reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a jak jest w lipcu z refundacją leków do stymulacji? W klinice Pani doktor powiedziała nam, że nie wiadomo czy w lipcu na liście leków refundowanych znajdą się leki do stymulacji in vitro... Dlatego śpieszyliśmy się żeby do in vitro podejść w czerwcu.

W tym momencie już nie. Był na takiej hmhm kuracji, brał bardzo silne leki, które można brać jedynie przez krótki okres czasu i pod kontrolą lekarza. Jedyne witminy, które brał mój mąż a można je kupić bez recepty to profertil. Leczenie nie dało żadnych efektów, więc androlog z Novum zaproponował nam in vitro (wcześniej chciał podleczyć męża aby spróbować inseminacji). Na pocieszenie powiedział, że na inseminację wyniki za słabe, ale na in vitro bardzo dobre :p Takie pocieszenie...
U nas tez jest problem z nasieniem przy pierwszych badaniach bylo i malo plemnikow bo 100000 lekarz kiepska morfologia budowa lekarz od razu powiedzial ze in vitro. A jak pytalismy o suplenebtacje to mowil ze nic nie pomorze. Wiec na wlasna reke m zaczol brac androvit plus i orzechy brazylijskie. Poprawa byla mega 167 mln budowa i morfologia w normie. Ruch malo sie poprawil wiec dolozylismy jeszcze l karnityne nie robilismy badan przed transferem ale z karty wypisowej wynika ze ruch tez ulegl poprawie :)

Dziewczyny a jak jest w lipcu z refundacją leków do stymulacji? W klinice Pani doktor powiedziała nam, że nie wiadomo czy w lipcu na liście leków refundowanych znajdą się leki do stymulacji in vitro... Dlatego śpieszyliśmy się żeby do in vitro podejść w czerwcu.

My tez mieliśmy watpliwości, jednak w NOVUM powiedzieli nam, ze leki bedą refundowane dopóki minister nie zmieni listy, a to nie dzieje sie z dnia na dzień.
Musiałam dokupić kilka zastrzyków i były refundowane (lipiec)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja naturalne, ew. koktajl na niej robię ze świeżymi owocami. Kupnych jogurtów/maślanek nie jem od jakiegoś czasu.

Aaaa co prawda nie 19 ale z 10 pierogów z jagodami właśnie zjadłam plus Małż wróci to będzie karpatka na deser czyli jestem już praktycznie w ciąży :DDD

Ja miałam podany jeden zarodek mimo,że mieliśmy jeszcze jedną blastkę.
To juz troche lepiej bo naturalnej nie lubie ale jak mozna ze swiezymi owocami to spox

reklama
Do góry