reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kasia ale ja też robie całą procedurę prywatnie, dostałam receptę i tez byłam przygotowana, że mnie skasuja z kilkaset złotych lub więcej. Mocno się zdziwiłam jak za zestaw z penem zapłaciłam 75 zł (znalazłam paragon :) ).
Ja miałam dawkę 200

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

o kurdeto musze to zweryfikowac :/ Mozeta klinika jest droga, ja u nich lekarstwa kupuje, może poszukam w aptekach i popytam czy mają i ile kosztuje, dziwne to, a gdzie się leczysz? to może nawet klinike zmienie ;)
75 zł za któy lek płaciłaś bo już się pogubiłam i ile w zestawie tego jest ? Dobrze że tu trafiłam, to trochę wezme sprawy w swoje ręce

reklama
o kurdeto musze to zweryfikowac :/ Mozeta klinika jest droga, ja u nich lekarstwa kupuje, może poszukam w aptekach i popytam czy mają i ile kosztuje, dziwne to, a gdzie się leczysz? to może nawet klinike zmienie ;)
75 zł za któy lek płaciłaś bo już się pogubiłam i ile w zestawie tego jest ? Dobrze że tu trafiłam, to trochę wezme sprawy w swoje ręce
Ja się leczę w Warszawie w Invimed,tez kupuje leki w ich aptece.
Miałam dawkę purogen 200, i fiolka starczyło na 3 zastrzyki. Wykupiła dwie,to jakieś 160 zł. Do tego dostałam drugi lek na o (nie pamiętam nazwy z pamieci),coś ok 200zl. I jeden zastrzyk kończący stymulację, ogólnie ok 600zl.

Miałam dawkę purogen 200, i fiolka starczyło na 3 zastrzyki. Wykupiła dwie,to jakieś 160 zł. Do tego dostałam drugi lek na o (nie pamiętam nazwy z pamieci),coś ok 200zl. I jeden zastrzyk kończący stymulację, ogólnie ok 600zl.

Link do: Klinika leczenia niepłodności - Invimed ta klinika z Warszawy ? mają oddział w Katowicach obok mnie :)

Tez miałam prywatnie całą procedurę, ale leki wszystkie na refundację, nie wiem czemu Ci ich tak lekarz nie przepisał

Lekarza różnie interpretują przepisy różny ryczałt wpusuja na receptę . Nikt za nimi nie nadąży od czego to zależy. ......
Ponoć przyczyna do in vitro ma znaczenie co do ceny leków ale. .......
Czułam tu już różne cuda za ten sam lek niby na refundację dziewczyny placily od 600 do 1609 :szok:

dziewczyny dzien dobry :) powodzenia dzisiaj :)
Kiedyś pisałyście o wakacjach w Rewalu, macie może jakieś osrodki sprawdzone gdzie mozna z pieskiem.
My właśnie jesteśmy w Karwii. Póki co tłumów nie ma i prawie wszystkich domkach dookoła są ludzie z psami. Myślę, że nie będziesz miała problemu ze znalezieniem kwatery przyjaznej zwierzakom :)

Lekarza różnie interpretują przepisy różny ryczałt wpusuja na receptę . Nikt za nimi nie nadąży od czego to zależy. ......
Ponoć przyczyna do in vitro ma znaczenie co do ceny leków ale. .......
Czułam tu już różne cuda za ten sam lek niby na refundację dziewczyny placily od 600 do 1609 :szok:

ta lekarka w ogóle mi recepty nie daje, tylko kieruje do rejestracji i tam płacą, kurcze blaszka podejrzane

Dokładnie ta :)

Po weekendzie dzownie tam i się umawiam ;)

A teraz uciekam bo nie zdążę na ślub :)

Tez miałam prywatnie całą procedurę, ale leki wszystkie na refundację, nie wiem czemu Ci ich tak lekarz nie przepisał
Może dlatego, że Ty podchodziłaś do in vitro, a tu faktycznie nawet przy komercyjnym leczeniu przysługiwały 3 refundacje leków. Z tego,co rozumiem Kasia nie jest jeszcze zakwalifikowana do in vitro, tylko walczy o pęcherzyki. Może dlatego nie ma refundacji?

reklama
Do góry