reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam was kochane:) Pisze do was najszczęśliwsza kobieta pod słońcem :) od 4 nie mogłam spać, o 4,30 poszłam nasikać :D I są dwie kreski ;) Z wrażenia nie zasnęłam już i cały czas sprawdzałam czy kreska nie znika[emoji14]M kazał mi spać, a ja mu mówię, że nie mogę bo boję się, że jak się obudzę to wszystko znów okaże się snem. Ale tym razem to prawda:D:p:) Ale jestem szczęśliwa jednak 07.07 to nasza szczęśliwa data :pZobacz media 717746
Cudowna wiadomość! !!! :):):):):)
Gratulacje, nie bój się nie zniknie,nawet będzie rosło ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A więc dokładnie rok temu zaczęła się nasza przygoda z in vitro. Pierwsza wizyta i pierwszy lekarz, który powiedział, że z takimi parametrami nasienia szansa na naturalną ciąże to jak trafić 6 w totka :( , a nikt nam tego wcześniej nie powiedział i wszyscy skupiali się na mnie i moim pcos. Prof zaproponował podejście z programu MZ. I tak się zaczęło. Pierwsza stymulacja ( styczeń 2016) protokół długi Gonapeptyl + Menopur. Pobrano 8 ( 7 dojrzałych )komórek, 6 zapłodniono 1 blastkę podano i dwie zamrożono. 6dpt-7dpt zauważyłam trochę krwi na aplikatorze, 8dpt lekko plamiłam na brązowo, 9dpt mocno plamiłam na brązowo, szukając info u dr gogle trafiłam do was :) dziewczyny proponowały sikańca. Zrobiłam i pojawiły się 2 kreski, ale w nocy zaczęłam krwawić żywą krwią :( 10 dpt nadal 2 kreski ( ale bladzioch) 11dpt beta 6,5.
Kwiecień crio - beta negatywna
Maj crio- beta negatywna
Czerwiec drugie podejście z MZ , protokół krótki, stymulacja Puregonem. W trakcie stymulacji dowiedzieliśmy się, że się nie wyrobimy do końca czerwca i musimy za wszystko zapłacić, albo zrezygnować. Jednak podjeliśmy słuszną decyzję :) Pobrano 10 komórek, 6 nadawało się do zapłodnienia, Blastka 2AB jest z nami :)
Jeszce nie wiemy czy mamy jakieś śnieżynki, kazali zadzwonić po 14 dniach.

Gratuluję bet.
Dziewczyny kolejne podejście, kolejne nadzieje i obawy. Tym razem wiekszy dystans i zobaczymy jaki finał mnie czeka.
Mam zupełnie inny zestaw leków przed transferem;
-duphaston
- prolutex 25
- żel crinone
- estrofem

Mialyscie taki zestaw? Oststnio mialam lutinus z duphastonem i estrofemem. Wydaje mi się ze dużo tego. Ten prolutex wzięłam dziś pierwszy raz i boli strasznie...
Czy to musi tyle kosztować? Jedna recepta ponad 1100 ?
Ja mialam estrofem, gonapeptyl, luteina, fraxoparine i encorton..ale jesli ma pomoc, to warte kazdej ceny:)

Gratuluję bet.
Dziewczyny kolejne podejście, kolejne nadzieje i obawy. Tym razem wiekszy dystans i zobaczymy jaki finał mnie czeka.
Mam zupełnie inny zestaw leków przed transferem;
-duphaston
- prolutex 25
- żel crinone
- estrofem

Mialyscie taki zestaw? Oststnio mialam lutinus z duphastonem i estrofemem. Wydaje mi się ze dużo tego. Ten prolutex wzięłam dziś pierwszy raz i boli strasznie...
Czy to musi tyle kosztować? Jedna recepta ponad 1100 ?
Ja mam Crinone *1 i 2*1 Estroferm.
Pisanko to do prezentu dorzucam najlepsze życzenia :*

Natula ogromne gratulacje :) poczatek Twojej historii przypomina mi nas,bo mnie też na początku lekarka usilnie leczyła pod kątem PCOSu ignorując zupełnie wyniki Mężą. Dopiero potem inny lekarz spojrzał tylko na wyniki nasienia i powiedział,że to inną drogę trzeba obrać o_O

Ehh takie piękne testy wychodzą Wam dziewczyny i to tak wcześnie,że zaczyna do mnie docierać,że ten mój w 7dpt blastki mógł już powiedzieć wszystko :(

A więc dokładnie rok temu zaczęła się nasza przygoda z in vitro. Pierwsza wizyta i pierwszy lekarz, który powiedział, że z takimi parametrami nasienia szansa na naturalną ciąże to jak trafić 6 w totka :( , a nikt nam tego wcześniej nie powiedział i wszyscy skupiali się na mnie i moim pcos. Prof zaproponował podejście z programu MZ. I tak się zaczęło. Pierwsza stymulacja ( styczeń 2016) protokół długi Gonapeptyl + Menopur. Pobrano 8 ( 7 dojrzałych )komórek, 6 zapłodniono 1 blastkę podano i dwie zamrożono. 6dpt-7dpt zauważyłam trochę krwi na aplikatorze, 8dpt lekko plamiłam na brązowo, 9dpt mocno plamiłam na brązowo, szukając info u dr gogle trafiłam do was :) dziewczyny proponowały sikańca. Zrobiłam i pojawiły się 2 kreski, ale w nocy zaczęłam krwawić żywą krwią :( 10 dpt nadal 2 kreski ( ale bladzioch) 11dpt beta 6,5.
Kwiecień crio - beta negatywna
Maj crio- beta negatywna
Czerwiec drugie podejście z MZ , protokół krótki, stymulacja Puregonem. W trakcie stymulacji dowiedzieliśmy się, że się nie wyrobimy do końca czerwca i musimy za wszystko zapłacić, albo zrezygnować. Jednak podjeliśmy słuszną decyzję :) Pobrano 10 komórek, 6 nadawało się do zapłodnienia, Blastka 2AB jest z nami :)
Jeszce nie wiemy czy mamy jakieś śnieżynki, kazali zadzwonić po 14 dniach.
Ale dalas mi nadziei...tez mam pcos i tez mam krotki protokol z puregonem...moze u mnie tez sie uda...
A mam jeszcze jedno pytanie...po ilu dniach od poerwszego puregonu mialas punkcje bo nie wiem ile taki krotki protokol trwa...
Jeszcze raz ci gratuluje...

Trzymamy kciuki ✊✊✊✊ za duze jajca :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec :) ;)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

16:misis188- wizyta kontrolna w trakcie stymulacji

17:husan- kontrola przed criotransferem
18: natula - betowanie 1
18:katherina203- kontrola w trakcie stymulacji
19: kilosierra- betowanie 1
20:nieagatka - betowanie 1
21: eve87- betowanie 1
22:anika11 -wizyta u gin prowadzącego ciążę
23:jagodaaga- betowanie 1
25: lile- kontrola w trakcie stymulacji
25:koralik83 - wizyta kontrlna przed stymulacja
25: Natalii5- wizyta u nowego gin
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
27: marzen88- betowanie 1
Sierpień
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzacego ciążę
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;):D
♡♡♡♡♡

Ostatnia edycja:
reklama
Ale dalas mi nadziei...tez mam pcos i tez mam krotki protokol z puregonem...moze u mnie tez sie uda...
A mam jeszcze jedno pytanie...po ilu dniach od poerwszego puregonu mialas punkcje bo nie wiem ile taki krotki protokol trwa...
Jeszcze raz ci gratuluje...
Puregon 150j brałam od 2dc do 8dc. 8-9dc cetrotide. 9dc ortivell . 11dc punkcja. 16dc transfer :)

Do góry