reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wysoki estradiol ale nie wiadomo ile oocytow bedzie. Ja przy niższym e2 mialam 24 pechole. Ale ja stymulacje miałam 8 dni. 3 dni po 225 i 4 po 150 i raz 75IU menopuru. Ja mam wysokie AMH wiec bedzie wysoka odpowiedz na stymulacje. Wysoki e2 czyli ryzyko hiperki to gorsze oocyty, ale ponoć lepiej sie implantują. Inaczej jest gdy masz dluga stymulacje czyli wysoki estradiol a tylko pare pecholi. No i jeszcze jedna rzecz im wiecej komórek sie zaplodni tym większe szanse na powodzenie procedury. Ja po ciężkiej hiperce miałam zarodki i nawet jeden sie zaimplantowal. Duzo komórek to więcej potencjalnych zarodków. Malo komorę lepszej jakości to mniej zarodków. Okolo polowa nie zaplodni sie poprawnie albo bedzie wadliwa itp.. To ogranicza szanse na ciaze. Komórki, zarodki to nie wszystko. Pozytywna beta to znak ze możesz być w ciąży. Wiec paradoksalnie ciaza biochemiczna lepiej rokuje niz duzo/ Malo dobrych/ zlych
To jest moj 11 dzien stymulacji...1200 puregonu i 600 menopuru. Jest ok 10 kom po 19mm...i pelno malutkich zwg na moje pco...moje amh to 22.5...
Nie wiem co o tym myslec...czy cos z nich bedzie...czy sa kiepskie...masakra ile pytań

reklama
To jest moj 11 dzien stymulacji...1200 puregonu i 600 menopuru. Jest ok 10 kom po 19mm...i pelno malutkich zwg na moje pco...moje amh to 22.5...
Nie wiem co o tym myslec...czy cos z nich bedzie...czy sa kiepskie...masakra ile pytań

Misis ja przy biochemicznej normalnie funcjonowalam i ciaza byla. Wczesniej lezalam i nic. Wszystko bylo książkowo, a poronienie bylo. Potem siedziałam w domu i relaksik i tez się udalo. Jak ma sie udać to sie uda. Najwazniejszy czas to implantacji czyli do 3-4 dni po transferze. Na rozwój zarodka, okienko implantacyjne itp.. Nie masz wpływu. Bierz nospe, relanium i magnez jak każą w klinice. Czasem dodają tez acard albo clexan. Ale to jest w gestii lekarza jakie leki poda.
Ja w zaleceniach mam tylko fragmin(zastrzyki) encorton, estrofem, lutinus i antybiotyk po punkcji przez 5 dni. Żadnych innych leków nie kazali mi brać.

Misis ja przy biochemicznej normalnie funcjonowalam i ciaza byla. Wczesniej lezalam i nic. Wszystko bylo książkowo, a poronienie bylo. Potem siedziałam w domu i relaksik i tez się udalo. Jak ma sie udać to sie uda. Najwazniejszy czas to implantacji czyli do 3-4 dni po transferze. Na rozwój zarodka, okienko implantacyjne itp.. Nie masz wpływu. Bierz nospe, relanium i magnez jak każą w klinice. Czasem dodają tez acard albo clexan. Ale to jest w gestii lekarza jakie leki poda.
Mój lekarz twierdzi ze ciąży nie wylezysz. ... Ze leżenie bardziej może zaszkodzić niż pomoc . Tak mam napisane na wpisie .....
Zalecany normalny tryb życia ( bez dzwigania )No chyba ze z jakiegoś powodu ktoś ma takie wskazania leżenia plackiem .

Ostatnia edycja:
Będzie dobrze!!! Skoro masz śnieżynkę to znaczy ze zarodek jest dobry! Ja wczoraj miałam transfer dwóch zarodków, trzeci gorzej się rozwija i nie ludze się ze uda się go zamrozić. A to moja trzecia już próba. Mam nadzieje ze teraz się uda
Własnie chodzi o to ze ja nic nie wiem...i nie wiedzialam przed transferem...strasznie mnie to wkurza bo jak czytam to wsm lekarzemowia co i jak, jakiej klady zarodki itd. Ja od samego poczatku o wszystko musze wypytywac, a przeciez moglam pominac wiele istotnych pytan bo niby skad mam wiedziec ze powinnam zapytac...dostalam 2 zarodki nie wiem jakie nie wiem jak sie rozwijaly, zostala 1 śniezynka ale tez nic o niej nie wiem :((( ehhh rozżalona jestem ..najchetniej lekarza bym zmienila przed crio...tylko nie wiem jak to vy bylo odczytane w klinice...zebym czasem nie zaszkodzila sobie :((( dzis wyje juz caly dzuen, nie mam sily do samej siebie...nie wiem, to pewnie te hormony ze mnie wychodza..imoze zblizajacy sie okres...wlasnie, ile moze potrwac az przyjdzie???wiecie moze???

reklama
Trzymamy kciuki za piekne jajca :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec:)
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi
Kciuki za kropki misiaka zeby zostaly z mamusia

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia

25: lile- kontrola w trakcie stymulacji
25:koralik83 - wizyta kontrlna przed stymulacja
25: Natalii5- wizyta u nowego gin
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
26:mavi -wizyta u gin prowadzacego ciążę
26: rybka14- criotransfer
26:katherina203 -punkcja
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
27: marzen88- betowanie 1

Sierpień
1:BeataWarszawa - wizyta kontrolna w klinice
1:husan- betowanie1
2:martka83 -wizyta u gin prowadzacego ciążę
2: natula - wizyta pecherzykowo serduszkowa
2:butterfly1331- wizyta rozpoczynajaca stymulacje
2:eve87- wizyta serduszkowa
3:Truskawka89 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
3:nieagatka - wizyta serduszkowa
3:misis188 - betowanie 1
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzacego ciążę
4:martka83- badania prenataln
4:Kajka89- wizyta u gin prowadzacego ciążę
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
10:Kajka89 -badanie prenatalne
10:mavi -badania prenatalne
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡♡[/QUOTE][/QUOTE]

Do góry