem. Najpierw pogratulowalam smsem a potem zeby nie bylo zadzwonilam na chwile i spytalam co i jak.
Ale oczywiscie poklocilam sie ze swoim mezem...bo...zadzwonilam do niego i sie spytalam czy już wie...on ze tak i sptal sie mnie...jak sie czuje najgorsza ciocia pod sloncem i ze sie za mnie wstydzi...nie wiem czego...chyba tego ze nie przeprosilam jej choc to nie byla moja wina...powiem wam ze rycze...brzuch mnie boli i odechcialo mi sie tej punkcji...
Kopnij meza w dupe :) zamiast trzymac twoja strone to jeszcze ci dowala.
Glowa do gory mysle ze to jego manifestacja ze wam tak latwo to nie przyszlo

reklama
Jednak nie,bo lekarz stwierdził ze dobrze byłoby do 10tyg pociągnąć w pracy. A ze ja sama nie byłam zdecydowana czy chce juz je brać czy nie to tak przystałam na to :)
E tam sciema :) ale jak sie dobrze czujesz i nie masz w pracy czynnikow ktore moglyby zaszkodzic ciazy to spoko :) tylko sie nie stresujza bardzo a w pracy wiedza ? Moze ci troszke odpuszcza

Dziewczyny jak sie wkurztlam! Zadzownilam podac bete do kliniki. Po 20 min oddzwonila Pani z rejestracji z info ze Pani dr kazala odstawic leki ( tyle to ja wiem!!!) Pytam czy moge prosic o polaczenie bo nie wiem co dalej mam robic itd, uslyszalam ze nie moge ze tylko tyle pani dr kazala mi przekazac!! Super podejscie. Dobrze zeWas mam to moze mi podpowiecie co mam dalej czynic? Za ile powinno sie isc na kontrole i ustalenie planu co dalej??? Dziewczyny mialyscie taka sytuacje ze zmienialyscie lekarzs prowadzacego w tej samej klinice???
Teraz to od ciebie zalezy jak sie umowisz na wizyte ja bylam od razu. Dobrze by bylo po okresie zeby sprawdzic czy nie ma torbieli po stymulacji. Ja zmienilam lekarza po tygodniu od 1 wizyty po transferze umowilam sie do innego. Dla nich to bez roznicy kasa i tak do jednego wora idzie. Obrazic by sie mogli jakbys zrezygnowala z ich kliniki. A w takim wypadku to twoj wybor placimy wiec tez wymagac mozemy dobrego traktowania i dobrych kompetencji.

Leki są dalej refundowane? Bo nam Pani doktor mówiła, że tylko do czerwca
Są. Ja sama musiałam w lipcu dokupić jedno opakowanie menopuru bo jednak zabrakło i jest refundowany. Wejdź sobie na listę leków refundowanych od lipca br. Lekarze bali się ze wraz z zakończeniem rządowego in vitro te buce zabiorą także refundację na leki. Całe szczęście się tak nie stało

No dobrze...i tak mi juz pomoglas dzieki:)
Moze jeszcze ktoras z dziewczyn miala podobnie i cos skrobnie do mnie:)?

Ja przed crio juz 5 dni wczesniej zaczelam brac tabletki acard,progynova i zastrzyki prolutex i masc crinone i za ten zestaw oprocz acardu zaplacilam 830 zl i mam brac do bety a jak beta bedzie pozytywna to mam wykupic kolejny taki pakiet.

No to super, że są refundowane trochę mniej nam wyjdzie tylko 8 tys, a nie ponad.10 dziękuję za informację zaraz dzwonie do kliniki bo muszę jeszcze teraz jechać i wszystko ustalić już bym chciała mieć wszystko za sobą boję się co zrobię z pracą bo jak widzę powinno się po pobraniu odpoczywać, a u mnie w pracy nikt nie wie, a już nie mam urlopu więc będę musiała iść do pracy ale będę.sie bardzo oszczędzać :-)

reklama
No to super, że są refundowane trochę mniej nam wyjdzie tylko 8 tys, a nie ponad.10 dziękuję za informację zaraz dzwonie do kliniki bo muszę jeszcze teraz jechać i wszystko ustalić już bym chciała mieć wszystko za sobą boję się co zrobię z pracą bo jak widzę powinno się po pobraniu odpoczywać, a u mnie w pracy nikt nie wie, a już nie mam urlopu więc będę musiała iść do pracy ale będę.sie bardzo oszczędzać :-)
Nie masz urlopu to bierz l4. Nie chce cię straszyć ale kwota 8 tys raczej nie wystarczy:-( u nas koszt całej procedury z wizytami lekami i badaniami to około 12 tys.

Do góry