reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a jak jest w lipcu z refundacją leków do stymulacji? W klinice Pani doktor powiedziała nam, że nie wiadomo czy w lipcu na liście leków refundowanych znajdą się leki do stymulacji in vitro... Dlatego śpieszyliśmy się żeby do in vitro podejść w czerwcu.

W tym momencie już nie. Był na takiej hmhm kuracji, brał bardzo silne leki, które można brać jedynie przez krótki okres czasu i pod kontrolą lekarza. Jedyne witminy, które brał mój mąż a można je kupić bez recepty to profertil. Leczenie nie dało żadnych efektów, więc androlog z Novum zaproponował nam in vitro (wcześniej chciał podleczyć męża aby spróbować inseminacji). Na pocieszenie powiedział, że na inseminację wyniki za słabe, ale na in vitro bardzo dobre :p Takie pocieszenie...
U nas tez jest problem z nasieniem przy pierwszych badaniach bylo i malo plemnikow bo 100000 lekarz kiepska morfologia budowa lekarz od razu powiedzial ze in vitro. A jak pytalismy o suplenebtacje to mowil ze nic nie pomorze. Wiec na wlasna reke m zaczol brac androvit plus i orzechy brazylijskie. Poprawa byla mega 167 mln budowa i morfologia w normie. Ruch malo sie poprawil wiec dolozylismy jeszcze l karnityne nie robilismy badan przed transferem ale z karty wypisowej wynika ze ruch tez ulegl poprawie :)

Dziewczyny a jak jest w lipcu z refundacją leków do stymulacji? W klinice Pani doktor powiedziała nam, że nie wiadomo czy w lipcu na liście leków refundowanych znajdą się leki do stymulacji in vitro... Dlatego śpieszyliśmy się żeby do in vitro podejść w czerwcu.

My tez mieliśmy watpliwości, jednak w NOVUM powiedzieli nam, ze leki bedą refundowane dopóki minister nie zmieni listy, a to nie dzieje sie z dnia na dzień.
Musiałam dokupić kilka zastrzyków i były refundowane (lipiec)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja naturalne, ew. koktajl na niej robię ze świeżymi owocami. Kupnych jogurtów/maślanek nie jem od jakiegoś czasu.

Aaaa co prawda nie 19 ale z 10 pierogów z jagodami właśnie zjadłam plus Małż wróci to będzie karpatka na deser czyli jestem już praktycznie w ciąży :DDD

Ja miałam podany jeden zarodek mimo,że mieliśmy jeszcze jedną blastkę.
To juz troche lepiej bo naturalnej nie lubie ale jak mozna ze swiezymi owocami to spox

reklama
Do góry