reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem od czego zacząć :( Żona niestety psychicznie nie wytrzymuje - ja zresztą też :( Mówi że nigdy się nie uda i że musimy rozważyć adopcję ze wskazaniem. Powiedzcie czy jest jakaś szansa przy 2 nie udanych In Vitro, 3 transferach, z czego ostatnio podano 2 zarodki bardzo dobrej klasy :(??

Lekarze oczywiście będą mówić że się da, bo dla nich to kasa.
Ponadto rozważamy (jakbyśmy się zdecydowali na kolejne podejście) zmianę kliniki. Teraz chodzimy do Parens w Krakowie. Myślimy o bocianie w Białymstoku.

Co mogę zrobić żeby Ją jeszcze bardziej wesprzeć? Niestety ja sam nie wytrzymuje ale staram się Jej tego nie pokazywać i siedzę po nocach :/
Hej,jaki jest u Was powód podejścia do in vitro?
To jest cholernie ciężkie i niesprawiedliwe,ale nie poddawajcie się. Są pary,którym udaje się za 4 lub 5 razem.
Nie znam opinii o waszej klinice ale może zmiana kliniki i lekarza da Wam wiatru w żagle. Wiem,że kilka dziewczyn stąd leczy bądź leczylo się w Białymstoku.
A rozwazaliscie zmianę kliniki w Krakowie? Może mają swoje oddziały Novum,Invimed?
Klinika Bocian ma również swój oddział w Warszawie na ul. Stawki 2.
Zawsze to 150 km bliżej :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny ja dziś po kontroli i pierwszy raz miałam taki ubaw, ze wyszłam z wizyty nie wiedząc co się dzieje :D A mój mąż myślał że w ciąży jestem :D taka radosna wróciłam, z byle powodu :D hihi, ale grunt to miec odpowiednie nastawienie... mianowicie leżę sobie patrze na ekranik i czekam na słowa "cisza nic, zero" A tu Pani doktor mówi "szału nie ma ale coś jest" na to ja "słucham?" a ona do mnie "prawy jajnik 16 mm, endometrium 5mm" a ja banan wielki na twarzy i już nic do mnie nie dochodziło :D dostałam szoku, ze po tylu kontrolach jakaś mała plamka się pojawiła ;) zapewne to nic z tego nie wyjdzie, nawet nie wiem o co chodzi z tym jajnikiem i endometrium ( chyba muszę wrócić do szkoły podstawowej), ale grunt to dobre nastawienie :) Powiedziała mi że kontrol nastepna w środę, i mam wziąć jeszcze dwie dawki menopur 75, estrofem i mam kupić Acard i zażywać bo ponoć udowodnione jest że pomaga zajść w ciążę !?

W ogóle czekając na wizytę układałam w głowie, co powiem jej o moim leczeniu, refundacji i kosztach, ale po szoku jaki przeżyłam na ekraniku nie umiałam :D Mąż mi tylko podkreślił, że przynajmniej nie pobierają opłat za USg a mam ostatnio ich prawie 2-3 razy w tygodniu, może odbijają sobie po cześci w lekarstwach ? Postaram się pogadać z nią w środe :)
Endo dobre po 5 dniach ale jajnik 16 mm to hi hi hi chyba że na lewym jajniku jest 1 pecherzyk 16 mm .
Ty masz pco. ?

Ostatnia edycja:
Nie wiem od czego zacząć :( Żona niestety psychicznie nie wytrzymuje - ja zresztą też :( Mówi że nigdy się nie uda i że musimy rozważyć adopcję ze wskazaniem. Powiedzcie czy jest jakaś szansa przy 2 nie udanych In Vitro, 3 transferach, z czego ostatnio podano 2 zarodki bardzo dobrej klasy :(??

Ponadto rozważamy (jakbyśmy się zdecydowali na kolejne podejście) zmianę kliniki. Teraz chodzimy do Parens w Krakowie. Myślimy o bocianie w Białymstoku.

Co mogę zrobić żeby Ją jeszcze bardziej wesprzeć? Niestety ja sam nie wytrzymuje ale staram się Jej tego nie pokazywać i siedzę po nocach :/
Jakieś tam statystyki mówią ze szanse na dziecko z in vitro maleją po 3 pełnych procedurach punkcjia i transfery wszystkich zarodków to 1 podejście . Także szanse macie wciąż te same . A jaka jest u Was przyczyna. ?

Trzymamy kciuki za dzisiejsza wizyte
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

28:Nikaaa- wizyta u gin prowadzącej ciążę

29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
29:husann -wizyta w klinice
29:malina_29 - betowanie/ wizyta w klinice
29:malinuś - betowanie podejscie 1
29: nieagatka -kontrola w trakcie stymulacji
29:kasiaaisak- kontrola w trakcie stymulacji
29:natula- kontrol w trakcie stymulacji
30:KasiaAnna - usg serduszkowe

Lipiec
1:marzen88 - wizyta w trakcie stymulacji
1:Kajka89 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
1:malinuś - betowanie podejscie 2
1:nieagatka - kontrola w trakcie stymulacji
1:ema51 - wizyta w klinice przed crio
4: ewa651 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
7: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
7: mavi - wizyta u gin prowadzacego ciążę
7:kamka75 - betowanie 1
8:Hess - usg w trakcie ciąży
8: MartiniM- usg połówkowe
11:katharina203 - wizyta w klinice poczatek stymulacji
11-14: koralik83 - wizyta kontrolna w klinice
14: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14:butterfly1331-wizyta w klinice przed stymulacja
15:N@t@li@89 - wizyta w nowej klinice i nowy plan dzialania
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
Sierpień
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed rozpoczęciem stymulacji

Wrzesień
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :) ;):D
♡♡♡♡♡

Ostatnia edycja:

My podchodziliśmy 5 razy, po każdej nieudanej próbie mówiłam tak samo jak twoja żona. Mijało kilka dni, a ja juz myślałam o kolejnym podejściu, tez zmienialiśmy klinikę. Wydaje mi się, ze póki macie możliwości to jeszcze bym próbowała w innej klinice

Dzieki za odpowiedzi. Przyczyna to słabe parametry po stronie męskiej :(

Dobija nas tez ta nowa ustawa (o której dowiedzieliśmy sie notabene w dniu transferu) - ta o możliwości zapłodnienia tylko 6 komórek. Ile można zapłodnić powyżej drugiego razu? Niestety nie mogę tego wyczytać z ustawy :( oboje mamy poniżej 35 lat

reklama
Dzieki za odpowiedzi. Przyczyna to słabe parametry po stronie męskiej :(

Dobija nas tez ta nowa ustawa (o której dowiedzieliśmy sie notabene w dniu transferu) - ta o możliwości zapłodnienia tylko 6 komórek. Ile można zapłodnić powyżej drugiego razu? Niestety nie mogę tego wyczytać z ustawy :( oboje mamy poniżej 35 lat
W planach pisiory mają nowa ustawę gdzie będzie można zaplodnic tylko 1 komórkę . Teraz ustawę różnie interpretują kliniki standard ze zapadają 6 .Ale są tu przypadki ze lekarz podjął decyzję przy 2 stymulacji ze zaplodni wszystkie bo w 1 było mało jajek. ....
Jest tu dużo par z problemem w nasieniu na pewno pomogą co ewentualnie możesz spróbować by je poprawić .

Do góry