reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ustawa ponoć mówi ze nie można zaplodnic więcej jak 6 .
Chyba ze 3 podejście to można wszystkie .
Ale. ..... lekarz może jak widać na przykładach zrobić inaczej nie jest to 1 osóba której zaplidnili wszystkie. .....
Czytałam o tej ustawie, można max 6 i nie można niszczyć.
Ale niestety/stety nie jest napisane co jest będzie więcej jak 6. Wydaje mi się, że powinni zapladniac wszystkie bo nie wiadomo ile przetrwa. A jak przetrwa 10 to nie można niszczyć i mamy szczęście :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Butterfly mnie bolał dwa dni brzuch wzięłam ibuprom bo nie dawalam rady.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję. Ja też już nie daję rady, boli jak diabli. Dziś drugi dzień. Aż mi promieniuje do kręgosłupa. Myślisz,że mogę wziąć apap? Tylko to znalazłam w torebce.
Kurczę, nie wezmę przecież L4, bo mnie boli brzuch i chcę leżeć :(

Dziękuję. Ja też już nie daję rady, boli jak diabli. Dziś drugi dzień. Aż mi promieniuje do kręgosłupa. Myślisz,że mogę wziąć apap? Tylko to znalazłam w torebce.
Kurczę, nie wezmę przecież L4, bo mnie boli brzuch i chcę leżeć :(

Przepraszam, że nie jestem zorientowana, ale jesteś po transferze?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ustawa mówi jasno, że można zaplodnic tylko 6 komórek. Co oznacza, że z x liczby komórek, embriolog wybiera 6 najlepszych i do nich podawany jest plemnik czyli 6 jest zapladnianych.
Nie ma innej możliwości! I nie ma czegoś takiego jak dobra wola lekarza. Kliniki odpowiadają prawnie z tego tytułu.
Wyjątkiem jest 3 pełna procedura, wiek lub specjalne okoliczności. W takim przypadku lekarz/ embriolog, który zapladnia więcej komórek musi to udokumentować.

Beata jest napisane. Bo nie mogą zaplodnic więcej niż 6 komórek.
Jeszcze chwila i Klawitter doprowadzi do calkowitego zakazu mrożenia. ...

Ustawa mówi jasno, że można zaplodnic tylko 6 komórek. Co oznacza, że z x liczby komórek, embriolog wybiera 6 najlepszych i do nich podawany jest plemnik czyli 6 jest zapladnianych.
Nie ma innej możliwości! I nie ma czegoś takiego jak dobra wola lekarza. Kliniki odpowiadają prawnie z tego tytułu.
Wyjątkiem jest 3 pełna procedura, wiek lub specjalne okoliczności. W takim przypadku lekarz/ embriolog, który zapladnia więcej komórek musi to udokumentować.

Ok,bo nie wczytywalam się aż tak. Czyli u dziewczyny ,które mają więcej musiały zaistnieć takie okoliczności. Ale swoją drogą zapytam przy kolejnym podejściu.
Niedługo to ten xxx zabroni wszystkiego :/
Teraz zabrali dofinansowanie,kto wie do czego się dalej posuną :/

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Przepraszam, że nie jestem zorientowana, ale jesteś po transferze?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nic nie szkodzi, ja jestem tu od kilku miesięcy, a też niektóre historie mi się mylą :)
Jestem po pierwszym nieudanym podejściu. Transfer miałam 4 maja. Teraz zaczęłam znów długi protokół (nie mieliśmy mrozaków, muszę wszystko przechodzić od nowa). Wzięłam 6 tabletek marvelonu. W przeciwieństwie do pierwszego razu, mój okres zniknął po pierwszej tabletce, od wczoraj plamię i ch...nie boli mnie brzuch :( To tak w skrócie.

A ja mam 31 lat i pierwsze in vitro i jak bedzie wiecej niz 6 to mi lekarz powiedzial ze zaplodnia mi wiecej niz 6 kom

reklama
Do góry