reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam was kochane:) Pisze do was najszczęśliwsza kobieta pod słońcem :) od 4 nie mogłam spać, o 4,30 poszłam nasikać :D I są dwie kreski ;) Z wrażenia nie zasnęłam już i cały czas sprawdzałam czy kreska nie znika[emoji14]M kazał mi spać, a ja mu mówię, że nie mogę bo boję się, że jak się obudzę to wszystko znów okaże się snem. Ale tym razem to prawda:D:p:) Ale jestem szczęśliwa jednak 07.07 to nasza szczęśliwa data :pZobacz media 717746
Cudowna wiadomość! !!! :):):):):)
Gratulacje, nie bój się nie zniknie,nawet będzie rosło ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A więc dokładnie rok temu zaczęła się nasza przygoda z in vitro. Pierwsza wizyta i pierwszy lekarz, który powiedział, że z takimi parametrami nasienia szansa na naturalną ciąże to jak trafić 6 w totka :( , a nikt nam tego wcześniej nie powiedział i wszyscy skupiali się na mnie i moim pcos. Prof zaproponował podejście z programu MZ. I tak się zaczęło. Pierwsza stymulacja ( styczeń 2016) protokół długi Gonapeptyl + Menopur. Pobrano 8 ( 7 dojrzałych )komórek, 6 zapłodniono 1 blastkę podano i dwie zamrożono. 6dpt-7dpt zauważyłam trochę krwi na aplikatorze, 8dpt lekko plamiłam na brązowo, 9dpt mocno plamiłam na brązowo, szukając info u dr gogle trafiłam do was :) dziewczyny proponowały sikańca. Zrobiłam i pojawiły się 2 kreski, ale w nocy zaczęłam krwawić żywą krwią :( 10 dpt nadal 2 kreski ( ale bladzioch) 11dpt beta 6,5.
Kwiecień crio - beta negatywna
Maj crio- beta negatywna
Czerwiec drugie podejście z MZ , protokół krótki, stymulacja Puregonem. W trakcie stymulacji dowiedzieliśmy się, że się nie wyrobimy do końca czerwca i musimy za wszystko zapłacić, albo zrezygnować. Jednak podjeliśmy słuszną decyzję :) Pobrano 10 komórek, 6 nadawało się do zapłodnienia, Blastka 2AB jest z nami :)
Jeszce nie wiemy czy mamy jakieś śnieżynki, kazali zadzwonić po 14 dniach.

Gratuluję bet.
Dziewczyny kolejne podejście, kolejne nadzieje i obawy. Tym razem wiekszy dystans i zobaczymy jaki finał mnie czeka.
Mam zupełnie inny zestaw leków przed transferem;
-duphaston
- prolutex 25
- żel crinone
- estrofem

Mialyscie taki zestaw? Oststnio mialam lutinus z duphastonem i estrofemem. Wydaje mi się ze dużo tego. Ten prolutex wzięłam dziś pierwszy raz i boli strasznie...
Czy to musi tyle kosztować? Jedna recepta ponad 1100 ?
Ja mialam estrofem, gonapeptyl, luteina, fraxoparine i encorton..ale jesli ma pomoc, to warte kazdej ceny:)

Gratuluję bet.
Dziewczyny kolejne podejście, kolejne nadzieje i obawy. Tym razem wiekszy dystans i zobaczymy jaki finał mnie czeka.
Mam zupełnie inny zestaw leków przed transferem;
-duphaston
- prolutex 25
- żel crinone
- estrofem

Mialyscie taki zestaw? Oststnio mialam lutinus z duphastonem i estrofemem. Wydaje mi się ze dużo tego. Ten prolutex wzięłam dziś pierwszy raz i boli strasznie...
Czy to musi tyle kosztować? Jedna recepta ponad 1100 ?
Ja mam Crinone *1 i 2*1 Estroferm.
Pisanko to do prezentu dorzucam najlepsze życzenia :*

Natula ogromne gratulacje :) poczatek Twojej historii przypomina mi nas,bo mnie też na początku lekarka usilnie leczyła pod kątem PCOSu ignorując zupełnie wyniki Mężą. Dopiero potem inny lekarz spojrzał tylko na wyniki nasienia i powiedział,że to inną drogę trzeba obrać o_O

Ehh takie piękne testy wychodzą Wam dziewczyny i to tak wcześnie,że zaczyna do mnie docierać,że ten mój w 7dpt blastki mógł już powiedzieć wszystko :(

A więc dokładnie rok temu zaczęła się nasza przygoda z in vitro. Pierwsza wizyta i pierwszy lekarz, który powiedział, że z takimi parametrami nasienia szansa na naturalną ciąże to jak trafić 6 w totka :( , a nikt nam tego wcześniej nie powiedział i wszyscy skupiali się na mnie i moim pcos. Prof zaproponował podejście z programu MZ. I tak się zaczęło. Pierwsza stymulacja ( styczeń 2016) protokół długi Gonapeptyl + Menopur. Pobrano 8 ( 7 dojrzałych )komórek, 6 zapłodniono 1 blastkę podano i dwie zamrożono. 6dpt-7dpt zauważyłam trochę krwi na aplikatorze, 8dpt lekko plamiłam na brązowo, 9dpt mocno plamiłam na brązowo, szukając info u dr gogle trafiłam do was :) dziewczyny proponowały sikańca. Zrobiłam i pojawiły się 2 kreski, ale w nocy zaczęłam krwawić żywą krwią :( 10 dpt nadal 2 kreski ( ale bladzioch) 11dpt beta 6,5.
Kwiecień crio - beta negatywna
Maj crio- beta negatywna
Czerwiec drugie podejście z MZ , protokół krótki, stymulacja Puregonem. W trakcie stymulacji dowiedzieliśmy się, że się nie wyrobimy do końca czerwca i musimy za wszystko zapłacić, albo zrezygnować. Jednak podjeliśmy słuszną decyzję :) Pobrano 10 komórek, 6 nadawało się do zapłodnienia, Blastka 2AB jest z nami :)
Jeszce nie wiemy czy mamy jakieś śnieżynki, kazali zadzwonić po 14 dniach.
Ale dalas mi nadziei...tez mam pcos i tez mam krotki protokol z puregonem...moze u mnie tez sie uda...
A mam jeszcze jedno pytanie...po ilu dniach od poerwszego puregonu mialas punkcje bo nie wiem ile taki krotki protokol trwa...
Jeszcze raz ci gratuluje...

Trzymamy kciuki ✊✊✊✊ za duze jajca :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec :) ;)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

16:misis188- wizyta kontrolna w trakcie stymulacji

17:husan- kontrola przed criotransferem
18: natula - betowanie 1
18:katherina203- kontrola w trakcie stymulacji
19: kilosierra- betowanie 1
20:nieagatka - betowanie 1
21: eve87- betowanie 1
22:anika11 -wizyta u gin prowadzącego ciążę
23:jagodaaga- betowanie 1
25: lile- kontrola w trakcie stymulacji
25:koralik83 - wizyta kontrlna przed stymulacja
25: Natalii5- wizyta u nowego gin
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
27: marzen88- betowanie 1
Sierpień
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzacego ciążę
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;):D
♡♡♡♡♡

Ostatnia edycja:
reklama
Ale dalas mi nadziei...tez mam pcos i tez mam krotki protokol z puregonem...moze u mnie tez sie uda...
A mam jeszcze jedno pytanie...po ilu dniach od poerwszego puregonu mialas punkcje bo nie wiem ile taki krotki protokol trwa...
Jeszcze raz ci gratuluje...
Puregon 150j brałam od 2dc do 8dc. 8-9dc cetrotide. 9dc ortivell . 11dc punkcja. 16dc transfer :)

Do góry