reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

oooo super :D i w dodatku jestesmy w tym samym wieku :D jak sie nam uda to moze kiedys na spacer z wozkami sie umowimy :D a do ktorego lekarza chodzisz?
Do Mirockiego . Tez uważam ze tam trochę taśmowe jada ale mam 2 znajome które właśnie dzieki tej klinice mają dzieciaczki. A pożary blisko i dobre opinie .a twój lekarz? ??

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zewzgledu na to ze tyle lekarst bierzemy to zostane u niego tak postanowilismy z M. Zresztą wizyty tyle samo kosztują co u innych ginekologów. .. kiedy masz wizytę ?? Ja w piątek serduszkową i siedzę jak na szpilkach.

Zewzgledu na to ze tyle lekarst bierzemy to zostane u niego tak postanowilismy z M. Zresztą wizyty tyle samo kosztują co u innych ginekologów. .. kiedy masz wizytę ?? Ja w piątek serduszkową i siedzę jak na szpilkach.

Ja wlasnie tez chyba do niego bede chodziła, bo jednak to ciaza z in vitro i nie wiem jak z lekami, pewnie inny by kazał odstawic, poza tym nie mam lepszego lekarza. W 1szej ciazy chodziłam do niby takiego znanego ordynatora, a skonczyło sie urodzeniem wczesniaka i moim pobytem na oiom w bardzo ciezkim stanie, ledwo z tego wyszłam. Dzis jade po recepty i sie zapisze, jak beda miec termin to chyba na przyszły piatek, bo to bedzie 21 dpt, pecherzyk moze bedzie juz widac, pozniej z tego co wiem M. idzie na urlop

Dzieki za odpowiedzi. Przyczyna to słabe parametry po stronie męskiej :(

Dobija nas tez ta nowa ustawa (o której dowiedzieliśmy sie notabene w dniu transferu) - ta o możliwości zapłodnienia tylko 6 komórek. Ile można zapłodnić powyżej drugiego razu? Niestety nie mogę tego wyczytać z ustawy :( oboje mamy poniżej 35 lat

Ustawowo jest jeszcze ze 6 kom. Ja lecze sie w Białymstoku Artemida i ze pierwsza punkcja wyszla slabo to przy drugiej mialam mozliwosc 10 kom zaplodnic

Ja wlasnie tez chyba do niego bede chodziła, bo jednak to ciaza z in vitro i nie wiem jak z lekami, pewnie inny by kazał odstawic, poza tym nie mam lepszego lekarza. W 1szej ciazy chodziłam do niby takiego znanego ordynatora, a skonczyło sie urodzeniem wczesniaka i moim pobytem na oiom w bardzo ciezkim stanie, ledwo z tego wyszłam. Dzis jade po recepty i sie zapisze, jak beda miec termin to chyba na przyszły piatek, bo to bedzie 21 dpt, pecherzyk moze bedzie juz widac, pozniej z tego co wiem M. idzie na urlop
U mnie w 14 dpt juz był pecherzyk i ciałko żółte było już widoczne. To super może kiedyś się uda i się spotkamy w tej ciemnej poczekalni [emoji1]

Dzięki i również trzymam kciuki. Kiedy testujesz? :)

U nas to samo,tylko normalne badanie i DNA plemników.Nikt nam nawet nie wspomniał o tym teście..

U mnie też w środę podglądanie i też jestem już po 5 zastrzykach :) Tylko dawkę mam niższą po 100j. Dziś mnie jeszcze bardziej boli podbrzusze, mam nadzieję że żadnej hiperstymulacji nie będzie..
Hej ja boje się testować :)
Powinnam za tydzień w środę :) najwcześniej w poniedziałek jak się zbiór na odwagę :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

A próbowali Wam podać zarodki wcześniej niż w 5 dobie? Nam teraz podali blastocystę (5 komórek, 4 nadawały się do zapłodnienia, do blastki doszła jedna, 3 były morulami i nie nadawały się do mrożenia). Teraz zmieniamy strategię - mam mieć podane zarodki w 3 dobie, ponieważ jest teoria,że przy czynniku męskim tak może być lepiej.
Może to coś pomoże, my mieliśmy punkcje w środę ok 11 a transfer w piątek o 14

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry