reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czytałam o tej ustawie, można max 6 i nie można niszczyć.
Ale niestety/stety nie jest napisane co jest będzie więcej jak 6. Wydaje mi się, że powinni zapladniac wszystkie bo nie wiadomo ile przetrwa. A jak przetrwa 10 to nie można niszczyć i mamy szczęście :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Owocyty można niszczyć bądź oddać do adopcji bądź zamrozić bądź do celów naukowych. Nie można niszczyć zarodków dlatego jest zapis ze można max 6 zaplodnic ( pisior myśli nad ustawą by można było zaplodnic 1 ) ale czasem lekarz robi inaczej jakieś podstawy musi mieć i zapłodnia wszystkie

Ostatnia edycja:
reklama
Marzen narazie sie martwie czy ten puregon cos na mnie dziala...juz tyle mialam lekow co nic na mnie nie dzialaly...:(
katharina, ja byłam stymulowana Puregonem, wyhodowałam wtedy 4 komórki z czego 2 się rozpadły, 2 podano, ale nie zaskoczyło. Przy kolejnej stymulacji miałam Puregon 150jm i na nim wyhodowałam 12 komórek, 10 zapłodniono, 2 podano, resztę zamrożono. To pewnie i tak indywidualna sprawa każdej z nas, bo różnie organizm reaguje, ale mi Puregon za wiele nie pomógł.

Ogólnie panowała tam kulturka i dyskrecja. Do p

katharina, ja byłam stymulowana Puregonem, wyhodowałam wtedy 4 komórki z czego 2 się rozpadły, 2 podano, ale nie zaskoczyło. Przy kolejnej stymulacji miałam Puregon 150jm i na nim wyhodowałam 12 komórek, 10 zapłodniono, 2 podano, resztę zamrożono. To pewnie i tak indywidualna sprawa każdej z nas, bo różnie organizm reaguje, ale mi Puregon za wiele nie pomógł.
Ja miałam krótki protokół na puregonie, i też słabo. 9 komórek, 5 dojrzałych, 4 zapłodnienie, 2 transfer,żadna nie przetrwała. Procedura nie udana :(

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczynki :* dziekuje za wszystkie gratulacje :)
Ewunka,chlopcy spia w lozeczku, w dzien w salonie na kanapie albo u siebie,pod warunkiem ze w ogole spia...karmieni sa i cycem i mm,bo tracili na wadze.
W dzien ktorys juz dzien nie spia,ja nic innego nie robie tylko ich karmie,szanowna tesciowa juz nauczyla ich brania od razu na rece wiec pomalu mam przesrane:(
Jedno dziecko,to jedno ale przy dwojce to troche problematyczne. Coz...w kazdym razie zyjemy wszyscy ;) wariuje chwilami ale potem ktorys z nich sie usmiechnie tak ze az wyszczerzy dziaselka i jest super <3
O Was caly czas pamietam alemoi terrorysci nie pozwalaja mi ostatnio na biezace Was sledzenie:( w kazdym razie trzymamy mocno kciuki za Was. Niby dlaczego macie miec lepiej ode mnie :p

Widać pco może być podkładka
U ..... nie pamiętam niku przy 2 podejściu podkładka było to ze przy 1 miała mało jajek i przy 2 podejściu powiedział ze zaplodnioni 10 a nie 6

Ja mam pcos i to nie było podkładka do zapłodnienia wszystkich komórek [emoji20] dopiero za trzecim razem zapłodnili wszystkie zgodnie z ustawa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Dziewczynki :* dziekuje za wszystkie gratulacje :)
Ewunka,chlopcy spia w lozeczku, w dzien w salonie na kanapie albo u siebie,pod warunkiem ze w ogole spia...karmieni sa i cycem i mm,bo tracili na wadze.
W dzien ktorys juz dzien nie spia,ja nic innego nie robie tylko ich karmie,szanowna tesciowa juz nauczyla ich brania od razu na rece wiec pomalu mam przesrane:(
Jedno dziecko,to jedno ale przy dwojce to troche problematyczne. Coz...w kazdym razie zyjemy wszyscy ;) wariuje chwilami ale potem ktorys z nich sie usmiechnie tak ze az wyszczerzy dziaselka i jest super <3
O Was caly czas pamietam alemoi terrorysci nie pozwalaja mi ostatnio na biezace Was sledzenie:( w kazdym razie trzymamy mocno kciuki za Was. Niby dlaczego macie miec lepiej ode mnie :p
Czesia serce Ty moje jak możesz ich do łóżeczka odkładać na noc hihihi ja będę z nimi spała dopuki nie zaczną sami uciekać. Pozdrów teściowa :biggrin2:

Do góry