reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

CRAFT1.png
W ramach przypomnienia

Załączniki

• CRAFT1.png
    CRAFT1.png
    360,5 KB · Wyświetleń: 560
reklama
Dzieki za odpowiedzi. Przyczyna to słabe parametry po stronie męskiej :(

Dobija nas tez ta nowa ustawa (o której dowiedzieliśmy sie notabene w dniu transferu) - ta o możliwości zapłodnienia tylko 6 komórek. Ile można zapłodnić powyżej drugiego razu? Niestety nie mogę tego wyczytać z ustawy :( oboje mamy poniżej 35 lat

Jestescie z Krakowa? Ja lecze się w macierzyństwie, jest to troche fabryka jak kazda tego typu klinika, ale mają duża skuteczność, napewno duzo lepsze opinie niz parents. U nas tez przyczyną in vitro sa niskie parametry nasienia, a jak na razie wszystko wskazuje, ze 2 transfer jest udany. Niestety co do ilośći zapładnianych komórek to kryterium jest wiek a nie ilosc podejsc :/

Mavi mam dokładnie to samo co Ty, ciagle sie teraz martwie, zeby nie było pustego jaja płodowego, w ogole sie martwie czy beta nagle nie zacznie spadac nawet przed wizyta u lekarza :/ najgorsze, ze juz nic na to nie mozemy poradzic, zupelnie nic nie mozemy juz zrobic tylko czekac :(

Dobija nas tez ta nowa ustawa (o której dowiedzieliśmy sie notabene w dniu transferu) - ta o możliwości zapłodnienia tylko 6 komórek. Ile można zapłodnić powyżej drugiego razu? Niestety nie mogę tego wyczytać z ustawy :( oboje mamy poniżej 35 lat
Hej!
Nasz lekarz twierdzi, że można zapłodnić tylko 6 komórek za każdym razem (chociaż zdarzały się tu przypadki, że dziewczynom zapłodnili więcej komórek).
Tak, jak pisze Ewunka, teoretycznie powinno się udać do 4 pełnej procedury. Może musicie trochę odetchnąć i spróbujecie jeszcze raz. Zmiana kliniki to też jakiś pomysł.
Wiecie, czemu nie dochodzi do implementacji? Może warto jeszcze poszukać, zrobić dodatkowe badania? Może oprócz nasienia jest też jakaś przeszkoda u Twojej żony? Co mówi lekarz?
In vitro jest trudnym doświadczeniem dla każdego z nas. Może rozważcie wsparcie psychologa? Kondycja psychiczna też ma znaczenie.
Trzymajcie się!

U nas mieliśmy 2 w 1. Słabe parametry (niska ruchliwość i mało prawidlowych).
Byłeś w androloga?
U nas udało się zapłodnic 4 komórki na 5, ale maksymalnie moglibyśmy zapłodnic tylko 6.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Mavi, Truskawka ja też tak jak Wy czekałam jak na szpilkach na wizyte serduszkowa. Wujek Google nie powinien istnieć w tych momentach. Tez czytałam i pustym jaju i tez się tego bałam. Niestety nasza głowa lubi platac nam figla. Trzeba myślę pozytywnie.
Znam osobę, która do tej pory nie ma mdłości, dobrze się czuję, a panicznie bala się każdej wizyty i przed ostatnią mówiła ze raczej nic z tego. Bo za dobrze się czuje.
Pamiętajcie każda ciąża przebiega inaczej i nie należy patrzeć ze ktoś ma mdłości a Ty nie.
wszystko jest dobrze :*

reklama
Do góry